Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
V Harmonii s přírodou Program LEADER ČR 2007 Ing. Anna Bartošová Zábřeh
Program rozvoje venkova Opatření IV.1.1 Místní akční skupina Hanušovice
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Dotační Program Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
odbor politiky bydlení
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Leader ČR 2008 – Školení žadatelů
4.4.1: Revitalizace funkčních ploch a prvků
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR

Kontrolní činnost I. Před zahájením realizace projektů – zahájení realizace po podpisu seznamu vybraných projektů ředitelkou odboru koncepce rozvoje venkova II. V průběhu realizace projektů – soulad s projektem, se Závaznými podmínkami, spolufinancování III. Po skončení realizace projektů – udržení projektovaných parametrů 5 let IV. V průběhu administrace v MAS

Kontrolované subjekty Místní akční skupiny – soulad struktury a činnosti s Programem a s Dohodou Žadatelé – příjemci podpory – soulad povahy žadatele s Programem, soulad s realizací v záznamech, výkazech a hlášeních Dodavatelé – musí spolupůsobit

Předmět kontroly Administrativní postupy Evidence Přijatelnost žadatele, projektu a výdajů Postup realizace – staveb, obnovy, pořízení strojů, rostlin, informačních systémů, výpočetní techniky Faktury – věcné plnění podle projektu a Programu Účetnictví – spolufinancování Čtvrtletní hlášení, monitoring, vykazování Plnění závazných ukazatelů Závěrečné vyhodnocení

Kontrola přijatelnosti Ziskového nebo neziskového subjektu žadatele - příjemce podpory Projektu Nákladů

Kontrola přijatelnosti žadatele Žadatelem není státní organizace, ani jako podílník z více než 25 %, občanské sdružení podle § 829 OZ, velký podnik, zahraniční subjekt Sídlo i provozovna (působiště) uvnitř mikroregionu Neziskový subjekt – nezisková organizace, obec, svazek obcí Ziskový subjekt – PO nebo FO - zaregistrovaná hlavní nebo vedlejší činnost v oblasti zemědělské nebo lesnické prvovýroby, malý nebo střední podnik, nebo začínající podnikatel, sídlo a provozovna v obci do obyv.

Kontrola přijatelnosti projektu Projekt je umístěn uvnitř mikroregionu Umístění stavby v obci, která má územní plán nebo urbanistickou studii schválené zastupitelstvem Soulad projektu se strategií Soulad projektu s Programem Zaměření projektu podle tématu schváleného záměru a opatření a podle výzvy Vyhovující splnění všech bodů osnovy popisu projektu Plnění závazných ukazatelů Programu Harmonogram uvnitř doby trvání Programu

Kontrola přijatelnosti výdajů Reálný rozpočet Předpokládané výdaje se vyskytují v seznamu přijatelných výdajů zvoleného tématu Výše přijatelných nákladů v rozmezí - u podnikatelských subjektů od Kč - u neziskových subjektů od Kč % spolufinancování přijatelných nákladů - podnikatelským subjektem min. 50% (54%) - neziskovým subjektem min. 20%

Informační povinnost Zjištěné nesrovnalosti pro Návrhy řešení problémů, sankcí a nápravných opatření pro Informace pro Hodnotitelskou komisi MZe Informace pro Ř odboru před vydáním Rozhodnutí Pokyn pro MAS nebo žadatele při zjištění odstranitelného problému s termínem odstranění, kontrola odstranění

Poradenství Pro MAS Pro žadatele – příjemce podpory Osvěta Programu ve veřejnosti

Evidence Počítačová evidence registrace podaných projektů, administrativní kontrola, přijatelnost, bodování, přijetí (evidence v ISPROFIN 14150) Poradenství pro paralelní evidenci v MAS

Archivace Archivace 1 paré složek záměrů přijatých MAS do 10 let po skončení Programu Archivace 1 paré složek projektů přijatých žadatelů – příjemců podpory do 10 let po skončení Programu

Vykazování Podávání souhrnných hlášení žadatelů čtvrtletně Vypracování souhrnných monitorovacích tabulek za mikroregion pro vždy poslední den čtvrtletí Předávání závěrečného vyúčtování akcí Vypracování závěrečného vyhodnocení programu za mikroregion pro Vypracovávání finančních výkazů podle potřeb finančních orgánů a útvarů MZe

Otázky Strategie je výchozí dokument nebo více dokumentů pro záměr MAS, podstatné části jsou v příloze záměru U umisťování nových staveb, změn využití území musí být v obci schválený územní plán nebo urbanistická studie schválená zastupitelstvem, u obnovy staveb nebo vybavení, nákupu strojů být nemusí Na fakturu se napíše: „(Ne)souhlasím s proplacením faktury“, datum, razítko a podpis.

Otázky Vlastnictví pozemku 1. kde se staví budova, hráz – min. dlouhodobý pronájem na 99 let, 2. kde staví oplocení nebo je výsadba zeleně - dlouhodobý pronájem na dobu určitou min. 10 let Vlastnictví budovy 1. u stavební obnovy min. pronájem budovy na 99 let, 2. u vybavení budovy mobiliářem, počítačem nemusí být budova ve vlastnictví žadatele

Otázky Obec jako žadatel nemusí dokládat svoji existenci, starosta nepředkládá výpis z rejstříku trestů Vliv na životní prostředí sledovat podle územního rozhodnutí, stavebního povolení nebo stanoviska orgánu životního prostředí, u vybavení budovy, počítačů nebo strojů bez vlivů na životní prostředí se vliv nesleduje. U úprav krajiny postupovat ve schvalovacím procesu standardně! V případě nařízené EIA maximální opatrnost (obnovitelné zdroje)!