Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KLUB MLADÝCH DIVÁKŮ (KMD)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KLUB MLADÝCH DIVÁKŮ (KMD)"— Transkript prezentace:

1 KLUB MLADÝCH DIVÁKŮ (KMD)
Literárně dramatický kroužek pro studenty 1.-  4. ročníku SŠ TRIVIS, Praha Vedoucí kroužku a pedagogic ký doprovod na akcích: Mgr. Michaela Komorousov á

2 Co je KMD ? Literárně dramatický kroužek, jehož náplní jsou pravidelné (1- 2x/měsíčně) odpolední či večerní návštěvy divadel nebo divadelních festivalů, případně besedy k divadelním představením. Výběr divadelních her má v kompetenci Mgr. Michaela Komorousová – vedoucí kroužku, lze však vybrat kulturní akci na podnět studentů.

3 Obecné cíle KMD Seznámit mladého člověka se současnou, ale i klasickou divadelní tvorbou. Nabídnout netradiční pojetí dramatu prostřednictvím alternativní divadelní scény. Naučit se vnímat rozdíly mezi divadelním a knižním zpracováním uměleckého díla v klasickém či moderním pojetí. Rozvinout estetické cítění. Probudit zájem o návštěvu divadel i mimo tento kroužek aj. (kurz tvůrčího psaní, herectví...)

4 Z hlediska RVP KMD rozvíjí níže uvedené klíč. kompetence a může zahrnovat následující průřezová témata: Klíčové kompetence: komunikativní, sociální a personální Průřezová témata: osobnostní a sociální výchova (sebepoznání, kreativita, mezilidské vztahy, komunikace, řešení problémů, hodnoty a postoje), multikulturní výchova (lidské vztahy, multikulturalita), mediální výchova (kritické vnímání autora, interpretace uměleckého díla)

5 Organizace KMD 1. Studenti se zaregistrují u Mgr. Michaely Komorousové (souhlas s podmínkami stvrdí podpisem zákon. zástupce či student, pokud mu bylo 18 let). Po registraci mají studenti právo účastnit se těch divadelních představení, o které mají zájem, za studentské vstupné. 2. Aktuální informace k divadelním představením budou vyvěšeny na oficiální nástěnce v 1. patře, webových stránkách školy, případně na facebooku školy.

6 Organizace KMD 3. Každá akce divadelního klubu začíná se začátkem divadelního představení a končí s jeho závěrem. Během této doby jsou účastníci povinni respektovat pokyny pedagogického dozoru, dbát o vlastní bezpečnost a nenarušovat průběh představení. Předpokládá se odpovídající oblečení (nikoli např. džíny a mikina). Doprava studenta do divadla a z divadla není součástí školní akce, zajišťuje ji zákonný zástupce, popřípadě sám student, je-li zletilý.

7 Organizace KMD 4. Každé nové představení bude předem oznámeno. Členové klubu mají možnost závazně se přihlásit a zaplatit cenu vstupenky. Na každé představení bude omezený počet lístků, přičemž přednost mají ti, kteří zaplatili jako první. 5. Pokud se objeví závažný důvod, kvůli němuž se student nakonec na představení nemůže dostavit, může sám lístek poskytnout jinému studentovi (jedná se o zlevněný studentský lístek). V případě, že tento člověk není členem divadelního klubu, se jedná o soukromou aktivitu tohoto náhradníka, která není součástí školní akce.

8 V Praze dne


Stáhnout ppt "KLUB MLADÝCH DIVÁKŮ (KMD)"

Podobné prezentace


Reklamy Google