Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

RADKOLHOTSKÝ MOŠTĚNSKÝ POHÁR

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "RADKOLHOTSKÝ MOŠTĚNSKÝ POHÁR"— Transkript prezentace:

1 RADKOLHOTSKÝ MOŠTĚNSKÝ POHÁR
2011

2 TAK VÁŽENÍ, O CO VLASTNĚ JDE?
SLOVO ÚVODEM Takovou prvopočáteční perličkou bylo uvedení na svět ojedinělé akce v ČR, jakou Mikroregion Moštěnka byl a zatím je. Není to tedy nástupce Mikroregionu Moštěnka, ten pokud mu dají další spoluorganizátoři zelenou, ať klidně dál pokračuje a my se na něm budeme i nadále podílet. My tímto seriálem chceme podpořit činnost v oblasti hobby ježdění v rámci Olomouckého kraje a současně i v ČR. Nápad je stejný, jen napasovaný přímo na organizaci hobby akcí v Radkově Lhotě s důstojným vyhlášením i pro ty, kteří s ježděním buď začínají, nebo se jím pouze baví a současně k nám na závody dojíždí již pravidelně. Jezdecký klub o.s. Radkova Lhota postupně neustále svou činnost v organizaci sportovních akcí rozvíjí. Nyní se pro všechny jezdce, ať s licencí či bez otvírá možnost zapojit se do celoroční soutěže a to hned v několika různých kategoriích. Jednotlivé kategorie vznikly z nejčastěji se u nás objevujících soutěží. Zatím máme jen rezervy v drezuře, ale možná i tam někdy dojdeme. Jezdecká dvojice znamená kůň a jezdec. To znamená, že pokud jezdec jezdí na více koních, může být zařazen do poháru s více koňmi. A naopak jeden kůň může mít více jezdců, kteří se v soutěžích na něm vystřídají a může tak dát šanci se zapojit více mladým nadějím. Podmínky účasti jsou velmi jednoduché. Jezdecká dvojice musí startovat minimálně jedenkrát v rámci jednoho jezdeckého dne a současně na třech různých jezdeckých dnech. Pak je automaticky zařazena do hodnocení. Počítat se budou maximálně dva starty v každém jezdeckém dni s ohledem na lepší výsledky. V každé disciplíně bude i omezen počet započítaných startů, ale to až u dané disciplíny. Takže pokud k nám na závody dojede třebas Jarda Farda a bude startovat 17.4., 29.5., v menších parkurových disciplínách, kde může startovat třikrát za jeden den, bude se mu započítávat jen šest nejlepších umístnění. Naopak bude- li dojíždět pravidelně, tak mu z deset jezdeckých dnů bude započteno jen osm a to znamená šestnáct nejlepších umístnění a startů. Přes vánoční prázdniny pak provedeme kompletní součet cifer a po silvestru vybereme termín plesu se slavnostním vyhlášením výsledků. Po novém roce proto, že před ním následují galavečery oblastí a různých jezdeckých disciplín a dříve i hubertusy. TAK VÁŽENÍ, O CO VLASTNĚ JDE?

3 TAK A NYNÍ KATEGORIE Skokové soutěže pony Parkurové mini soutěže
Parkurový prostata cup (muži 45 let a více, dámy 40 let a více) Parkurové vyšší soutěže Skokový supercup Westernový dvojboj v barelech a tyčích Vozatajci Jízda zručnosti

4 Skokové soutěže pony Zde se započítávají soutěže (pony parkur, křížkový parkur, mini parkur, skokové derby pony a popřípadě pokud se nám podaří zprovoznit trať pony cross country, budeme řešit buď její začlenění zde, nebo do vlastní kategorie – pony supercup). Bodování bude dle tabulky. V případě, že v jedné ze soutěží budou startovat i velké koně společně, nebude na toto brán zřetel a bude se hodnotit konečného umístnění v této soutěži. Započítávat se bude 16 nejlepších startů v rámci 8 jezdeckých dní. Prosíme současně pro vytvoření přehledu o výšce poníků a stáj odkud pochází, protože se objevují u poníků často stejná jména. Možno startovat 3x v rámci jezdeckého dne, vyjma účasti ve skokovém derby a cross country poníků, tam jsou povoleny jen 2 starty a jsou potřeba ochranné vesty!!! Potřebujeme i souhlas rodičů k účasti, nejlépe s formulací na rok 2011. Z jednoho jezdeckého dne se započítávají maximálně 2 lepší starty.

