Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 1
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Aktuální informace k financování vodohospodářských projektů v působnosti Ministerstva zemědělství odboru vodovodů a kanalizací Připravil ing. Zdeněk Hledík.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Středočeský kraj.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Program Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák Místo.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Prioritní osa 1, Specifický cíl 1.1; 1.2
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Podpora vodohospodářské infrastruktury Zlín,
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Možnosti dotací na řešení zásobování pitnou vodou
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
odbor politiky bydlení
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
PROGRAM PODPORA VÝSTAVBY A TECHNICKÉHO ZHODNOCENÍ INFRASTRUKTURY VODOVODŮ A KANALIZACI II Ing. Jan žák.
Vodohospodářské dotační Programy MZe určené pro města a obce
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské ekologické akce 3.Dotace na projektové dokumentace ochrany před povodněmi 4.Spolufinancování dotací v rámci programu Ministerstva zemědělství „Výstavba a obnova infrastruktury vodovodů a kanalizací“ Administraci provádí odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství Vždy je nutný soulad s PRVKUKem, který je zveřejněn na webových stránkách kraje v koncepčních materiálech.

1. Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ Kraj Vysočina – 1. Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ -předmět podpory: studie a projektové dokumentace v oblasti zásobování pitnou vodou a odvádění a čištění odpadních vod -uzávěrka podávání žádostí: podle výzvy, března -finanční alokace v roce 2007: 6,5 mil. Kč, 2008: 10 mil. Kč -v rámci 1 kola max. 1 žádost od jednoho žadatele -zahájení projektu po podpisu smlouvy o poskytnutí podpory, ukončení projektu max. do 8 měsíců od podpisu smlouvy -poskytnutí financí: po předložení a uhrazení projektu -min. výše podpory: Kč, max. výše podpory: Kč -max. podíl podpory: 50 % -žadatel: obec, svazek obcí, VH a.s. s min. 2/3 kapitál účastí obcí -výši finančních prostředků schvaluje řídící výbor určený v ZK

2. Dotace na drobné vodohospodářské ekologické akce Kraj Vysočina – 2. Dotace na drobné vodohospodářské ekologické akcewww.kr-vysocina.cz -předmět poskytování dotací: výstavba a rekonstrukce kanalizací a ČOV u obcí velikosti do EO -není předmětem: kanalizace neukončené ČOV, dešťové kanalizace, nezastavěné pozemky, přípojky, domovní ČOV, aj. -žadatel: obec, svazek obcí -max. výše možné dotace (i v souběhu s jinými dotacemi): 80 % -termín podávání žádostí: zpravidla 31. leden a 31. červenec kalendář- ního roku (vyhlásí OLVHZ podle výše alokovaných fin. prostředků) -finanční alokace: 46,7 mil. Kč ročně -výši poskytnuté dotace doporučuje hodnotící výbor a schvaluje ZK -předmět žádosti musí řešit min. 100 EO, u obcí do 500 EO je podmínkou mimořádný zájem ochrany vod nebo ochrany přírody -povinné přílohy žádosti: PD pro stavební řízení, pravomocné stavební povolení, výsledky veřejné soutěže, aj.

. Dotace na PD ochrany před povodněmi Kraj Vysočina – 3. Dotace na PD ochrany před povodněmiwww.kr-vysocina.cz -předmět poskytování dotací: studie a projektové dokumentace řešící ochranu před povodněmi zastavěného území žadatele -není předmětem: PD řešící ochranu nezastavěného území žadatele, PD již započaté či dokončené, mzdové náklady pracovníků žadatele -žadatel: obec -max. výše možné dotace je 50 % nákladů -min. výše dotace ,- Kč, max. výše ,- Kč -termín podávání žádostí v roce 2008: do 29. února -finanční alokace v roce 2008: 1 mil. Kč -výběr žádostí a výši dotace doporučuje OLVHZ a rozhoduje ZK -povinné přílohy žádosti: stanovisko povodňového orgánu ORP, povodňový plán obce, doklady o povodňových situacích v minulosti soutěže, aj.

4. Spolufinancování dotací 4. Spolufinancování dotací v rámci programu Ministerstva zemědělství „Výstavba a obnova infrastruktury vodovodů a kanalizací“ p -předmět podpory: a) výstavba veřejných vodovodů a souvisejících vodárenských objektů, b) výstavba a rekonstrukce ke zkvalitnění technologie úpravy vody, její akumulace a čerpání s cílem zlepšení jakosti pitné vody, c) výstavba, dostavba, rekonstrukce a intenzifikace ČOV v aglomeracích větších než 2000 EO d) výstavba hlavních kanalizačních sběračů, kanalizační sítě a souvise- jících objektů spojenou s výstavbou ČOV podle předchozího bodu, e) dostavba kanalizačních systémů a souvisejících objektů (vyjma ČOV) minimálně pro 200 EO za předp. odvádění na kapacitní ČOV, f) zajištění přiměřeného čištění odpadních vod vstupujících do exist. kanalizačních systémů v aglomeracích menších než 2000 EO -podávání žádostí: průběžně Zemědělské agentuře MZe, uzávěrka zpravidla 31. ledna kalendářního roku -platnost tohoto programu: 16. ledna 2006 až 31. ledna 2010, spolu- financování nejvýše zařazených akcí krajem Vysočina ve výši 10 % nákladů

Děkuji za pozornost Jaroslav Mikyna Odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství tel.: , fax.: