ROK BIBLE – PŘEPIS VE STONAVĚ PŘEPIS EVANGELIA PODLE LUKÁŠE PŘEPISOVALI JSME kapitoly 1-7.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život v obecenství – Zpověď
Advertisements

Podle Motu Prorio Benedikta XVI. PORTA FIDEI
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Požehnání skrze autority Židům 13:17 Poslouchejte ty, kteří vás vedou, a podřizujte se jim, protože oni bdí nad vámi a budou se za vás zodpovídat. Kéž.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov, aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
Přeji Ti sílu všech živlů
Byl to týden plný zajímavých události,ne jen ze života Modré ústřice ale taky ze života Růžového šneka. Po roce se opět konal skvělý seminář v Divišově.
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
Sanace rodiny Alena Svobodová, vedoucí sociální služby, koordinátorka projektů.
Co je štěstí ….
Srdce z lásky darované.
Ostrava Lukáš 18 7Což teprve Bůh! Nezjedná on právo svým vyvoleným, kteří k němu dnem i nocí volají, i když jim s pomocí prodlévá? 8 Ujišťuji.
Až na pomníku rozsvítím ti svíce, jež plamínek se zmítá mezi květinami, až vítr osuší mé vlahé líce, já povím všem, že vím, žes tady s námi.
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou.
Dosáhni cíle!.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
9. Izákovi se narodila dvojčata– Ezau a Jakub
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu 1. neděle adventní/část 1.
Kristus přišel obnovit lidství “Skrze hřích se stal celý lidský organismus vyšinutým.”(MH 451) „Vše, co bylo ztraceno díky prvnímu Adamovi, bude obnoveno.
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
26. Izraelský národ se během let v Egyptě rozrostl.
Vítej na ministrantské schůzce
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
Naše milovaná Jollynečko Byla jsi pro nás láska na první pohled, zamilovali jsme se do Tebe jakmile jsme viděli fotku z 1. dne Tvého života. 8 týdnů čekání.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Ježíš přišel, aby hledal a spasil, co zahynulo. Je hrozné ztratit Důležitou věc Vztah s člověkem Blízkého člověka (smrt)
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
MODLITBA SVATÉHO RŮŽENCE
…Vystupte na horu, přivezte dříví a budujte dům… Pachtíte se za mnoha věcmi a máte z toho málo… Ageus
Jediným učitelem hodným toho jména je ten, který vzbuzuje ducha svobodného přemýšlení a vyvinuje cit osobní zodpovědnosti.
1. Bůh s vámi, blahoslaveni jste lidé tento den
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Inspirace ke zvěstování od ranné církve – aneb jak se s tak malým vybavením dá tolik získat???
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_CJL_HR_3_18.
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 2008/09 Petr Jandejsek.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Co je to štěstí…..
Prezentace určená k propagaci MGV
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Matoušovo evangelium.
Příprava k přijetí svátosti biřmování
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Lukáš 23,50-24,12 Josef z Arimatie Ježíšova smrt a vzkříšení 50 Členem židovské rady byl muž jménem Josef, člověk dobrý a spravedlivý, 51 který nesouhlasil.
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
Mateřská škola Vsetín Luh I. Kde nás najdete? Kde nás najdete?
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-M ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 200/10
SLOVENSKO 2016.
Zázrak komunikace s Bohem
Ježíš.
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov, aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
Poznání Boží vůle.
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Pracovní stáž Malta 2019.
Transkript prezentace:

ROK BIBLE – PŘEPIS VE STONAVĚ PŘEPIS EVANGELIA PODLE LUKÁŠE PŘEPISOVALI JSME kapitoly 1-7

PŘEPIS EVANGELIA PODLE LUKÁŠE Přepisovali jsme: kapitoly 1-7 Celkem nás psalo: 60 osob Společně jsme přepsali: 283 veršů Celkový počet listů: 85 Požehnání a přednáška k Bibli, a k přepisu: Pastor sboru Mgr.Vladislav Volný, em.biskup: požehnal těmto pracím. Dětem vysvětlil smysl přepisování, a seznámil je s Biblí. Vedoucí služby: příprava prezentací a seznámení všech s projektem. DO PŘEPISU SE ZAPOJILI: SENIOŘI, ŽÁCI, OTEC ŽÁKŮ, PEDAGOGOVÉ, ZAMĚSTNANCI a PRAKTIKANTKA.

