Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Češpivová Simona 8.A 2007-2008 Koně. Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Češpivová Simona 8.A 2007-2008 Koně. Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň."— Transkript prezentace:

1 Češpivová Simona 8.A 2007-2008 Koně

2 Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň. Žádné zvíře nebylo a není tak milováno - a tak týráno... Prapředek všech lichokopytníků se vyvinul asi před 58 miliony let v Severní Americe. Byl to primitivní kopytník, připomínající spíše lišku nebo psa, známí pod věděckým jménem Eohippus. Měl původně 4 prsty na předních a 3 prsty na zadních nohou. Během milionů let se kůň vyvíjel dál, až k dnešní podobě a ušlechtilosti....... Tak tohle je historie KONĚ podle mnohých nejkrásnějšího zvířete, ale proč se mu tak říká? Viděly jste cválat koně po louce bez jezdce...vyzařuje z něj radost ze života a pohybu. Nebo se stačí podívat na pasoucí se koně při východu slunce...někdy se podívejte, stojí to za to.

3 Češpivová Simona 8.A 2007-2008 Arabský plnokrevník MOŽNOST VYUŽITÍ: Arabský plnokrevník je velmi elegantní jezdecký kůň a také výborný dostihový kůň. Mimo to se používá v chovu pro zušlechtění různých plemen. Arabský kůň byl důležitým zakladatelem chovu anglického plnokrevníka.

4 Češpivová Simona 8.A 2007-2008 Fríský kůň patří mezi nejstarší evropská plemena koně. Soudí se, že jeho počátek je třeba hledat v době před 3000 lety. Je to původní severoevropské plemeno, blízké koni armonickému. Pochvalné zprávy nám o něm zanechali již staří Římané; chválili jeho výkonnost. Své jméno dostal podle provincie v Nizozemsku jménem Frísko. Původní frís byl ovšem dost nevzhledný chladnokrevník, věhlas získal po zušlechtění orientální krví. Značně byl ovlivněn hlavně andalusan v době španělské okupace Holandska (16. a 17. století). Původně pracovní, pak rytířský kůň se postupně změnil na reprezentačního karosiéra, i když byl dost temperamentní a pohyblivý i pod sedlem. Vyvážel se do celé Evropy a ovlivňoval mnohá plemena. Spolehlivě předává svou černou barvu. Fríský kůň

5 Češpivová Simona 8.A 2007-2008 Obrázky pár koníků Quarter horse Fríský kůň Paint horse Irský tinker


Stáhnout ppt "Češpivová Simona 8.A 2007-2008 Koně. Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň."

Podobné prezentace


Reklamy Google