Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA"— Transkript prezentace:

1 ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Kryštof Brouk, Jan Zavázal, Vanessa Dianová, Anna Rašovská, Vanessa Gloverová

2

3 MEDVĚD HNĚDÝ Medvěd hnědý je známá medvědovitá šelma a jediný zástupce své čeledi Vzácně se vykytuje i na území České republiky Jde o největší evropskou šelmu a spolu s medvědem ledním o vůbec největšího suchozemského predátora

4 Tygr čínský Tygr (Panthera tigris) je velká kočkovitá šelma žijící v Asii Ze současných kočkovitých šelem je největší a díky charakteristickým tmavým pruhům na zlatožluté či rudohnědé srsti nezaměnitelný. Tygr po ledním a hnědém medvědovi třetím největším suchozemským predátorem. Jako běžné poddruhy stojící mezi oběma výše zmíněnými extrémy můžeme označit tygra čínského a tygra indočínského. Nejmenším poddruhem byl dnes již vyhubený tygr balijský.

5 Kůň domácí Kůň domácí (Equus caballus) nebo pouze kůň je domestikované zvíře patřící mezi lichopytníky. V minulosti se koně využívali především k přepravě zboží a osob, od 20 století slouží hlavně k rekreační jízdě. Samice koně se nazývá klisna nebo kobyla, nebo také hřebce. Mládě koně se nazývá hříbě. Na říjnou klisnu hřebec reaguje flémování.

6 Kapr koi Kapr koi (latinsky Cyprinus carpio haematopterus,(koi) či přesněji 錦鯉 nišikigoi, doslovně brokátový kapr) je ozdobný druh kapra vyšlechtěný z jeho divoké formy, který se chová pro dekorativní účely v zahradních jezírkách či bazéncích. Jednotlivé typy kaprů koi se od sebe liší zbarvením, vzorováním a šupinami. K nejrozšířenějším barvám patří bílá, černá, červená, žlutá, modrá a jejich kombinace. U vícebarevných variant koi prý neexistují dva kapři, kteří by byli naprosto stejní.

7 KOALA Koaly obyčejně obývají otevřené eukalyptové lesy.
Listy těchto stromů tvoří většinu stravy.  Vzhledem k tomu, že tato eukalyptová strava má omezený výživový a kalorický obsah. Koaly spí až 20 hodin denně.

8 Želva Zelenavá býložravá suchozemská želva, jejíž přirozené životní prostředí je v jižní Evropě. Je zřejmě nejoblíbenější druh želvy chovaný v zajetí. Dorůstá 20 cm, v přírodě se vyskytují i větší jedinci.  Na předních končetinách má pět prstů s tupými drápky, na zadních končetinách čtyři prsty. Je známa žlutozelenými tóny ve zbarvení krunýře. Na rozdíl od želvy žlutohnědé nikdy nemá na stehnech zvětšené, ostruhovité šupiny. Je oblíbená pro svou aktivitu.

9 Králík domácí Králíci jsou domácím zvířetem, které lze poměrně snadno chovat v malochovech pro maso. Zakrslá plemenajsou pakoblíbeným zvířetem chovaným jako společníci, hlavně v městských bytech. Je oblíben převážně u malých dětí.

10 SLON INDICKÝ Slon Indický je jeho a jihovýchodoaisiský
dlouhý 3,5 metrů, jeden ze tří žijících druhů slona a jediný nevymřelí druh z rodu Elephas Jde o největšího suchozemského živočicha žijícího v Asii Je považován za ohrožený druh, ve volné přírodě žije odhadem tisíc jedinců

11 Tučňák císařský tučňák Africký je nejtěžší ze všech tučňáků
Samec má stejné rozměry i zbarvení peří jako samice Tučňáci císařský loví většinou ryby ale i korýše. Dospělý tučňák císařský dosahuje výžky až 122cm.

12 Liška obecná Liška je nejrozšířenější středně velká šelma České republiky a vlastně celé severní polokoule. Tělo je 100 cm až 140 cm dlouhé včetně oháňky na výšku je 30 až 40 cm vysoké. Liška je všežravec . Mezi její potravu patří také králíci , koroptve a pod.

13 Panda Velká Panda Velká je savec nyní zařazený do čeledi medvědovití .
Živí se bambusem . Vyskytuje se v hornatých oblastech. Panda velká žije v současnosti téměř nepřetržitě uvnitř bambusových houštin.


Stáhnout ppt "ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA"

Podobné prezentace


Reklamy Google