MAS Naděje o.p.s. Prezentace pro jednání předsednictva Hospodářské a sociální rady Mostecka Most, 12.5.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Finanční možností svépomocných skupin
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
PŘI ZALOŽENÍ MAS MOST VYSOČINY, o.p.s.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Naděje o.p.s Jednání Předsednictva HSRM dne 9. května 2016.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
Jana Vavryčuková manažerka MAS Brdy – Vltava o.p.s.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Setkání místních akčních skupin Olomouckého kraje k přípravě na nové plánovací období EU Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Šternbersko Pozlovice,
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Jana Vavryčuková manažerka
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Moje práce na Broumovsku
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Transkript prezentace:

MAS Naděje o.p.s. Prezentace pro jednání předsednictva Hospodářské a sociální rady Mostecka Most, 12.5.2014

Co je MAS – Místní akční skupina Legislativní zakotvení MAS ve Směrnici EK pro členské země ES ze dne 14. dubna 2000 MAS obecně jsou řídící a iniciační orgány, které jsou příjemci a distributory finanční pomoci z EU v rámci metody LEADER prostřednictvím Integrovaných strategií rozvoje území (ISRÚ) V období 2007 – 2014 pouze přes Program rozvoje venkova ČR od roku 2014, nově také SFŽP, ESF, IROP apod. Právní subjektivita: občanské sdružení; obecně prospěšná společnost Iniciátor komunitního přístupu k rozvoji regionu a rozvoje občanské společnosti

MAS Naděje o.p.s. Právní a formální nástupce MAS Naděje pro Mostecko o.s. Založena podpisem zakladatelské smlouvy 12.11.2012 Zakladatelé: město Osek obec Obrnice obec Lišnice 23 členů (partnerů) 8 obcí / DSO = veřejný sektor 3 NNO = neziskový sektor 10 PO = podnikatelský sektor 2 SO = soukromý sektor

Poslání MAS Naděje o.p.s. Společnost byla založena za účelem poskytování obecně prospěšných služeb, jejichž cílem je rozvoj regionu spadajícího do územní působnosti MAS naděje o.p.s., a to zejména: Zajišťování osvěty a vzdělanosti lidského potenciálu kraje. Provoz IC – koordinace a rozvoj. Atestování služeb poskytovaných svými členy pro zajištění kvality a standardu služeb. Komunikace s orgány státní správy a samosprávy při spolupráci na rozvoji regionu MAS Naděje o.p.s.. Poradenská činnost. Koordinace rozvoje regionu MAS Naděje o.p.s. ve všech oblastech. Činnosti spojené se spoluprací s orgány Evropské unie v rámci rozvoje regionu MAS Naděje o.p.s.. Rozvoj a propagace regionu MAS Naděje o.p.s. a jeho turistického potenciálu. Činnosti související s evropským programem LEADER Vydávání tiskovin. Vytváření nových forem a možností ekonomického a turistického využití krajiny. Ochrana obrazu krajiny, sídel a jejich hodnot jako jediného základního prostředku pro rozvoj turistického ruchu. Podpora multifunkčního zemědělství a ochrana životního prostředí. Služby při financování projektů k rozvoji regionu MAS Naděje o.p.s. Posouzení projektů zaměřených k rozvoji regionu MAS Naděje o.p.s. Koordinace projektů a produktů zaměřených k rozvoji regionu MAS Naděje o.p.s. Tvorba informační databanky ke shromáždění informací prospěšných k rozvoji regionu MAS Naděje o.p.s. Součinnost se zahraničními subjekty majícími vztah k regionu MAS Naděje o.p.s. Příprava informačních a metodických materiálů a školních pomůcek. Výchova, vzdělávání a informování dětí a mládeže. Spolupráce na rozvoji lidských zdrojů.

Orgány MAS Naděje o.p.s. Kontakty: IČ 22801073 Správní rada Dozorčí rada Ing. Bořek Valvoda, Most Ing. Zdeněk Hrabák, Lišnice Ivana Staňková, Svinčice Ing. Pavel Novák, Polerady Ing. Miroslav Perout, Korozluky Alena Lenkvíková, Bečov Ing. Lenka Říhová, Osek Daniel Froněk, Bečov Bc. Petr Pillár, Lišnice Kontakty: IČ 22801073 Adresa: Lišnice čp. 42, 434 01 Most Kancelář: U věžových domů 2934, 434 01, Most Martin Fraško, ředitel o.p.s.: martin.frasko@nadeje.org 777 300 333 Ing. Bořek Valvoda, předseda správní rady borek.valvoda@nadeje.org 602 647 642 Kamila Fridrichová, administrace projektů: kamila.fridrichova@nadeje.org 775 250 233 Jana Bačová, (SPL, příprava ISRÚ) jana.bacova@nadeje.org E-mail: info@nadeje.org Web: www.nadeje.org

22 obcí 19 Most a Litvínov 3 Teplice 30 756 obyvatel

Aktuální úkoly MAS Naděje pro nejbližší období Pracovat na komunitní přípravě ISRÚ = akutní potřeba spolupráce s představiteli obcí, NNO, podnikatelů. Zmapování a kontaktování všech relevantních partnerů na území. Poskytnout (existují-li) „strategie rozvoje obcí“ Aktualizace UAP SWOT analýzy (jsou-li) Zapracování připomínek a námětů partnerů do ISRÚ = komunitní přístup Dokončená ISRÚ bude muset být připomínkována a následně schválena všemi zastupitelstvy obcí v rámci území MAS = podzim 2014

Děkuji za pozornost