5 Parkurové mini soutěže
Zde se započítávají soutěže (křížkový parkur, mini parkur, parkur ZM). Bodování bude dle tabulky. V případě, že v jedné ze soutěží budou startovat i pony koně společně, nebude na toto brán zřetel a bude se hodnotit konečného umístnění v této soutěži. Započítávat se bude 16 nejlepších startů v rámci 8 jezdeckých dní. Možno startovat 3x v rámci jezdeckého dne do výšky ZM, vyjma účasti ve skokovém derby a cross country, tam jsou povoleny jen 2 starty a jsou potřeba ochranné vesty!!! Z jednoho jezdeckého dne se započítávají maximálně 2 lepší starty.

6 Parkurový prostata cup
Zde se započítává start v parkuru stupně ZM. Bodování bude dle tabulky. V případě, že v rámci jezdeckého dne bude vypsán parkur ZM, budou jezdci, kteří se účastní tohoto seriálu hodnocení dvěma možnými způsoby. Pokud nebude na startovní listině parkuru ZM v rámci jezdeckého dne minimálně 10 startujících této kategorie, jezdci startují ve společném parkuru s ostatními jezdci, kde se jim nebude započítávat bodování podle konečného umístnění v této soutěži, ale budou bodové hodnoceni, jakoby startovali samostatně. V případě, že se na startovní listině sejde minimálně 10 startujících prostata cupu, bude parkur ZM rozdělen na dvě oddělení a jezdci této kategorie budou startovat ve vlastní soutěži. Započítávat se bude 8 nejlepších startů v rámci 8 jezdeckých dní Jezdci, kteří se chtějí této kategorie účastnit, musí toto uvádět na přihlášce do soutěže. Současně prosíme o sdělení jejich věku. Protože bude v rámci této kategorie zřejmě ještě zvláštní cena na hodnocení v rámci galavečeru a současně plesu koňařů.

7 Parkurové vyšší soutěže
Zde se započítávají soutěže (parkur Z, parkur ZL). Bodování bude dle tabulky. Započítávat se budou všechny starty. Skokový supercup Zde se započítávají soutěže (skokové derby, cross country). Bodování bude dle tabulky. Započítávat se budou všechny starty.

8 Westernový dvojboj Vozatajci Jízda zručnosti
Zde se započítávají soutěže (barely, tyče). Bodování bude dle tabulky. Započítávat se budou všechny výsledky rozjížděk. Vozatajci Zde se započítávají všechny vozatajské terénní parkury. Bodování bude dle tabulky. Započítávat se budou všechny výsledky každé rozjížďky samostatně. Jízda zručnosti Zde se započítávají všechny starty v soutěži jízdy zručnosti. Bodování bude dle tabulky.

9 TERMÍNY ZÁVODŮ NEDĚLE 17. 4. 2011 v 10:00 hodin
SOBOTA v 10:00 hodin SOBOTA v 10:00 hodin NEDĚLE v 10:00 hodin SOBOTA v 10:00 hodin NEDĚLE v 10:00 hodin SOBOTA v 10:00 hodin

10 BLIŽŠÍ INFORMACE NA: http://www.jkosrl.wbs.cz/ http://aarl.wz.cz/
nebo: a na dalších jiných stránkách.

11 RADKOLHOTSKÝ MOŠTĚNSKÝ POHÁR
2011


Stáhnout ppt "RADKOLHOTSKÝ MOŠTĚNSKÝ POHÁR"

Podobné prezentace


Reklamy Google