Jezdecký klub Počin byl založen v roce 2001 jako jeden z klubů občanského sdružení Počernická iniciativa –POČIN. Náš oddíl je členem České jezdecké federace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Každý z nás je individualita…. Někteří z nás jsou stateční a cílevědomí.
Advertisements

Který se bude konat dne 30 dubna ve na Umrlčím vrchu.
Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl
Aneb kdo ještě vydržel v tomhle ústavu
JÁ A MOJE ŽENA.
4. Ročník podzimních vozatajských závodů v Sobotce pod Humprechtem
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Rezervační systém AK Kladno Pokročilé používání. Vytvoření opakování rezervace.
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
Byl to týden plný zajímavých události,ne jen ze života Modré ústřice ale taky ze života Růžového šneka. Po roce se opět konal skvělý seminář v Divišově.
TA NAŠE Z POČERNIC. Skupina +/- takhle vypadajících lidí.
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
Já a vše kolem mě..
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
20tého října roku 2012 bylo k večeru krásné počasí, nedalo mi to a musel jsem jít na procházku k našemu rybníčku.
A … jdeme na to - klikni si Poloautomatické střídání stránek s hudbou a poučením :
Podmínky účasti v soutěžích Hipologický klub VFU Terka Šteflíčková.
Tenis Eva Jiránková. Obsah ∞ Koho hledáme? ∞ Proč hrát tenis? ∞ Přihláška KLIK.
RADKOLHOTSKÝ MOŠTĚNSKÝ POHÁR
Poprvé spolu Poprvé, když jsem uviděla Chary. Tak se mě pomalu zastavil dech. Zamilovala jsem se do ní na první pohled. Naše první seznámení v Benátkách.
Projekt:Vzdělávací internetové kluby Projekt:Vzdělávací internetové kluby Jméno:Honza Zatloukal Jméno:Honza Zatloukal Téma:Moji kamarádi Téma:Moji kamarádi.
Češpivová Simona 8.A Koně. Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň.
SYMFONICKÝ ORCHESTR Každý z nás si pro vás připravil krátké povídání.
Krátce z historie Nejprve se na vyvýšených místech zapalovaly velké ohně na ochranu před zlými duchy a démony. Teprve později se začala pálit smolná košťata,
Příslovce Mgr. Michal Oblouk.
Moji nejlepší kamarádi
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Který se bude konat dne 30 dubna ve na Havraním vrchu.
Bakara N ě mecký jezdecký pony. Příchod Když Bakaru poprvé přivezli do stáje ve Vranči byla pohublá a vyděšená nepřijela, ale sama spolu s ní totiž přivezli.
Anglický plnokrevník. Historie Anglický plnokrevník vznikl v 17. a 18. století v Anglii, aby uspokojil vášeň šlechty a jejích králů pro koňské dostihy.
CHOV KONÍ Význam a využití koní – společenský význam – armádní , správní ; - antika - středověk (rytířský kůň) - novověk – výcvik a rychlost - tažné.
KONĚ Do mých koníčků patří zejména koně. Ke koním chodím každý den od svých sedmi let. Ale je to velice závazný koníček, protože nejde koně jen tak vypnout.
Vše co nebylo dosud známo o mužích! Vytvořila: Marcela Holečková.
Informace ke kurzu Manažerské účetnictví I a jak ho studovat.
Oddíl Příliv Ahojky všichni, děkujeme, že jste si našli chvilku na shlédnutí tohoto dokumentu… Na následujících snímcích uvidíte naše fotky z různých.
KOŇSKÁ SHOW Taková „MALÁ“ Na skok do Skal O co tu běží? Křtiny nové haly Slavností přestřižení pásky Ukázka jezdeckého umění Zábava.
Nejlepší historka z rybolovu všech dob!. Mnohé rybářské historky jsou tak trochu těžko uvěřitelné, ale tenhle člověk má fotky jako důkaz... Slyšel jsem.
„Opravdový přítel je ten, kdo ti nabídne ruku a dotkne se tvého srdce“
Psí Svět.
Ilustrátor Zdeněk Miler, autor Krtečka
Klubový zpravodaj. Obsah Co se tento měsíc stalo Novinky v klubu Naši členové + body Vaše inzerce Soutěž Poplatky Chat Co nás čeká… Překvapení na závěr.
JC Best for Horses Dovednostní týdny. O co tu jde? Zvyšování dovedností Vašich koní (vyšší šance na vítězství v soutěžích, kvalitnější potomstvo) Tím.
Pátek Pátek to je slavný den To tam všichni dojedem Tam budeme jísti, píti Místní zdroje pokoušeti Hamu a papu ze společných zásob Bumbání možno.
Námitky Karel Jarušek, Fit Academy
VorHorses Adresa : Paranormal City 262 (na Příkopech) Tel.číslo : Mobil : Provozní.
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Péče o koně Petra Malečková, DiS..
2. Turnus (18.7. – ). TAK TO JSME MY KONĚ ARON valach slezského norika, narozený v roce 2001 Aron má vynikající charakter, i přes svou nelehkou.
Jezdecké potřeby Bolero. Historie naší firmy ● Naše firma vznikla v roce Cílem založení této firmy je zpříjemnění životů jak Vašich, tak životů.
Rok : 2013/2014 Třída : 9.B.  Třídní učitelka:  Milena Walterová  Žáci:  Farkaš Patrik  Kica Nikolas  Kökeny Miroslav  Nistorová Iveta  Semerák.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
KTV PRŽNO Duben 2017 Veselé Velikonoce.
KTV PRŽNO Duben 2017 Veselé Velikonoce.
KTV PRŽNO Červen 2016.
Mýma očima PETR SCHWARZ student sekundy ANGLIČTINA V TURECKU 2016
Patrik dupák ,hodný ,šikovný, někdy je urážlivý, ale spolehlivý.
Proč milovat důchod Poloautomatické střídání stránek s hudbou
Czech club in Birmingham
SLOVENSKO 2016.
Příměstský tábor 1. Turnus ( – ).
Aneb kdo ještě vydržel v tomhle ústavu
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Troufneš si? Uvítání, představení se. Nalákání na kvíz, budou odměny , ale největší odměnou je vlastní poznání. Budeme na to mít 10 minut. O jaké lidi.
Skoro devadesátiletý, od mládí zapálený včelař pan Josef Král- Mlénské, předseda spolku včelařů, zase připravil pěknou akci nejen pro děti, ale i dospělé.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
SLOVENSKO 2018.
Pokročilé metody speciální pedagogiky
Julie Kadlecová ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

