ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007-2013  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
OP přeshraniční spolupráce Rakousko – ČR
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Právní základ 4 nařízení –Všeobecné (1083/2006) –ERDF (1080/2006) –ESÚS (1082/2006) –Prováděcí nařízení(1828/2006)
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Setkání regionalistů z obcí z rozšířenou působností Dispoziční fond Vysočiny (Fond malých projektů)
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Regionální rozvojová agentura jižní Moravy OP přeshraniční spolupráce Rakousko – Česká republika Vladimír Gašpar, ředitel RRA.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko Dotace v rámci INTERREG IIIA pro vymezené území.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 – 2013.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
INTERREG IIIA ČR – Polsko Fond mikroprojektů regionu Silesia (Priorita 2, Opatření 2.2)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
2014 –  programové území  tematické zaměření programu  alokace programu  základní parametry programu  harmonogram přípravy.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek. Obsah přednášky:  Fondy předvstupní pomoci  PHARE  ISPA  SAPPARD.
Fond malých projektů Vysočina – Dolní Rakousko Administrátor - RRA Vysočina Správce – Sdružení obcí Vysočiny Fond malých projektů Vysočina – Dolní Rakousko.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Závěrečná konference projektu
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního charakteru s prokazatelným přeshraničním dopadem v oblasti kultury, sportu, cestovního ruchu, hospodářského rozvoje, životního prostředí a lidských zdrojů  Nově lze financovat i drobné investice typu mobiliář cyklotras, informační značení, naučné stezky apod.  Je závazný pro česko - rakouskou hranici  Musí být v souladu s Českou i Evropskou legislativou  Je nástupcem předvstupního programu PHARE CBC a Dispozičního Fondu CO TO JE – FOND MALÝCH PROJEKTŮ ?

ˇ 3 FMP projekty v příhraničí CZ/NÖ/OÖ 1.Jižní Morava (LP) - Weinviertel-NÖ Mitte 2.Jižní Čechy (LP) - Waldviertel- Mostviertel- Oberösterreich 3.Vysočina (LP) - Mostviertel-Waldviertel

ˇ Partneři v projektu: Sdružení obcí Vysočiny (SOV) Regionalmanagement Waldviertel Leadpartner: Sdružení obcí Vysočiny Programové období: 2007 – 2013 Období realizace: 2008 – 2015 (n+2) Jedna žádost na celé období 2007 – 2010 (s poločasovou evaluací v 2011) 2011 – 2013 (s ukončením v 2015)

ˇ Cíle a priority  zmírnit okrajový charakter těchto oblastí, a tím zlepšit kvalitu života a vytvořit spolupracující systémy na obou stranách hranice  podporovat další rozvoj hospodářského potenciálu příhraničních regionů posilováním stávajících struktur, zvyšováním soutěživosti českých subjektů a oživováním celkového hospodářství na obou stranách hranice, zvláště pak využitím potenciálu cestovního ruchu.

ˇ Zaměření projektů: „malé investiční“ projekty – cestovní ruch, lidské zdroje, životní prostředí, vybavení neinvestiční projekty typu „people-to-people“ kulturní výměny, místní demokracie, lidské zdroje, plánování a rozvojové studie, hospodářský rozvoj, životní prostředí, cestovní ruch, marketing a komunikace, institucionální spolupráce výrazný přeshraniční dopad – není nutné dodržet Lead-partner princip

ˇ Základní informace  Každý žadatel o dotaci z FMP musí mít partnera projektu v podporovaném území v rámci OP Přeshraniční spolupráce AT - CZ.  U FMP není nutné dodržení pravidel Leader - Partner - Principu jako je tomu u velkých projektů OP Přeshraniční spolupráce. Musí být však splněny minimálně dvě podmínky z následujících čtyř: Společné plánování Společná realizace Společní zaměstnanci Společné financování

ˇ Finanční alokace  Finanční alokace je celkem EUR, kraj Vysočina bude disponovat částkou EUR do roku byla vyhlášena kontinuální výzva na přijímání žádostí. První termín pro předložení žádostí je  Maximální výše podpory je 85% z celkových uznatelných nákladů projektu (minimálně EUR, maximálně EUR)  Maximální velikost projektu = EUR  Program neumožňuje zálohové platby, žadatel garantuje předfinancování svého projektu z vlastních zdrojů. Slíbenou dotaci obdrží po jeho realizaci na základě předložení dokladů k vyúčtování

ˇ Podporované aktivity:  budou přispívat k ekonomickému rozvoji prostřednictvím obchodní spolupráce, rozvojem podnikání a spolupráce mezi institucemi zastupující podnikatelskou sféru  napomohou k rozvoji turismu, jako důležitého faktoru pro rozvoj místního/regionálního hospodářství a zaměstnanosti v oblastech česko- rakouské příhraničí  umožní rozvoj a zvýšení spolupráce mezi komunitami na obou stranách hranice s výhledem na společné zlepšení kulturního, vzdělávacího a společensko-hospodářského rozvoje, životních podmínek a pokračujících kontaktů  povzbudí aktivitu regionu při zapojení do OP Evropská územní spolupráce Rakousko –ČR a podpoří lokální činnosti malého rozsahu, které mohou vytvořit základnu pro větší projekty přeshraniční spolupráce  pomohou rozvíjet místní a regionální instituce specializující se v oblastech regionálního rozvoje, přípravy a implementace přeshraničních projektů v souladu se systémem používaným v EU

ˇ Vhodnost žadatelů Vhodnými žadateli jsou města, obce a svazky obcí, kraje, nestátní neziskové organizace, občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti, spolky, svazy, asociace, hospodářské a agrární komory, nadace a nadační fondy a další subjekty neziskového charakteru; soukromé školy – projekty zaměřené na aktivity studentů. ( Podrobný výčet – příloha 2 PPŽ)

ˇ Správce DF Sekretariát/Administrátor Správce DF = Sdružení obcí Vysočiny Sekretariát/Administrátor = RRA Vysočina

ˇ Kompletní informace na : Kontaktní osoby:  Ilona Táborská BA,  Ing. Zdeňka Škarková, Děkuji za pozornost