Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště."— Transkript prezentace:

1 Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště

2 Celou touhle prezentací Vás budou provázet dva kamarádi Já sedlišťský chamík a já zebra z ostravské ZOO

3 Protože v ostravské Zoo máme adoptovanou zebru a u nás ve škole je znakem Ekotýmu chameleon. A děti víte proč Vás budeme provázet my dva ?

4 Třídění odpadu je sběr jednotlivých druhů odpadů odděleně od ostatních třídit můžeme např. papír, plasty, sklo, kov, biodpad, … A teď Vám povím, jak správně třídit, protože třídění je velmi důležité.!

5 A proč je důležité: 1.zajišťuje čistší životní prostředí 2.šetří přírodní zdroje surovin a energie 3.redukuje množství odpadů na skládkách 4.umožňuje opětovné využití odpadů 5.šetří vaše peníze (poplatek za odvoz odpadu se stanovuje podle nákladů na netříděný odpad) 6.třídění odpadu je nám uloženo zákonem. Proto musíme třídit odpad!

6 Co můžeme třídit už víte. Třídit se dá spoustu druhů odpadů, ale ve škole bychom se mohli zaměřit alespoň na plasty, papír, sklo a směsný odpad. S čím začneme? Třeba jak na třídění palstů.

7 PLASTY – co můžu házet do žlutého kontejneru PET lahve (sešlápnuté!) kelímky od jogurtů misky a fólie z baleného ovoce obaly od sušenek, bonbonů apod. plastové tašky pytlíky, do kterých si v obchodě berete rohlíky

8 Koukejte, některé naše děti už to umí! Plastový sáček Pet lahev a kelímek

9 A co se do koše na plasty nesmí házet!!!!

10 A víte jak to dopadne, když nebudete třídit?

11 Papír – co můžu házet do modrého kontejneru noviny časopisy kancelářský papír reklamní letáky knihy sešity krabice lepenka kartón papírové obaly NE: mokrý, mastný a jinak znečištěný papír

12 Sešit a papírový tácek Kartony A tady je názorný příklad, co se může házet do modrého koše na papír.

13 No to nemyslíte vážně děti! Boty tam nepatří! Ne, ne!

14 A jak to může dopadnout, když budeme zbytečně plýtvat papíry? Takhle!!!

15 Sklo – co můžu házet do zeleného kontejneru nevratné lahve od minerálek, limonád nádoby z barevného skla tabulkové sklo NE: porcelán, zrcadla, zářivky, lahvičky od léků

16 Výborně děti! Jen tak dál.

17 Ale tohle děti, to v žádném případě ne!!!

18 A víš kamaráde, jak to může špatně dopadnout, když budeme vyhazovat sklo do přírody? Páni takhle? A co ti nebozí kamarádi, co žijí v přírodě. Vždyť je to může zabít!

19 biologický odpad  ohryzky a slupky z ovoce hliník – např. víčka od jogurtů použité psací potřeby Směsný odpad – co zde můžu házet

20 c To nemyslíš vážně Patriku! Na starou elektroniku máme přeci speciální sběrný box! My víme, že je na směsný odpad jiná barva kontejneru, ale my máme v naší škole kontejner na směsný odpad červený.

21 No to už je lepší!

22 Já si myslím, že třídění je dobrý nápad. Z vytříděného odpadu se dá vyrobit spoustu zajímavých věcí, které lidé opět používají. Tomu se říká RECYKLACE.

23 Recyklované výrobky

24 Tak tady se kamaráde s tebou i s dětma loučím a dětem přeji hodně štěstí s tříděním odpadů. Ahoj Děkuji ti za pěkné popovídání. Ahojky zase někdy jindy.

25


Stáhnout ppt "Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště."

Podobné prezentace


Reklamy Google