Jezdecký klub Počin byl založen v roce 2001 jako jeden z klubů občanského sdružení Počernická iniciativa –POČIN. Náš oddíl je členem České jezdecké federace (ČJF), ale i několika dalších spolku (ČHS, ČATHS) Zařizujeme jezdecký kroužek, paravoltiž, hipoterapii i hiporehabilitaci.

Hipoterapie Náš oddíl, jak jsem se již zmínila, provozuje hipoterapii. Ne každý ovšem ví, co to znamená a případně co to obnáší. Hipoterapie je léčba pomocí koně – jízda na koni, vodění koně nebo jen prostá společnost či dotýkání se koně. Náš oddíl se na hipoterapii zaměřuje, takže 6x týdně (pondělí – sobota) v dopoledních hodinách přicházejí k nám do oddílu děti, handicapovaní či mentálně postižení lidé, či stálí klienti, př. Z centra Paraple apod.

Jezdecký klub Já osobně sem chodím do jezdeckého kroužku. Jednou týdně v určený den pravidelně dochází stálá skupina osob, která vykoná všechno potřebné: Vykydáme stáje, boxy a výběh, podesteleme, vyčistíme koně, jezdíme :D, uděláme vodu a na večer dáme seno a krmení. Jako zázemí máme příjemnou a prostornou maringotku, kam se jistě všichni vejdeme :D. Ovšem docházet do oddílu není naše jediná povinnost. Jednou za pět týdnů musíme mít sobotní službu, při které se dělá vše, co bylo již zmíněno, ale nejezdí se, jen se pomáhá vodit hipoterapie. Chod klubu zařizují naši vedoucí (dobrovolníci) a zvolení praktikanti (dříve členové).

