Abrahamův život víry Řím 4:1-4 Abrahamův život Povolání Gn 12;1-3 Smlouva Gn 15;1-6 Znamení smlouvy Gn 17;1-5,10 ZákonMojžíš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Apoštol Pavel.
Uvedení do křesťanského života
Život v obecenství – Zpověď
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
Život a působení apoštola Pavla „Nevíte, že při běhu na závodišti všichni závodníci sice běží, ale cenu že získá jenom jeden? Běžte tak, abyste jí dosáhli!“
Církev dnes Smysl a poslání církve.
Jirka Pospíšil, BIBLICKÁ ŠKOLA EBED KŘEST VE VODĚ Jirka Pospíšil,
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Integrita bezúhonnost
Křest a znovuzrození Herľany
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Jak používat duchovní dary Jirka Pospíšil, EBED, KC Vyškov,
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Já i dům můj budeme sloužit Hospodinu - Jozue 24:15.
DUCH SVATÝ Jan 16:7 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Dej a bude Ti dáno !!!. Dej a bude Ti dáno !!!
Týden Vojty Machaly.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Je jméno důležité? Jméno - bylo výrazem buď nějaké význačné vlastnosti osoby, jíž bylo dáno, nebo nějakých zvláštních okolností, za nichž se ona osoba.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Dosáhni cíle!.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Vzkříšení z mrtvých a druhý příchod Ježíše Krista
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
Být lidmi, kteří přináší změnu!. Duch svatý působí změny  Izajáš 32:15 Až bude na nás vylit z výše duch, poušť se stane sadem a sad bude mít cenu lesa.
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
Uvedení do křesťanského života
Symboly v obřadech křesťanské iniciace
Povolání Leviho (Lk 5,27-32) 5:27 Pak vyšel a spatřil celníka jménem Levi, jak sedí v celnici, a řekl mu: Pojď za mnou." 28 Levi nechal všechno, vstal.
Všechno dělejte bez reptání a bez pochybování, abyste byli bezúhonní a ryzí, Boží děti uprostřed pokolení pokřiveného a zvráceného. V něm sviťte jako hvězdy,
 1 Janův 2:12 Píšu vám, děti, že jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno.13 Píšu vám, otcové, že jste poznali toho, který je od počátku. Píšu vám, mládenci,
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Centrum pro katechezi Olomouc ve spojení: pád člověka + jeho pozvednutí k Bohu; -je spojena s osobními dějinami člověka. Centrum pro katechezi.
Každý člověk se někdy v životě ocitne jakoby na pokraji propasti… K vrcholným dovednostem křesťanského života patří porozumění tomu, jak se kříž, na kterém.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
Ježíšova velekněžská modlitba I
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Abrahámova přímluvná modlitba
Prostředky Boží milosti Herľany Prostředky milosti „Ke Kristu nikdo nemůže přijít, pokud ho Otec nepřitáhne.... Nicméně Otec tak nechce.
Písmo svaté Bůh mluví v Písmě svatém prostřednictvím lidí lidským způsobem, proto chceme-li pochopit, co nám Bůh chtěl sdělit, musíme zkoumat, co měli.
MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY II. Rekapitulace Mojžíš měl svůj životní plán, ale zklamal. Musel začít od znova. Naučil se žít v samotě a do této samoty přichází.
HRAJEME SI S ČÍSLY ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 20 VY_32_INOVACE_19 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Test určování a zařazování hmyzu
1. Vesele Bohu zpívejme | chválu mu vzdávajíce, | moc, moudrost jeho poznejme | stále vyznávajíce, | že dobrý jest až na věky | a že jde skutky | nad všecky.
O milosrdném otci a marnotratném synu Bůh Bůh má člověka vždycky rád, chce pro něj to nejlepší Člověk Člověk myslí na sebe a svou neláskou ubližuje.
Modlitba v domě Hospodinově: Anna, Samuel, David Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
SVÁTOST OLTÁŘNÍ „Amen, amen, pravím vám, nebudete-li jíst tělo Syna člověka a pít jeho krev, nebudete mít v sobě život.“ (Jan 6, 53) Eucharistie je zdrojem.
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Vyvolený Izrael – a jak se lidé dovědí o spravedlnosti z Víry?
A Písmo svaté. * Boží Duch se vznášel nad vodami (Gen 1,2) * Oznámení Abrahámovi, že se mu narodí syn (Gen 18,1n) * Příslib narození Samuela (1Sam 1,11n)
1. Kristova krev a spravednost | je svatební můj šat a skvost, | jímž pro nebe se ustrojím | a před Bohem tak obstojím.
1. Můj Pane, z hlubin volám. | Úzkostný hlas můj slyš. | Kéž sluch svůj, lkám-li zdola, | v lítosti nakloníš. | Když soudit budeš přísně | sám lidskou.
Neviditelná realita – cesta k záchraně Vyškov, Viktor Baláž.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
Lukášovo evangelium. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův spolupracovník - lékař - jeho popis Kristových uzdravení (např. 4:38-40, 5:15-25, 6:17-19, 7:11-15,
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
Křesťanství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Židovství Judaismus. Toto náboženství pochází z Izraele Teologie judaismu slouží jako základ mnoha jiných náboženství včetně dvou nejrozšířenějších, křesťanství.
Transkript prezentace:

Abrahamův život víry Řím 4:1-4 Abrahamův život Povolání Gn 12;1-3 Smlouva Gn 15;1-6 Znamení smlouvy Gn 17;1-5,10 ZákonMojžíš

Spravedlnost přes SKUTKY Řím 4:4-5 Porozumění židů – 613 Nařízení 248 příkazů 365 zákazů Porozumění dnešních náboženských lidí člověk Bůh

Blahoslavenství podle DAVIDA Řím 4:6 - 8 Žalm 32: 1-2, ZákonMojžíš Davidův život Jde za Bohem Hřích Pokání/milost /nový začátek

Znamení smlouvy Řím 4:9-12 Obřízka – Znamení příslušnosti k Izraeli

Abrahamův život víry Řím 4:1-4 Abrahamův život Povolání Gn 12;1-3 Smlouva Gn 15;1-6 Znamení smlouvy Gn 17;1-5,10 ZákonMojžíš

Znamení smlouvy Řím 4:9-12 Obřízka – Znamení příslušnosti k Izraeli – Otázka jak s pohany, kteří uvěří – Sk 15:1-2, NZ Paralela – Křest – Mk 16:16 Kdo uvěří a pokřtí se, bude spasen, ale kdo neuvěří, bude odsouzen. – 1. Může být spasen někdo kdo není pokřtěn? – 2. Může být zatracen někdo kdo je pokřtěn? – Kdy křtít? Křest dětí? – Ř10:10 Srdcem věříme k spravedlnosti a ústy vyznáváme k spasení.

Spravedlnost na základě Víry v toho, kdo dává spravedlnost bezbožnému. Ze skutků Po svém Musím Příkazy, náboženská rutina Tlak, hořkost a pot Odsuzování druhých Z Víry Podle Boha S Nadějí Vztah Slzy, lítosti, bolest a nový začátek Milost i pro druhé Smíření s BOHEM NábožnostZbožnost