Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Moře a jeho významné ryby j.cinek. Žralok bílý či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitý ch vyskytující.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Moře a jeho významné ryby j.cinek. Žralok bílý či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitý ch vyskytující."— Transkript prezentace:

1 Moře a jeho významné ryby j.cinek

2 Žralok bílý či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitý ch vyskytující se většinou v pobřežních vodách. Dosahuje maximální délky přes 6 metrů a hmotnosti i více než 3 tun.Pohlavně dospělý bývá až po 26 letech a dožívá se i více než 70 let, což z něj činí jednu z nejdéle žijících chrupavčitých paryb. [ Patří k nejrychlejším žralokům, může nakrátko zrychlit až na 56 km/h [

3 klaun očkatý je nejen populární akvarijní ryba ale dokonce hrála hlavní postavu v americkém animovaném filmu Hledá se Nemo studia Pixar. Žije v sasance. podobný klaunu zdobenému. Klauni žijí v sasankách, jsou imunní proti jejich požahání. Nacházejí se v korálových útesechIndického a Tichého oceánu. Délka rybky je 7 - 14 cm. Šířka cca 4cm. Klauni mají oranžovou barvu s bílými pruhy. Ze středního pruhu vybíhá špička směrem k tupé hlavě. Jde o všežravce. Živí se plovoucím planktonem i řasa mi

4 Delfín obecný je druh kytovce z čeledi delfínovitíDélka jeho těla činí 1,8–2,6 m, hmotnost 90-140 kg. Je tedy menší než delfín skákavý Jeho tělo je štíhlé, základní zbarvení hnědé až černé, na břiše bělavé, na bocích světlé skvrny a pruhy. Hlava zaoblená, 40- 47 zubů v každé polovině čelisti. Hřbetní ploutev ostrá, prsní ploutve zakřivené.

5 Manta obrovská nbl rejnok manta je mořská paryba z čeledi mantovitých, pro kterou je typický pohyb připomínající ptačí let. Jedná se o největší druh rejnoků, blízkých příbuzných žraloků. Manta je rozšířena v teplejších vodách ve Světovém oceánu, a to jak v Atlantickém, Indickém, tak i v Tichém oceánu.

6 velryba Patří mezi největší živočichy žijící na Zemi. Živí se planktonem. Původně to byl suchozemský savec. Zpravidla se jako velryby označují příslušníci podřádu kosticovců, ale i mnoho ozubených kytovců je označováno jako velryby, zvláště pak velké druhy, jako je kosatkw dravá, kulohlavec černý, běluha, narval, vorv aň a další.


Stáhnout ppt "Moře a jeho významné ryby j.cinek. Žralok bílý či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitý ch vyskytující."

Podobné prezentace


Reklamy Google