Zvířecí osazenstvo Náš oddíl má nejen koně, ale také dvě krásné kozy. A všechno toto zvířectvo bych vám teď ráda představila…

Matýsek Mates je mohutný valach (je kastrovaný), který je křížencem Hucula a Fjordského koně. Pro ty, co viděli animovaný film „Na vlásku“: Mates připomíná svým vzhledem čmuchacího koně Maxima :D. Náš oddíl jej využívá převážně na paravoltiž. Na ježdění je sice použitelný, ale je to hróóózný lenoch (pokud na něj nesedne člověk, který z něj „vymáčkne“ úplně všechno).

Vesna Vesna je druhá nejstarší klisnička v oddílu. Je to huculka vhodná i pro největší i nejmenší začátečníky, ale i pro pokročilé. Dle informací se ale komisi na ZZVJ (zkoušce základního výcviku jezdce) nelíbí její krk, protože jej má krátký. Je milá, hodná a jezdí na ní naše nejmladší členka oddílu Míša.

Betynka Betka je nejstarší klisnička z oddílu. Je to čistokrevná huculka, což dokazuje i její výžeh na boku ve tvaru písmene H. Bet je ale i nejmenší koník, přesto je schopna jít tempem velkých koníků. Z mého hlediska je mojí nejoblíbenější klisničkou. A pozor: Je to úžasná skokanka…

Lucka Lucinka je klisnička vzhledově velmi podobná Betce. Je to huculka. Je nejoblíbenější klisničkou dcery naší vedoucí, která s ní dokáže snad všecičko. Je vhodná na hipoterapii, ale bohužel je velmi náladová, takže pod sedlem si občas zazlobí.

Holms Holms je celým jménem Helemese, ale protože je to velmi dlouhé, uchytilo se pro něj jméno Holms. Je to štíhlý Anglický plnokrevník, všestranně nadaný, vhodný pro začátečníky i pokročilé, a hlavně velmi šikovný na ZZVJ (zkoušku základního výcviku jezdce), kterou si na něm již několik našich členů úspěšně složilo.

Nina Ninuška je mladá pěkná klisnička Slovenského teplokrevníka, kterou má ve vlastnictví jedna z našich členek. Chová jisté sympatie k Lukáškovi. Protože je mladá, je občas trochu lekavá (podezřelé zvuky, neznámé druhy překážek apod.), ale jinak je velmi milá, šikovná a rychle se učí.

Lukáš Lukášek je velký valášek Českého teplokrevníka. Původně jezdil jen pod westernovým sedlem, ale když k nám předloni přišel, rychle se naučil i anglii. Je to můj druhý nejoblíbenější koník. Je sice občas nezvladatelný, ale má velmi prostorné a pohodlné chody. Není vhodný pro začátečníky.

Koza A nyní přicházejí na řadu další zvířátka: Náš oddíl má také bílou kozu, která trká, trká a trká, ale je s ní sranda. Každý večer se musí podojit, čehož se ujímají většinou starší členové.

Kozel Ale máme taky jednoho zlobivého kozla bez růžků :D. S tím se můžete přetlačovat klidně 2 hodiny, ale on se stejně nevzdá. Jinak je to pohodář a kliďas.

Kůzle A letos také máme v oddíle na přezimování ročního kozlíka Cameronského. Je to prcek, takže se vejde a prorve všude, kde chce být a je schopen vyskočit i do metr vysokého sudu (malej parchant to je).

Zvláštní akce Samozřejmě že nás oddíl má také různé akce. Zúčastňujeme se jezdeckých závodů v různých disciplínách, navštívila nás televize, byli jsme v policejní stáji… Podívejte se tedy na pár fotek :

Zdroje

Pozvánka Na závěr bych vás všechny chtěla pozvat na náš Den otevřených dveří, který se koná 30. dubna 2011 od 9 hodin. Bližší informace naleznete na pocin.unas.cz. Doufám, že se tam shledáme ;) Čeká na vás občerstvení zdarma, bohatá tombola a spousta zábavy. pocin.unas.cz