Projekt vznikl dřív e n e ž tvorba ŠVP Samostatná akce Studentské rady (žákovského orgánu na škole ) Pokrývá průřezové téma osobní a sociální výchova.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Advertisements

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Mezinárodní den zdraví V rámci mezinárodního Dne zdraví, který je každým rokem 7. 4., jsme připravili akci „ Soutěž o nejzdravější svačinu“
Cíle dějepisné výuky, dějepisné kurikulum, RVP a výuka dějepisu
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Příprava na hodinu dějepisu, organizace výuky dějepisu
Projekt: Slované a Velká Morava
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Hodnocení klíčových kompetencí ZŠ Jablunkov 2009/102010/11.
Mgr. Jana Palanská.
Vzájemná hospitační činnost
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Naše zvolená průřezová témata
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342 Tým pro inovaci Pedagogický pracovník nahlásí A. Byrtusové do 5. daného měsíce písemně (elektronicky)
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
Výuka fyziky v ČR vývoj, současnost a perspektivy Jiří Tesař.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
VY_32_INOVACE_16_02 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
RVP A ŠVP V PRÁCI UČITELE T AK ŠEL ČAS KURIKULÁRNÍ REFORMY Dějství první: bouřlivá 90. léta Dějství druhé: Bílá kniha (2001) Dějství třetí:
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
Zdravá škola.
Kvalita praktické výuky a masové vzdělávání: zkušenosti PdF Vlastimil Švec & Tomáš Janík Edukační praxe v éře masového vzdělávání 6. listopadu 2013.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
Zpracovala: Simona Hyková
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Hodnocení IVP.
Průřezová témata.
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
Rámcové a školní vzdělávací programy
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
aktuální problémy současného světa
Trendy ve fyzikálním vzdělávání na základních školách a na gymnáziu Josef Janás Katedra fyziky PdF MU [ Současné trendy našeho základního a středního školství.
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
Didaktika geografie.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
PROJEKT ŠABLONY CZ.1.07/1.5.00/ Zpracovala: RNDr. Dagmar Fialová SŠP, Brno, Jílová 36g
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE TĚLESNÁ VÝCHOVA Cvičení na stanovištích Gymnázium Česká Lípa Vyučující: PhDr. Radek Častulík Expert: Mgr. Šárka Maleňáková.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Organizační formy vzdělávání Anotace: Výukový materiál je určen pro učitele jako osnova při výkladu učiva ORGANIZAČNÍ FORMY VZDĚLÁVÁNÍ. V prezentaci je.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Tisková konference k pětiletému výročí zavedení EtV jako DVO.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Rozvoj týmové spolupráce prostřednictvím pohybových aktivit
Téma: Spolupráce MŠ a ZŠ v rámci jednoho právnického subjektu
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
Zátěž a rizika povolání a optimismus učitele
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Teorie a metodika výchovy seminář 1
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
KMT/DIZ1 Příprava na vyučování Příprava na vyučovací hodinu
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
Pedagogika II Mgr. Kateřina Lojdová
Š A B L O N Y II.
KLUB MLADÝCH DIVÁKŮ (KMD)
17. Listopad 1989.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Transkript prezentace:

Projekt vznikl dřív e n e ž tvorba ŠVP Samostatná akce Studentské rady (žákovského orgánu na škole ) Pokrývá průřezové téma osobní a sociální výchova (seberegulace, organizační dovednosti, řešení problémů, sociální komunikace, morálka vše d ního dne, spolupráce a soutěž)

Posílit kompetence žáků (kompetence k řešení problémů, komunikativnost, sociální, personální a občanské kompetence i kompetence k podnikavosti) Další rovina: zlepšení vztahů v pedagogickém sboru, kooperativita, lepší pracovní ovzduší

Čas: každoročně (kolem 28. října) Cílová skupina: všichni žáci gymnázia Místo: terén – les, park Časové rozpětí: 5 hodin Příprava: min. 3 týdny předem

1. jedna celá třída je pověřena přípravou projektu (vytýčení trasy, rozdělení žáků do družstev, příprava nástěnky s výsledky,nákup cen, výroba diplomů atd.) Ostatní studenti rozděleni do družstev napříč třídami (malí i velcí)

Jednotné téma: Evropská unie, Významné osobnosti českého politického, společenského, kulturního, vědeckého a sportovního života konce 19. a 20. stol., 90.let české státnosti atd… Učitelé vypracují otázky ze svých oborů tak, aby je mohlo plnit celé družstvo

Zlepšování sociálního klimatu školy a jednotlivých tříd Zlepšování komunikace mezi žáky Posílení odpovědnosti za svěřené úkoly Podpora spolupráce a soutěživosti Posílení schopnosti řešit problémy Povzbuzování vlastní aktivity žáků (podnikavost)

Všichni nechtějí spolupracovat a soutěžit Nedostatečná kontrola plnění úkolů Špatné plánování Nepřesné rozdělení úkolů organizátorům Malá nebo žádná motivace žáků (pedagogů)

Letos organizujeme již 4. ročník Třída pověřená organizací to bere jako otázku své prestiže Kolegové jsou stále více kreativnější při vytváření úkolů Všichni s akcí počítají a vítají vyučovací den trochu jinak