Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (programové období 2007-2013) Krajský úřad Jihomoravského.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Lednice,  vzdělávání dospělých je velmi důležité (je mu však věnována menší pozornost než v zahraničí)  nabídka je dostatečná, kvalita je.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Ústí nad Labem Současnost a budoucnost dalšího vzdělávání.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Příprava operačních programů
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Název operačního programu:
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Představení projektu Implementace KAP
Vítejte na třetí místní konferenci
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Pracovní setkání středních škol
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (programové období ) Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje říjen 2008

OP VK - globální granty JMK 1.výzva na předkládání grantových projektů Datum vyhlášení: Datum ukončení: Č. oblasti podpory Alokovaná částka v 1. výzvě [Kč] Počet předložených projektů Požadovaná částka v 1. výzvě [Kč] Rozdíl o [Kč] Celkem

OP VK - 1. výzva na předkládání grantových projektů Počet Projekty nezařazené Projektyvyřazené na Projekty, které prošly Oblast podpory předložených projektů do hodnotícího procesu formálním hodnocení hodnocení přijatelnosti do věcného hodnocení Celkem

OP VK - 1. výzva na předkládání grantových projektů Nejčastější chyby v předložených grantových projektech:  Rozpočet  Cílové skupiny  Klíčové aktivity Předpokládaný harmonogram:  listopad – prosinec 2008: schválení projektů  prosinec 2008: podepisování smluv s úspěšnými žadateli

OP VK - 1. výzva na předkládání grantových projektů Stav věcného hodnocení k Projekty vyřazené na věcném hodnocení Projekty postupující do výběrové komise Projekty s dosud neukončeným věcným hodnocením

1.1 – projektový námět  Nové metody výuky mechatroniky, strojírenských oborů, mikroprocesorové techniky a ICT.  Cíl projektu: poskytnout CS odborné vzdělání zaměřené na moderní poznatky v oblasti technických předmětů zejména strojírenství, mechatroniky, elektrotechniky, mikroprocesorové techniky, programování CNC strojů, počítačových sítí, dále marketingu a ekonomie vycházející ze ŠVP s využitím ICT.  Konečným cílem je zvýšení uplatnění absolventů školy na trhu práce a jejich schopnosti pružněji se přizpůsobovat nárokům kladeným na středoškolsky vzdělané uchazeče o práci.

1.1 – projektový námět - pozitiva  Projekt zaměřen na podporu technických oborů  Prokázána potřebnost realizace projektu  Široce koncipovaný projekt  Definovaná rizika projektu a návrhy na jejich odstranění  Jasně definovaná udržitelnost projektu  Rozpočet je přiměřený cílům projektu  Výstupy stanoveny jasně a konkrétně  Projekt zaměřen na implementaci 6 ŠVP za využití e-learningu, na zvýšení kompetencí pedagogů prostřednictvím zavedení nových výukových metod ověřených ve škole i prostřednictvím spolupráce s partnery.

1.2 – projektový námět  Učíme se pro život!  Cíl projektu: Vyřešit problém nízké efektivity tradičního přístupu ke vzdělávání žáků ZŠ ze sociokulturně znevýhodněných rodin, jejich následnou neúspěšnost a předčasný ochod ze systému vzdělávání.  Projekt usiluje o zvýšení počtu žáků, kteří dokončí ZŠ a dalším vzděláváním se zvýší jejich uplatnitelnost na trhu práce.

1.2 – projektový námět - pozitiva  Projekt zaměřen na zlepšení kvality vzdělávání nikoliv kvantity  Přístup k řešení problému je jasný, logický a soustřeďuje se na CS, kterou je romské etnikum  Způsob a metody zapojení CS jsou přesně vymezeny  Záměrem je také aplikace dobrých výsledků v partnerské škole  Projekt řeší skutečný problém, který existuje v lokalitě sídla realizátora projektu

1.3 – projektový námět  Centrum pro metodickou podporu.  Cíl projektu: Formování nových kompetencí učitelů ZŠ v režimu celoživotního vzdělávání, posílení kompetencí učitelů v oblasti komunikační, pracovní, sociální, což ve svém důsledku povede k jejich lepšímu postavení na trhu práce.

1.3 – projektový námět - pozitiva  Zdůvodnění záměru, potřebnosti a přínosu pro CS je jasně vymezené  Realizace aktivit je popsána konkrétně, samotné aktivity se jeví jako velmi kvalitní  Byl proveden monitoring dosavadní práce s CS  Projekt pomáhá učitelům v práci s informacemi  Projekt je určen pro učitele celého Jihomoravského kraje

Děkuji za pozornost Ing. Dana Stodolová projektová manažerka Krajský úřad Jihomoravského kraje