Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V ĚDOMOSTNÍ KVÍZ P ATRIARCHOVÉ A BRAMOVO POVOLÁNÍ A VYJITÍ Proč Abram opustil bezpečí svého domova a putoval do cizí země? Jak se jmenuje žena Abrama?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V ĚDOMOSTNÍ KVÍZ P ATRIARCHOVÉ A BRAMOVO POVOLÁNÍ A VYJITÍ Proč Abram opustil bezpečí svého domova a putoval do cizí země? Jak se jmenuje žena Abrama?"— Transkript prezentace:

1

2 V ĚDOMOSTNÍ KVÍZ P ATRIARCHOVÉ

3 A BRAMOVO POVOLÁNÍ A VYJITÍ Proč Abram opustil bezpečí svého domova a putoval do cizí země? Jak se jmenuje žena Abrama? Z kterého města vyšel Abram se svou ženou a synovcem Lotem? Co smutného se stalo v Háranu, kde se zastavili na své dlouhé cestě? Co udělal Abram, když přišli do zaslíbené země?

4 A BRAM ODCHÁZÍ DO E GYPTA Proč se Abram rozhodl odejít do Egypta? V čem si nemáme brát příklad z Abrama? Co udělal špatného? Co dobrého se můžeš naučit od Abrama? Co Bůh způsobil v paláci faraona? Co udělal Abram, když si uvědomil svůj hřích?

5 A BRAHAMOVA STÁDA POTŘEBUJÍ JÍDLO !!! Dva zástupci z každého družstva přinesou něco zeleného z venku a ostatní hledají ve třídě něco k snědku pro ovečky.

6 DOPLNI BIBLICKÝ VERŠ Hospodin slyší, _ _ Y _ _ _ _ _ U _ O _ _ _. (Žalm 4,4b) Kdo se tře _ _ před l _ _ _ _ _, ten klade sobě léčku, kdo však d _ _ _ á v _ o _ _ o _ i _ a, má v něm svůj _ _ _ d. (Přísloví 29,25) Je-li možno, pokud to n _ v _ s z _ l _ ž _, žijte se všemi v p _ k _ j _. (Římanům 12,18)

7 A BRAHAMOVI HOSTÉ Kdo navštívil Abrahama se Sárou? Čím je Abraham pohostil? Jakou neuvěřitelnou zprávu jim oznámili hosté? Proč se tomu Sára smála? Jak se měl jmenovat jejich syn?

8 B OŽÍ SLIBY, Z EMĚPIS A J MÉNA Ur, Bétel, Aj, Terach Abram, Lot, Náchor, Háran Izmael, Egypt, Jordán, Kanaán „Učiním tě velkým _ _ _ _ _ _ _, požehnám tě.“ „A učiním, že tvého potomstva bude jako _ _ _ _ _ země.“ „Po obvyklé době se k tobě vrátím a tvá žena bude mít _ _ _ _.“ Co tu nepatří?Doplň, co chybí!

9 A BRAHAMŮV ROZCHOD S L OTEM Proč si Abraham s Lotem museli rozdělit zemi? S jakou nabídkou přichází Abraham, aby zachovali pokoj mezi svými pastýři? Kterou zemi si vybral Lot? Jakou nevýhodu měla Lotova volba? Jakou výhodu měla Abrahamava volba?

10 A BRAM ZACHRAŇUJE L OTA Sodomský král Abramovi služebníci 4 králové Salem Uprchlík Malkísedek Info o zajetí Jeruzalém Požehnání 318 mužů 5 králů Výhra

11 S ODOMA A G OMORA – PŘEVYPRÁVĚJ Modlící se Abraham Lotovo setkání s oběma muži Útěk Lota a jeho rodiny

12 J STE ŠIKULKY J STE ŠIKULKY Pojďte si pro odměnu


Stáhnout ppt "V ĚDOMOSTNÍ KVÍZ P ATRIARCHOVÉ A BRAMOVO POVOLÁNÍ A VYJITÍ Proč Abram opustil bezpečí svého domova a putoval do cizí země? Jak se jmenuje žena Abrama?"

Podobné prezentace


Reklamy Google