Abrah á m – praotec víry Jak žít víru dnes? Několik postřehů z životní cesty Abraháma Bůh se mu dal poznat a změnil mu jméno On se rozhodl změnit život.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2. Abrahám uslyšel, jak k němu mluví Hospodin
Advertisements

čtyři skutečnosti, které vyžadují rozhodnutí
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
5. Abrahám věří, že mu Hospodin splní slib - bude mít potomka.
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Rozhovor s Bohem.
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Znám, zemi znám 1. Znám, zemi znám, tam se touha má vrací, tu kterou Bůh lidem dávno dal. Znám, zemi znám, kde se trápení ztrácí, tam není místa pro žal.
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
Začalo to v den, kdy jsem tě “potkala“…
V ĚDOMOSTNÍ KVÍZ P ATRIARCHOVÉ A BRAMOVO POVOLÁNÍ A VYJITÍ Proč Abram opustil bezpečí svého domova a putoval do cizí země? Jak se jmenuje žena Abrama?
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ. TY JSI MOU TOUHOU, MOU SKÁLOU, MŮJ HRAD, JSI BOHEM CO PŘICHÁZÍ VČAS.
8. Abrahám dokazuje svou věrnost Hospodinu. Ach Hospodine, je mi těžko. Vlastního syna obětovat, ale vím, že co žádáš ty, je vždy správné. Půjdu s těžkým.
Duchovní potřeby na konci života Doc. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK Praha.
Rozjímání Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
2. neděle adventní/část 2: Modlitba proroků a obrácení srdce.
1. Proč zvykli jsme si snadno žít a málo přemýšlet, oč v budoucnosti má nám jít a jak se změnil svět? Proto přemýšlej, proto díky vzdej a všem lidem pomoz.
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
Dupo Dupo je optimistický, šťastný a spontánní Engendro. Obvykle zvládá několik činností současně.
Ježíšova velekněžská modlitba I
 Touha a nejvyšší hodnota Čechů – funkční rodina a děti  Realita – život vedoucí spíše k destrukci rodin  Rodina je nenahraditelná – má smysl bojovat.
Pohár mléka Endless love. way H.P..
B Ů H
Jsem přijat(a) za vlastní(ho). Způsoby chápání křesťanství Křesťanství zákona (povinností, řádu) Křesťanství akce, výkonu a pojistky.
Abrahámova přímluvná modlitba
Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci „Nic se neboj, Abrame, já jsem tvůj štít, tvá přehojná odměna.“ - Kdo je s Bohem, nemusí se bát. Abram.
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 13Číslo.
Centrum pro katechezi Olomouc, = vnímání symbolů, atmosféry Božího domu, liturgického dění. Ukotvený zrak pomáhá soustředěnosti.
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
Tady je něco pro tebe k Našemu 9 měsíci Našeho vztahu…
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ, TY JSI MOU TOUHOU, MOU SKÁLOU, MŮJ HRAD, JSI BOHEM, CO PŘICHÁZÍ VČAS. TO JE MÁ PROSBA VE ZKOUŠKÁCH,
Trocha poezie (Láska)……….(přátelství)..
POVOLÁNÍ K MODLITBĚ Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Motivování klientů k změně ve vazební věznici Lidija Pilat Sdružení Podané ruce,o.s.Brno.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc Mojžíš se často a dlouho zdržuje při rozhovorech s Pánem. Jedná se o důvěrný vztah k věrnému Bohu. Při těchto.
Vliv rodiny na víru a život. 2. Timoteovi 1,5 Připomínám si tvou upřímnou víru, kterou měla už tvá babička Lóis a tvá matka Euniké, a kterou máš, jak.
Viktor Baláž Existuje křesťanský superman? Žil král David vítězný život? Žil apoštol Pavel vítězný život? Žil Pán Ježíš vítězný život? Rozdílnost.
1. Dej, Pane, touhu slyšet, co dnes nám říci chceš. My děkujem, že s námi putuješ.
Má láska jen 1. Má láska jen, Pane můj, ať každý den chudé hledá, nuzné zvedá, ať je Tvá. Mou lásku vem, s pokorou, než skončí den, všem ať svítí, všechny.
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
1 Změna – naše příležitost k úspěchu Obsah: 1.Úvod 2.Srdce změny – změna chování lidí 3.Osm kroků procesu změny podle Kottera 4.Závěr 5.Otázky k zamyšlení.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem...nejsi sám AC Slavkov u Brna,
Abraham Harold Maslow „To, co člověk může být, to musí být.”
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
Analýza duchovní situace Duchovní postoj Dialog s Bohem Duchovní hloubka Poslání Vzájemné ovlivnění všech prvků.
1.
To k tobě promlová Bůh … prostřednictvím Ducha Svatého.
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
Proč rád žiješ? Když chceš, aby se Ti splnily sny, nesmíš dlouho spát...
ASERTIVNÍ PRÁVA - MANIPULAČNÍ POVĚRY Ten, kdo se chce asertivně projevit, to má udělat slušně, ale důrazně. Má odolávat manipulacím, zbavit se úzkosti.
Čím bych chtěl být až, vyrostu?
Rozhovor s NÍM.
Rozhovor s Bohem.
Rozhovor s NÍM.
Rozhovor s NÍM.
Rozhovor s NÍM.
Edukace jako pomoc ve stáří
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Pohár mléka Endless love. way H.P..
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Transkript prezentace:

Abrah á m – praotec víry Jak žít víru dnes? Několik postřehů z životní cesty Abraháma Bůh se mu dal poznat a změnil mu jméno On se rozhodl změnit život

Abrahám hledal pravdu Chtěl mít poctivý postoj k životu byl vytrvalý, šlo mu přece o život byl až bláznivě snaživý - chtěl pravdu Když hledal pravdu hledal vlastně Boha Abrah á m – praotec víry

Cesta víry vyžaduje odvahu k hledání pravdy Abrah á m – praotec víry

Abrahám prožíval muka prázdnoty Kterou chtěl naplnit k hledání patří i pocit prázdna k hledání patří i touha po naplnění Abrah á m – praotec víry

Cesta víry vyžaduje vytrvalost v obtížích Abrah á m – praotec víry

Abrahám rozbil bůžka Byl v jeho očích bezcenný Poznal, že nemá hodnotu Je falešný, neživý, chladný … Abrah á m – praotec víry

Cesta víry se neobejde bez odříkání Abrah á m – praotec víry

Abrahám se rozhodl věřit naplno Po všem hledání udělal rozhodnutí Rozhodl se odejít z domu Udělal krok do neznáma Rozhodl se poslechnout Boha Abrah á m – praotec víry

Cesta víry potřebuje odvahu k poslušnosti Abrah á m – praotec víry

Abrahám se s Bohem sblížil Teď mu více rozuměl Bůh už pro něj není neznámý Už ví, co Bůh dokáže pro něj udělat Zná Boží dobrotu Abrah á m – praotec víry

Cesta víry vyžaduje vytrvalost v modlitbě Abrah á m – praotec víry

Abrahám zažívá těžkosti Poznání Boha provází nepochopení Rodina mu nerozumí Nemůže jim dát důkaz Musí se opírat o jistotu své víry Abrah á m – praotec víry

Cesta víry potřebuje obnovovanou pevnost Abrah á m – praotec víry

Abrahám dal svou důvěru Bohu Otvírá se mu nový život Odteď cele chce patřit Bohu Abrah á m – praotec víry