21.1.20101 Místní akční skupina Prostějov venkov o.p.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Informace o výsledcích 1. výzvy MAS Vizovicka a Slušovicka, o. s.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Školení členů i nečlenů– 4. Výzva MAS MAS Královská stezka o.p.s.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Dotační příležitosti.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
LEADER v MAS Sdružení SPLAV, o.s. a MAS Vyhlídka,o.s.
Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. listopad 2013 – červen stručné shrnutí období Lada Nevečeřalová
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
FICHE Objasnění dokumentu MAS ZNOJEMSKÉ VINAŘSTVÍ, o.s.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Budujeme region se společnou budoucností II Návrh fichí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace SPL Lípa pro venkov z.s. Zbraslavice
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Živá náves, nový vzhled a lepší životní podmínky pro všechny – zdravý rozvoj obcí Svazku Dolního Pootaví Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Region spokojeného života pro všechny
Přehled preferenčních kritérií
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Výsledky projednávání
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Místní akční skupina Prostějov venkov o.p.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

MAS Vznik v r obcí 54 členů obyvatel sídlo - Kralice n. Hané předseda - Antonín Frgal starosta obce Skalka

výzva 2009 Byla vyhlášena Celkem přijato 10 projektů Jeden projekt během administrace žadatel stáhl V současné době obdrželi žadatelé prohlášení o administrativní kontrole SZIF Čekáme na podpisy dohod

Fiche 3 – Podmínky růstu a kvalita života na venkově PořadíNázev projektuŽadatelPožadovaná výše dotace Dotace ze způsobilých výdajů Stanovená alokace Vybrané projekty:x 1Za lepší životní prostředí a udržitelný rozvoj obce Bystročice Obec Bystročice % 2Na fotbal do Kralic! FC Kralice na Hané % 3Veřejný bezdrátový rozhlas - dobudování a obnova Město Plumlov % 5Rekonstrukce chodníků VýšoviceObec Výšovice % 4Obnova místní komunikace ve ŠtětovicíchObec Vrbátky % 6Stavební úpravy chodníků a vjezdůObec Klopotovice % 7Stavební úpravy komunikace pro pěší Čelčice Obec Čelčice % Limit alokace X Náhradní projekty:XX 8Silnice a chodník, Horna-hřiště, Seloutky SO 03 - Kanalizace Obec Seloutky % 9Obnova komunikace III. a IV. třídyObec Myslejovice %X Celkem

Za lepší životní prostředí a udržitelný rozvoj obce Bystročice CÍl Na pozemku parcelního čísla 239/2 k.ú. Žerůvky obec Bystročice investovat do stavební obnovy místní komunikace včetně výsadby doprovodné zeleně a pořízení a umístnění mobiliáře na parcele číslo 194/2 k.ú. Žerůvky. Požadovaná dotace Kč 90 %

Na fotbal do Kralic! Činnosti, které budou realizovány jako způsobilé výdaje v rámci projektu: a) Úprava terénu a výsadba zeleně – hlavní opatření 1. Odstranění hromad zeminy a vyrovnání terénu pod svahem. 2. Odstranění náletových dřevin z neupravovaných částí svahů. 3. Úprava svahu v délce 100 metrů a výšce 14 až 17metrů. 4. Založení trávníku o výměře 500 m2. 5. Výsadba souvislé řady stromů, thůjí, nad svahem okolo fotbalového hřiště, místo akátů a topolu. 6. Pořízení 1 ks zahradního traktoru k úpravě zeleně související s projektem

Na fotbal do Kralic! b) Stavební obnova a zázemí pro fotbalisty – vedlejší 1. Úprava povrchu stěn osekání a nové provedení omítek 3. Demontáž bednění současné střechy a montáž nového bednění, kovu a světlíků. 4. Klempířské konstrukce střechy zázemí. 5. Demontáž staré a montáž nové střešní krytiny. 6. Montáž podlahy z dlaždic, vyrovnání podlahy nivelační stěrkou. 7. Montáž obkladů. 8. Malby s penetrací místnosti do 3,8 metrů.

FICHE 1 Modernizace zemědělských podniků FICHE 1 Modernizace zemědělských podniků FICHE 2 Podpora nezemědělského podnikání FICHE 2 Podpora nezemědělského podnikání FICHE 3 Podmínky růstu a kvalita života na venkově FICHE 3 Podmínky růstu a kvalita života na venkově Opatření: I a,b) Investice do staveb, budov a technologií pro živočišnou a rostlinnou výrobu I a,b) Investice do staveb, budov a technologií pro živočišnou a rostlinnou výrobu III a) Diverzifikace činnosti nezemědělské činnosti III a) Diverzifikace činnosti nezemědělské činnosti III a, b) -Zlepšení dopravní a technické infrastruktury a vzhledu obcí, -Vodovody, kanalizace a ČOV III a, c) -Občanské vybavení a služby, zázemí pro společenské, -Kulturní, spolkové a církevní aktivity III b) Obnova a zhodnocení kulturního dědictví venkova III a, b) -Zlepšení dopravní a technické infrastruktury a vzhledu obcí, -Vodovody, kanalizace a ČOV III a, c) -Občanské vybavení a služby, zázemí pro společenské, -Kulturní, spolkové a církevní aktivity III b) Obnova a zhodnocení kulturního dědictví venkova Přehled fichí Prostějov venkov o.p.s.

Žadatel: Zemědělský podnikatel a podnikatelský subjekt vlastněný zemědělskými prvovýrobci Obce, svazky obcí, NNO, zájmová sdružení právnických osob, církve Dotace: Mladý zemědělec 50 % Ostatní 40 % – Kč Uznatelných nákladů 25 % z celkové alokace Malý podnik 60 % Střední 50 % Velký 40 % – Kč Uznatelných nákladů 25 % z celkové alokace NNO 90 % Obce a svaky 90% bez DPH – Kč Uznatelných nákladů 50 % z celkové alokace

Monitorovací ukazatele 2009 Sekretariátu MAS Územní studie1 Informování o strategii5 Vzdělávání členů2 Propagační akce5 V rámci realizace projektů F1 a F2 počet projektů realizovaných v obcích do 1000 obyvatel F3 opatření III a III počet projektů realizovaných v obcích do 2000 obyvatel opatření III.2.2 počet rekonstruovaných kulturních památek

Co chceme změnit Do fiche 2 půjde jen 10 % z celkové alokace Budeme pracovat na změně preferenčních kritériích Fichi č. 3 rozložíme na tři samostatné fiche tak, aby bylo každé opatření hlavní Zpřesníme monitorovací indikátory

Děkuji za pozornost Ing. Ludmila Švitelová Prostějov venkov o.p.s