REGIONÁLNÍ (ÚZEMNÍ) PLÁNOVÁNÍ Základy regionalistiky 2 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
REGIONÁLNÍ POLITIKA V ČR V KONTEXTU KOHEZNÍ POLITIKY EU RNDr.Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Demografie je věda, která se zabývá:
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
1 Inovace 2007 Týden výzkumu, vývoje a inovací Operační programy na období Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.prosinec 2007.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Otevřená metoda koordinace - příležitost pro samosprávy? Milena Jabůrková Svaz měst a obcí ČR.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Teorie optimální velikosti města
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
K současným trendům v rozvoji venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
1 VŠFS – kombinované studium Regionální politika Přednáška
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Regionální politika RP ČR.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Urbanizace a urbanismus
Sociální politika Téma: Vzdělávací politika FSS MU Brno, 2006.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
ÚZEMNÍ AGENDA EU LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech PRVNÍ AKČNÍ PROGRAM pro implementaci ÚA EU ÚZEMNÍ AGENDA EU LIPSKÁ CHARTA o udržitelných.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Regionální politika, ano či ne Ing. Marek Jetmar, Ph. D
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 „Kraj, kde je radost žít“
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Cvičení 10: SÍDELNÍ SYSTÉMY V PRAXI
Úvod, základní principy a cíle
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Demografie je věda, která se zabývá:
Transkript prezentace:

REGIONÁLNÍ (ÚZEMNÍ) PLÁNOVÁNÍ Základy regionalistiky 2 1

Regionální plánování Komplexní pohled na rozvoj území – komplexní pohled na to, co se v prostoru děje Studium RP: organizace lidských aktivit v prostoru a jejich vzájemné vlivy Studium změn organizace lidských aktivit v prostoru – jejich predikce a dopady a integrace do rozhodování veřejných politik (např. migrace) Cílem RP: nejvhodnější využití podmínek daného prostředí pro další usměrňování rozvoje 2

Regionální plánování Regionální (prostorové) plánování je na budoucnost orientované komplexní a z prostorového hlediska nadřazené, celistvě pojaté plánování (A. Slepička) Úkol RP: zpracovávat pro tzv. plánovací regiony plány a programy nadmístního a nadrezortního charakteru Plánovací regiony – specificky definované dle vybraných ukazatelů (Francie) x regionálně pojaté (Německo) 3

Plánovací regiony v Sasku 4

Prostorové plánování ve Francii metropolitní oblasti 5

JV Anglie 6

Regionální plánování Koordinace všech územně relevantních aktivit v regionu s cílem podpořit/usměrnit proces lokálního nebo regionálního rozvoje Definovat prostorové dopady i zdánlivě „neprostorových“ veřejných politik (např. sociální politika) – vazba na kohezní politiku Integrace hospodářské, sociální, kulturní a ekologické politiky společnosti 7

8

Regionální plánování, územní plánování, strategické plánování ≠ (T) UR --- PRINCIP, NE POLITIKA ≠ Územní plánování, strategické plánování, regionální politika duální pojetí řešení prostoru X Německo, Francie Instituce, legislativa Koordinace 9

10

CÍL RP Ovlivňovat prostorovou a sídelní strukturu území Vytvářet a obnovovat podmínky pro dosahování rovnováhy mezi základními životními podmínkami:  Uspokojování základních životních a existenčních potřeb (výživa, bydlení …)  Život ve zdravém, bezpečném a příjemném prostředí  Utváření života v bohatých vztazích vzájemné spolupráce mezi lidmi (sociální kapitál), sociální spravedlnost a rovnost  Podílet se na moderních vymoženostech – kultuře, vědě, technice firmy, investoři i obyvatelé pod tlakem vzrůstajících globalizačních trendů hodnotí kvalitu prostoru a rozhodují se ke stále rychlejším změnám lokalizace – připravenost území, role PP 11

Přístup Espon k prostorovému plánování 12

13

Úrovně regionálního plánování 14

Kontext regionálního plánování Evropská koncepce prostorového uspořádání/vývoje Evropy (EUREK) Evropská charta územního/prostorového plánování (The European Regional/Spatial Planning Chart), 1983  Podpora vytváření vyváženého sociálního a hospodářského rozvoje oblastí, zlepšování životních podmínek, zodpovědné zacházení s přírodní zdroji a ochranu životního prostředí ČR: strategie regionálního rozvoje, Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, Zákon č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje 15