PŘEPIS TŘÍ UŽIVATEL Z DPS

POCITY OBYVATEL PŘI PŘEPISU  Obyvatelé s úctou a radostí přijali tento úkol.  Zpočátku měli obavy z toho, aby se jim přepis zdařil bez chyb a úhledně.  Ve výsledku měli velkou radost z toho, když se jim přepis podařil a viděli tento výsledek práce.  Jsou vděční za to, že se mohli zapojit do tak významného projektu ještě ve svém věku a že po nich zůstane v organizaci tak významná památka.  Jako vedoucí služby jsem sledovala to, jak je přepis nesmírně těší a jakou mají v očích jiskru. Když jsme se setkávali během dne, tak mě k sobě domů pozvali, abych nahlédla na to, jak v přepisu pokračují.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOŘANY třída 7.k. UZDRAVENÍ SETNÍKOVA OTROKA

ZŠ -UZDRAVENÍ SETNÍKOVÁ OTROKA CELKEM 37 OSOB 26 ŽÁKŮ - PŘEPIS 3 PEDAGOGOVÉ - PŘEPIS 6 ŽÁKŮ 1. TŘÍDY - KRESLENÍ

POCITY ZŠ HOŘANY PŘI PŘEPISU SLOVA PEDAGOGA: ,,Děti zpočátku měly velké obavy se do přepisu Bible zapojit, protože mnohé děti z naší školy se s pojmem Bible setkaly úplně poprvé, ale když pak byly blíže seznámeny s obsahem kapitoly a způsobem přepisu, pak se velmi ochotně zapojily.“ ,,Samotný přepis nebyl problém, protože děti vždy psaly pod dohledem vyučujícího a přepisy textů bývají běžnou součástí výuky. Některé děti projevily zájem přepsat i několik veršů.“ ,,Myslíme, že přepis byl pro nás přínosem, protože jsme měli možnost blíže poznat alespoň část této významné písemné památky.“ ,,Děkujeme Vám, že jste nám umožnili se společně s Vámi na tomto projektu podílet.“  Jako vedoucí služby jsem viděla úžasný přístup pedagogů při této spolupráci.

SETKÁNÍ K PŘEVZETÍ A POŽEHNÁNÍ TĚMTO PRACÍM

ZÁKLADNÍ POLSKÁ ŠKOLA HOLKOVICE třída 6. k. SPOR O SOBOTU

PSP – SPOR O SOBOTU CELKEM 17 OSOB 5 ŽÁKŮ - PŘEPIS 3 PEDAGOGOVÉ - PŘEPIS 1 ŽÁKYNĚ Z JINÉ ŠKOLY 1 VYCHOVATELKA DRUŽINY 1 BÝVALÁ ŽÁKYNĚ 1 OTEC ŽÁKŮ 5 ŽÁKŮ KRESLENÍ

SETKÁNÍ K PŘEVZETÍ A POŽEHNÁNÍ TĚMTO PRACÍM

POCITY PSP HOLKOVICE PŘI PŘEPISU Všichni žáci se moc snažili, aby neudělali v textu hrubku a aby jejich písmo bylo přitom i úhledné. Texty evangelia pedagog rozdělil dětem náhodně a přesto každý text byl pro dané dítě něčím osobní. Děti u přepisu vůbec nenaříkaly, přestože některé děti přepisy textů během běžné výuky moc nemají v oblibě. Jako vedoucí služby jsem viděla úžasný přístup pedagogů při této spolupráci.

POCITY PSP HOLKOVICE SLOVA PEDAGOGA:,,Pro nás to znamenala velká pocta přepisovat část Bible, která zůstane památkou naším generacím a vědomí toho, že se člověk tímto způsobem hlásí ke křesťanství a tím vyjadřuje svědectví své víry…,to vše zanechává v srdcích velkou radost. Radost máme i z toho, že se do přepisu zapojilo tolik ochotných lidí a víme, že kdyby bylo textu více, tak by jsme bez obtíží zapojili další lidi. Tvrzením toho všeho je to, že i Bible v dnešní době je stále živá a sjednocuje, protože ti kteří s námi přepisovali Bibli jsou různého vyznání.“

ZAMĚSTNANCI SLUŽBY ELIM Stonava a PRAKTIKANTKA 3 osoby

4. KAPITOLA - KRISTUS VYHÁNÍ DÉMONA ZLA Z TĚLA NEHODNÉHO ČLOVĚKA

4. KAPITOLA - POKUŠENÍ ĎÁBLEM NA POUŠTI

3. KAPITOLA - HLAS VOLAJÍCÍHO NA POUŠTI

ZAMĚSTNANCI SLUŽBY ELIM Stonava a PRAKTIKANTKA 3 osoby Pocity, myšlenky při přepisu  Jsme vděční za tuto možnost účastnit se přepisu z Písma Svatého, jedná se o výjimečnou událost, která bude v organizaci. Tato práce nás všechny, kteří jsme se přepisu účastnili významným způsobem spojuje.  Zamysleli jsme se nad danou kapitolou Evangelium nám bylo velice blízké, neboť se vyznačuje velkou pozorností k chudým, k ženám a dětem a vůbec k lidem na okraji společnosti. Pouze v Lukášově evangeliu je zpráva o Zvěstování Panně Marii, o pastýřích V Betlémě, o Ježíšově dětství, podobenství o milosrdném Samaritánovi, o ztraceném synovi a proto byla pro nás tato kapitola nesmírně vzácná a klíčová i pro přemýšlení nad našimi osobními a pracovními hodnotami.

VÝSTAVA SESBÍRANÝCH MATERIÁLŮ V DPS

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Prezentaci připravila Vedoucí služby Bc. Uršula Byrtusová, DiS.