Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pracovní stáž Malta 2019.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pracovní stáž Malta 2019."— Transkript prezentace:

1 Pracovní stáž Malta 2019

2 Popis stáže Název projektu: Multikulturní šablony pro MŠ Malkovského
Popis projektu: Čtyřdenní stáž pedagogických pracovníků v zahraniční škole Náplň projektu: Stínování a náslechy v Theresa Nuzzo School, seznámení s přístupy ve výchově a vzdělávání s ohledem na místní tradice a kulturu.

3 Místo vykonané stáže: Theresa nuzzo school
Škola nese jméno zakladatelky řádu Sester nejsvětějšího srdce, která žila v 19. století. Škola Theresy Nuzzo je vedena právě těmito Sestrami, a z jejich víry vychází i styl výchovy a vzdělávání – jejich poslání splňuje aspekty tolerance, schopnosti přijmout každého bez rozdílu, a to v přátelské a uvolněné atmosféře. Škola je rozdělená na dvě budovy. Školka se nachází v Hamrunu, jsou v ní děti od tří do pěti let. V Marse se potom nachází Primary school (můžeme přeložit jako první stupeň), a jsou v ní děti od pěti do jedenácti let. Celkově se ve škole nachází 470 dětí ve věku tři až jedenáct let.

4 Ve škole se děti již od nejnižších ročníků vzdělávají ve dvou jazycích - v maltštině a v angličtině.
Děti jsou ve škole od 7:30 do 12:30 Protože Malta je bývalá kolonie Velké Británie, zůstal zde jistý vliv i ve školství. Například v tom, že děti chodí do školy oblékány v jednotných uniformách nebo si nosí vlastní obědy a svačiny v krabičkách. Ve třídách je vždy jeden učitel a jeden asistent pedagoga. Zároveň, pokud se ve třídě nachází dítě se speciálními vzdělávacími potřebami, je k němu přidělen navíc osobní asistent.

5 Školka Budova školky se nachází ve městě Hamrun a je určena pro děti od 3 do 5 let. Děti jsou zde rozdělené do třídy, kde jsou mladší děti (zde je maximálně 14 dětí) a do třídy, kde jsou děti starší (zde je maximálně 18 dětí). Součástí školky je malé nádvoří, kde učitelé iniciují pohybové činnosti, na něž není prostor ve třídě. Zde se třídy po cca 20 minutách střídají. Děti sedí u stolečků, kde pracují. Nemají velké hrací místnosti s koberci (jako je to běžné u nás), maximálně menší hrací koutky.

6

7 škola Škola se nachází v Marse a je určena pro děti od 5 do 11 let.
Děti jsou rozděleny do šesti stupňů dle věku. Ve škole se nachází Big Hall (Velká hala), v níž se odehrávají různé slavnosti školy. Tuto halu rovněž pronajímají jiným školám. Ve škole mají také k dispozici knihovnu, v níž si půjčují učitelé materiály na hodiny, případně děti si mohou půjčit různé materiály domů.

8

9 Přínosy stáže Různorodost výuky v Theresa Nuzzo School byla velkým přínosem, viděli celé spektrum různých přístupů a odbornosti – nácvik na školní slavnost, hodina výtvarné výchovy, dramatizace pohádky či pohybové dovednosti nejmenších dětí. V rámci poznávání nové kultury jsme mohli porovnat i způsob života, jakými metodami pracují místní učitelé a z jejich práce si vzít poznatky, které můžeme uplatnit v našich podmínkách Seznámili jsme se také s prací asistentek a dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami. Rovněž bylo zajímavé sledovat přístup výuky jazyků u dětí, jejichž mateřský jazyk nebyl maltština.


Stáhnout ppt "Pracovní stáž Malta 2019."

Podobné prezentace


Reklamy Google