Předpoklady regionálního plánování jasné vize; dobré nástroje provádění; zapojení všech účastníků; flexibilita; Schopnosti systému reagovat na vnější změny 16

17 Problémy regionálního plánování v ČR Nedostatečně diskutovaná koncepce, příliš technický pohled na území (sociální inženýrství) Nedostatečná koordinace mezi jednotlivými resorty i odbory (cílené programování, horizontální řídící struktury, kompetenční zákon) Nekoordinované rozdělení kompetencí, které může způsobit obtíže veřejné správě na nižších úrovních. Konkurenční plánovací prostředí v lokalitách způsobuje nežádoucí směry rozvoje. Jestliže decentralizace není provázena nástroji k integraci rozdílných sektorů politiky, pak dochází k neúspěchu politické integrace a koordinace, přenášející se z centrální na nižší úrovně.

Problémy regionálního plánování v ČR Vazba územní plánování, strategické plánování Dominance (pseudo)liberálních přístupů: liberalizace trhu – oslabování administrativního institucionálního rámce – oslabení pilířů sociální soudržnosti (komunitní plánování, rozvoj občanských forem řešení sociální inkluze) Profesionální poradní útvary (ministerstva, regionální a lokální samosprávy), centra pro analýzu a tvorbu politik v jednotlivých sektorových oblastech, odhad důsledků regionálních, národních i mezinárodních politik 18

Problémy regionálního plánování v ČR Plánování bylo dříve prováděno veřejnými institucemi. Nyní se do procesu zapojuje stále více soukromých agentur (občané, byznysmeni, asociace podporující jednotlivé zájmy, developeři). Současné plánovací procesy vyžadují vyvinout nové typy vztahů mezi soukromou a veřejnou sférou. ODPOVĚDNOST Absence centrální směrnice pro vytváření strategií je překážkou celkové koordinace plánování. Je nutno stanovit měřítko pro paralelní koordinaci činností ve více územních lokalitách. Prostorové plánování na nižší úrovni musí mít multiplikativní zaměření, ze kterého lze odvodit účinky na vyšší prostorové úrovně, od lokální až po národní (celostátní) a dokonce globální. Národní rámec je důležitý pro více informovaný sektorový přístup, při kterém fyzické investice (např. do bydlení a infrastruktury) musejí být kombinovány s dalšími strategiemi a sektory (školství, životní prostředí, zaměstnanost) tak, aby bylo dosaženo trvale udržitelného rozvoje. 19

Vazby mezi hlavními faktory utváření prostoru v současnosti a v blízké budoucnosti Výrazná dominace (nadvláda) lidské společnosti (obyvatelstva a jeho životních způsobů) nad prostorem v celosvětové, kontinentální, národní, regionální i lokální úrovni Ve vztahu vnitřních a vnějších podmínek na úrovni jednotlivých států, regionů a municipalit zaujímají rozhodující postavení vnější podmínky (europeizace a globalizace), jimž se vnitřní podmínky přizpůsobují Rozvoj společnosti je determinován tržním hospodářstvím v němž zaujímají rozhodující postavení nadnárodní korporace Stupňuje se expanze urbanizovaných ploch na úkor volné krajiny Nedaří se uspokojivě překonávat nežádoucí diference v úrovni hospodářského, sociálního, ekologického a kulturního rozvoje Hlavní formou rozvoje osídlení se stává suburbanizace, k jejímž základním rysům patří lavinovitý růst velkoměstských aglomerací 20

21

Organizace prostoru v důsledku suburbanizace 22

Faktory ovlivňující změnu prostorové organizace výzvy PP Rozvoj vědy, techniky, informatiky – přehodnocení místa bydliště, pracoviště, trávení VČ apod. Vyčerpanost tradičních zdrojů energie, tlak na přírodní zdroje a volnou krajinu Diferenciace rozvoje sídel ve vztahu k lokalizaci dopravních, technických sítí Změny světové populace, urbanizace v RZ Světová migrace Stagnace a degradace venkova 23

Celková populace světa

25