PRVOUKA A VŠEOBECNÉ ZNALOSTI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dorado (Koryféna velká)
Advertisements

ZEBRA CHAPMANOVA.
HATERIE, ŽELVY, KROKODÝLOVÉ
Rozmanitost života v přírodě
Živočichové našich rybníků – ryby, obojživelníci a plazi
ZAJÍC POLNÍ (Lepus europaeus)‏
Jaguár americký.
Plazi - druhy.
Medvědi.
Hloubky Ryb
KYTOVCI Žijí výhradně ve vodě.
Lichokopytníci.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
SLONI Michaela Pastoreková.
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Whale shark (žralok obrovský).
Plazi Plazi jsou obratlovci
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Proč psi někdy napadnou svého pána aneb – jak jsme zdegenerovali vlky aneb – jak člověk, komik této planety, utváří přírodu k obrazu svému.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: listopad 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII Vzdělávací.
Po stopách ohrožených zvířat
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Delfín obecný.
Živočichové našich polí Savci 4. ročník
ANTARKTIDA.
ŽIVOČICHOVÉ.
Tygři Václav Pavelka Přerov 2014.
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Želvy.
Historie je největší domestikovaná šelma a nejstarší domestikované zvíře vůbec, provázející člověka minimálně 14 tisíc let obecně se předpokládá, že se.
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Sloni.
Psovité šelmy.
Delfín obecný.
KROKODÝLI.
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 001
zpracovaný v rámci projektu
Živočichové u vody 3. ročník.
Delfíni.
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
Pásovec devítipásý Vypracoval: Adam Čada
Zoologie bezobratlých a obratlovců
LICHOKOPYTNÍCI.
Polární pustiny a jejich živočichové Polární pustiny zaledněné území či mrazová poušť trvale kryty ledem a sněhem.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice – Spořilov
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Moře a jeho významné ryby j.cinek. Žralok bílý či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitý ch vyskytující.
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
Chobotnatci a damani Martina Koubová 3.C.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
Materiál je určen pro výklad učiva prvouky ve 3. ročníku
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Živočichové v lese 3. ročník.
ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
Užovka obojková David Zíka Tomáš Boudník. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých. Žije především.
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_PŘÍRODOPIS
Transkript prezentace:

PRVOUKA A VŠEOBECNÉ ZNALOSTI

ZVÍŘATA V PŘÍRODĚ

KŘÍŽOVKA

SLON Slon je největší žijící suchozemský savec. Při narození váží okolo 100 kg. Slon se dožívá 60 až 70 let. Sloni jsou v současnosti přísně chráněný druh po celém světě. Slon je charakteristický svým chobotem, což je kombinace nosu a horního rtu, který používá pro získání potravy. Sloni mají také kly. Tyto velké zuby jim vyčnívají z tlamy. ZAJÍMAVOST: Největšího slona zastřelili v Angole v roce 1974, vážil 12 000 kilogramů!!!

KŘÍŽOVKA

DELFÍN Delfín obecný je druh kytovce z čeledi delfínovití. Délka jeho těla činí 1,8 - 2,6 m, hmotnost asi 75 - 115 kg.Jeho tělo je štíhlé, základní zbarvení hnědé až černé, na břiše bělavé, na bocích světlé skvrny a pruhy. Delfín je rozšířen téměř ve všech mořích od tropického po mírné pásmo. Delfín obecný plave rychlostí 35 km/h. Mají silnou ocasní ploutev, ta jim umožňuje dlouhé skoky nad hladinu i poskakování ve vzpřímeném postoji za pomoci jejích rychlých úderů o hladinu. ZAJÍMAVOST: Delfín není ryba!Patří do kategorie savců!!!

KŘÍŽOVKA

ŽELVA Tělo želvy je chráněno kostěným krunýřem, který se vyvinul z jejich žeber. Nejstarší druhy želv žil před 215 milióny let, což z nich dělá jednu z nejstarších skupin plazů V dnešní době je na světě asi 300 druhů želv, některé z nich jsou silně ohrožené. Želvy jsou studenokrevní živočichové, což znamená, že teplota jejich těla se mění podle okolního prostředí. Jsou typicky dlouhověké, někteří jedinci se dožili i více než 150 let. ZAJÍMAVOST: Želva patří do skupiny plazů!!!Není to obojživelník!

OPAKOVÁNÍ

DOMÁCÍ ZVÍŘATA

KŘÍŽOVKA

KOBYLA Kobyla je domestikované zvíře, patřící mezi lichokopytníky. Slovo kůň označuje samce tak, ale i samičku koně. Samička koně do čtyř let se nazývá klisnička, starší samice je klisna. Sameček koně mladší čtyř let je hřebeček, starší je hřebec nebo valach. Mládě koně se nazývá hříbě. Věda zabývající se koňmi je hipologie.

KŘÍŽOVKA

ZAJÍC Zajíc je živočich z čeledi zajícovití a řádu zajíci Hlavním životním prostředím zajíce je otevřená krajina v nížinách a pahorkatinách, okraje lesů a paseky Zajíc je celkově větší než králík váží 2,5–7 kg, tělo měří 60-70 cm, zadní tlapka 12-15,5 cm. Samice je stejně velká jako samec, někdy o trošku větší Zajíc žije jednotlivě, pase se za šera, ráno a večer nebo v noci. Na rozdíl od králíka si zajíc nehrabe nory, ale přes den obvykle odpočívá v loži - prohlubině bez vystýlky ZAJÍMAVOST: V České republice se současný počet odhaduje na 450-500 tisíc zajíců.

KŘÍŽOVKA

PES Pes domácí je pravděpodobně domestikovaný poddruh vlka obecného, nejstarší domestikované zvíře vůbec. Předpokládá se že byl domestikován asi před 15 000 lety. Psi, kteří žijí s lidmi, vnímají své majitele jako svoji smečku a svého pána jako nadřazeného jedince. Samec je pes, samičce se říká fena a mládě psa je štěně ZAJÍMAVOST: Existuje podezření, že posléze došlo minimálně u některých populací k přikřížení šakala, tato teorie však není obecně přijímána.

OPAKOVÁNÍ

TUTO PREZENTACI VYTVOŘILI Jana Papežová Pernilla Mendesová Andrea Matušková ZŠ E. Beneše Opava IX.B 2008/09