OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
Advertisements

TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
NAKLÁDÁNÍ S ODPADY v ÚVN. 1) Běžný odpad podobný komunálnímu  a) ukládá se v místě vzniku výhradně do jednorázově použitelných PVC pytlů modré barvy.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
ZNEČIŠŤOVÁNÍ VODY A VYČERPÁNÍ ZDROJŮ PITNÉ VODY
Vliv dopravy na životní prostředí
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Třídění odpadů v závodu KNAUF Počerady
Třídění a způsoby nakládání s komunálním odpadem
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI614 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
Odpady.
Znečištění půdy a potravin
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
DOMÁCÍ EKOLOGIE – ODPADY A KONZUMNÍ SPOLEČNOST
Složky krajiny a životní prostředí
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
SBĚRNÝ DVŮR ČESKÁ TŘEBOVÁ
ŽP – základní pojmy Ekologie … věda o vztazích mezi organismy a jejich životním prostředím a mezi organismy navzájem (Ernest Haeckel 1866) Environmentalistika.
Registrační číslo projektu:
ZÁKON č.17/1992 Sb. o životním prostředí Životním prostředím je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů včetně člověka a je předpokladem.
Závadné látky – prioritní
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu agentury CENIA.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A PRÁVO
ODPADY.
DEN ZEMĚ TEST.
RECYKLACE TERMOPLASTŮ, TERMOSETŮ A PRYŽÍ
Krajina a životní prostředí
Osnova k právní úpravě odpadového hospodářství
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
PŽP- KS-přehled konzultací PŽP-KS-I (30.9.) Právo životního prostředí – historické a společenské souvislosti vývoje právní regulace ve světě.
Právní režim ochrany vody a ovzduší
Právo životního prostředí II. Úvodní přednáška
PITNÁ, UŽITKOVÁ, ODPADNÍ
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Prevence v právu životního prostředí Jana Dudová.
Ekonomika životního prostředí – základní pojmy
PRÁVNÍ REŽIM OCHRANY OVZDUŠÍ JUDr. Ilona Jančářová, Ph.D. PODZIM 2007.
Systém nakládání s nebezpečnými odpady v SYNTHOS Kralupy a.s.. 1 Systém nakládání s nebezpečnými odpady v SYNTHOS Kralupy a.s.
PRÁVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ - úvod do problematiky
Právní režim nakládání s odpady
Právní režim ochrany vody a ovzduší
1 Ekonomické nástroje ochrany životního prostředí teze BDS Jaro 2011.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Odpady Vypracoval Mgr. Pavel Daněk Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/
INFRASTRUKTURA PRO ODDĚLENÝ SBĚR VYUŽITELNÝCH A NEBEZPEČNÝCH SLOŽEK KOMUNÁLNÍHO ODPADU V ÚSTECKÉM KRAJI „DOPNĚNÍ SÍTĚ SBĚRNÝCH DVORŮ V ÚSTECKÉM KRAJI“
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELI-2.4 NEBEZPEČNÝ ODPAD.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 4. Vliv činnosti člověka na prostředí Název sady: Základy ekologie pro.
Projekt ÚK „Vybudování a vybavení sběrných dvorů pro složky komunálního odpadu v obcích Ústeckého kraje“ pro podání žádosti do Operačního programu Životní.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Strana 1 INTEGROVANÉ VERSUS SLOŽKOVÉ POVOLOVÁNÍ Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of Environmental.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Průmyslové kompostování: dostupné technologie a jejich vlastnosti
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Odbor životního prostředí MHMP
Ekonomika životního prostředí
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_PRVOUKA
Třídění odpadů,recyklace
PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP
Česká republika Životní prostředí ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
Nástroje ochrany ŽP Jana Soukopová.
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_13_20_životní prostředí.
Znečištěné místa na Slovácku
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
Transkript prezentace:

OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných vlastností látek/odpadů Fyzikální znečištění (hluk, vibrace, teplo) Úhyn živočichů a rostlin Jiné vlivy

OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.2 Právní požadavky na ochranu životního prostředí

OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.3 Zákon o životním prostředí č. 17/1992 Sb. Definuje pojmy: životní prostředí složky životního prostředí Životní prostředí je vše, co vytváří přirozené podmínky existence živých organismů včetně člověka Složkami životního prostředí jsou zejména ovzduší, voda, půda, horniny včetně organismů ekosystémů a energie

OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.4 Zdroje znečišťování ovzduší MOBILNÍ ZDROJE –Samohybná a další pohyblivá, případně přenosná zařízení vybavená spalovacími motory znečišťujícími ovzduší, pokud tyto motory slouží k vlastnímu pohonu nebo jsou zabudovány jako nedílná součást technologického vybavení.

OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.5 Platby nebo poplatky se platí -(platba) za odběr podzemní vody dle § 88 -(platba) za odběr povrchových vod dle § 101 -(poplatky) za vypouštění odpadních vod do vod povrchových dle § 89 Ochrana vod – poplatky za užití a za znečištění vod

OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.6 TŘÍDĚNÍ ODPADU V ORGANIZACE S.R.O. Plasty (čisté obalové, lahve) Papír Sklo Kovový šrot (třísky bez oleje) Pneumatiky Dřevo Biologický odpad Odpadní oleje Mastné hadry, pucvole, zaolejovaný papír Akumulátory, baterie Odpadní barvy Odpadní chemikálie Zářivky Odpadní kaly Znečištěné obaly všeho druhu SBĚRNÉ NÁDOBY NA PRACOVIŠTI SBĚRNÁ MÍSTA PŘED ODVOZEM SKLAD NEBEZPEČNÝCH ODPADŮ Odpady bez nebezpečných složek Nebezpečné odpady SBĚRNÉ NÁDOBY NA PRACOVIŠTI 2. Oddělené shromažďování dle druhů a vlastností 3. Odvoz odpadů 1. Vznik odpadu Další využití Recyklace Kompostování Spalování Uložení na zabezpečenou skládku

OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.7 Integrovaná prevence znečištění