SEMINÁŘ PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář k IP krajů v rámci OP LZZ Zpracovala: Mgr. Jitka Marková
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Ing. Stanislava Správková
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Role evropských dotací v sociálních službách XIV. celostátní finanční konference Svazu měst a obcí ČR Praha,10. listopadu 2011 Karel Vít, MPSV.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Seminář pro žadatele výzev MAS Horní Pomoraví , Zábřeh
Integrovaný regionální operační program
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Terénní programy.
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Reforma psychiatrické péče
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
Ing. Stanislava Správková
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

SEMINÁŘ PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PLZEŇ 13.3.2015

INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT PLZEŇSKÉHO KRAJE V NOVÉM PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 2014+

Individuální projekt Plzeňského kraje v novém programovém období 2014+ OPZ – Prioritní osa 2 Individuální projekt Plzeňského kraje v novém programovém období 2014+ časový harmonogram podporované SS cílové skupiny požadavky na typ kapacity a časovou kapacitu SS způsob financování

Použité zkratky SPRSS – Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb SOHZ – Služby obecného hospodářského zájmu MO – Monitorovací období SVL – sociálně vyloučené lokality PO – Prioritní osa OPZ IP – Investiční priorita OPZ OPZ – Operační program Zaměstnanost

PO 2 Sociální začleňování a boj s chudobou rozdělena na 3 investiční prioirity: IP 2.1: Aktivní začleňování, včetně začleňování s ohledem na podporu rovných příležitostí a aktivní účast a zlepšení zaměstnatelnosti obecně zaměřena na intervence vůči sociálně vyloučeným jednotlivcům nebo těm, kteří jsou sociálním vyloučením ohroženi cílová skupina: zejména osoby sociálně vyloučené, osoby sociálním vyloučením ohrožené cílena na celé území ČR (včetně Prahy) Specifické cíle: Specifický cíl 1: Zvýšit uplatnitelnost osob ohrožených sociálním vyloučením nebo sociálně vyloučených ve společnosti a na trhu práce. Specifický cíl 2: Rozvoj sektoru sociální ekonomiky. výzvy: pro kraje na zajištění vybraných soc. služeb, poskytovatele služeb, NNO a další na podporu různých aktivit a programů v oblasti soc. začleňování, podporu soc. podnikání, integrované nástroje a výzvy v rámci koordinovaného přístupu pro řešení SVL termín výzvy: 9/2015

PO 2 Sociální začleňování a boj s chudobou IP 2.2: Zlepšování přístupu k dostupným, udržitelným a vysoce kvalitním službám, včetně zdravotnictví a sociálních služeb obecného zájmu: výzvy – zaměření na pokračování procesu transformace zařízení, oblast plánování služeb (zj. na obecní úrovni), pro poskytovatele služeb zaměřená na procesy ve službě ve vazbě na kvalitu, včetně profesního rozvoje zaměstnanců, posílení výkonu soc. práce, sociálně právní ochranu dětí, systémové projekty MPSV a ostatních rezortů, atd. IP 2.3: Komunitně vedené strategie místního rozvoje: podpoří sociální začleňování prostřednictvím komunitně vedených strategií místního rozvoje, které přispívají k lepšímu zacílení podpory na místní potřeby daného území.

Podpora a rozvoj sociálních služeb v návaznosti na krajské střednědobé plány rozvoje sociálních služeb – výzva pro kraje

Prioritní osa 2 Investiční priorita 2 Prioritní osa 2 Investiční priorita 2.1 Specifický cíl: Zvýšit uplatnitelnost osob ohrožených sociálním vyloučením nebo sociálně vyloučených ve společnosti a na trhu práce Datum vyhlášení výzvy: 06/2015 Zahájení poskytování služeb v rámci projektu: 01/2016 Doba poskytování SS v rámci projektu: 3 roky Předpokládaná částka pro Plzeňský kraj na 3 roky: 315 900 000 Kč

Podporované druhy a formy sociálních služeb Azylové domy pro rodiče /rodiny s dítětem/dětmi Azylové domy pro jednotlivce – osoby v nepříznivé sociální situaci Azylové domy kombinované (kombinace azylových domů pod bodem 1 a 2) Domy na půl cesty Intervenční centra Nízkoprahová denní centra Osobní asistence Podpora samostatného bydlení Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Sociálně terapeutické dílny Sociální rehabilitace – pouze ambulantní a terénní forma služby (pobytová forma není výzvou podporována) Terénní programy

Podporované cílové skupiny osoby se zdravotním postižením (osoby s jiným zdravotním postižením, osoby s chronickým onemocněním, osoby s chronickým duševním onemocněním, osoby se zrakovým postižením, osoby se sluchovým postižením, osoby s tělesným postižením, osoby s mentálním postižením, osoby s kombinovaným postižením), rodiče samoživitelé, rodiče dětí a žáků, zejména těch se sociálním a zdravotním znevýhodněním (rodiny s dítětem/dětmi), s kombinovanými diagnózami (osoby s kombinovaným postižením) bezdomovci a osoby žijící v nevyhovujícím nebo nejistém ubytování (osoby bez přístřeší), oběti trestné činnosti, osoby dlouhodobě či opakovaně nezaměstnané (osoby v krizi), osoby ohrožené předlužeností, domácím násilím a závislostmi (osoby v krizi, osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách, oběti domácího násilí), osoby ve nebo po výkonu trestu (pachatelé trestné činnosti), osoby opouštějící institucionální zařízení (osoby do 26 let věku opouštějící školská zařízení pro výkon ústavní péče), osoby ohrožené vícenásobnými riziky (osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy, osoby komerčně zneužívané, oběti obchodu s lidmi, etnické menšiny, osoby žijící v sociálně vyloučených lokalitách, imigranti a azylanti).

Požadovaný typ kapacity SS a časová kapacita Druh služby Návrh typu kapacity Návrh časové kapacity Azylové domy lůžka okamžitá Azylové domy pro rodiny s dětmi Domy na půl cesty Intervenční centra klient Nízkoprahová denní centra Podpora samostatného bydlení Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Sociální rehabilitace Sociálně terapeutické dílny Terénní programy Osobní asistence Pokud poskytovatel SS nemá v registraci uvedený typ a časovou kapacitu, je nutné pro účast v individuálním projektu registraci změnit nejpozději do ukončení sběru dat pro změnu SPRSS, tj. do 10.4.2015.

Způsob financování Formou vyrovnávací platby za závazek SOHZ – financování běžných výdajů souvisejících s poskytováním základních druhů a forem SS, a to v rozsahu stanoveném základními činnostmi. Na základě jednotného pověření k výkonu závazku sociální služby – na 3 roky – povinnost organizace předkládat každý rok vyúčtování (soupis nákladů a výnosů, výnosy nesmí přesáhnout náklady – nesmí dojít k nadměrnému vyrovnání). V rámci projektu bude uzavřena smlouva – konkretizace podmínky poskytování SS. Předpokládáme zálohové platby na 3 měsíce. Předpokládáme pravidelné monitorovací zprávy – 3 měsíční MO. Kontrola podle z. o finanční kontrole Výstupové indikátory – evidence uživatelů SS v rámci projektu – jméno, příjmení, datum narození

DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Markéta Stehlíková Oddělení správní a realizace projektů Odbor sociálních věcí Krajský úřad Plzeňského kraje Škroupova 18, 306 13 Plzeň tel.: 377 195 465 e-mail: marketa.stehlikova@plzensky-kraj.cz http://www.plzensky-kraj.cz