Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NAKLÁDÁNÍ S ODPADY v ÚVN. 1) Běžný odpad podobný komunálnímu  a) ukládá se v místě vzniku výhradně do jednorázově použitelných PVC pytlů modré barvy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NAKLÁDÁNÍ S ODPADY v ÚVN. 1) Běžný odpad podobný komunálnímu  a) ukládá se v místě vzniku výhradně do jednorázově použitelných PVC pytlů modré barvy."— Transkript prezentace:

1 NAKLÁDÁNÍ S ODPADY v ÚVN

2 1) Běžný odpad podobný komunálnímu  a) ukládá se v místě vzniku výhradně do jednorázově použitelných PVC pytlů modré barvy.  b) sklo ze stravovacích provozů a oddělení farmacie je ukládáno do kontejnerů oranžové barvy.

3 Postup při nakládání s jednotlivými druhy odpadů  Při shromažďování a ukládání vzniklých odpadů před odvozem a likvidací odbornými firmami jsou všechna pracoviště ÚVN povinna zejména rozlišovat a důsledně třídit všechen vzniklý odpad.

4 2) Nebezpečný odpad  - odpady na jejichž sběr a odstraňování jsou kladeny zvláštní požadavky s ohledem na prevenci infekce  a) tento odpad musí být ukládán v místě vzniku do jednorázově použitelných PVC pytlů černé nebo červené barvy.

5 3) Nebezpečný odpad  - ostré předměty  a) tento odpad se shromažďuje ve speciálních plastových kontejnerech označených nálepkou s logem kontaminovaný odpad,  b) zákon předepisuje likvidaci nebezpečných odpadů do 48 hodin.

6 4) Nebezpečný odpad  - nepoužitelná léčiva  a) tento odpad je soustřeďován na oddělení farmacie

7 5) Nebezpečný odpad  - fotochemikálie  a) odpadní vývojky, ustalovače, snímky a odpadní fotomateriál je shromažďován na pracovišti RDG

8 Charakter a účel zařízení  Sklad odpadů je určen pro sběr, výkup a krátkodobé uložení nebezpečných odpadů před jejich následným využitím nebo zneškodněním v externích zařízeních. Odpady jsou ukládány odděleně podle jednotlivých druhů.

9 Stručný popis zařízení  Skladovací prostory mají tři části. Odbavovací sklad č. 1, sklad č. 2. s trezorovou skříní a chladící box.

10

11


Stáhnout ppt "NAKLÁDÁNÍ S ODPADY v ÚVN. 1) Běžný odpad podobný komunálnímu  a) ukládá se v místě vzniku výhradně do jednorázově použitelných PVC pytlů modré barvy."

Podobné prezentace


Reklamy Google