Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KATALOG ZAŘÍZENÍ Babylon Liberec 22. října 2014 Ing

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KATALOG ZAŘÍZENÍ Babylon Liberec 22. října 2014 Ing"— Transkript prezentace:

1 KATALOG ZAŘÍZENÍ Babylon Liberec 22. října 2014 Ing
KATALOG ZAŘÍZENÍ Babylon Liberec října Ing. Gabriela Bulková Ministerstvo životního prostředí

2 Osnova prezentace Katalog zařízení - novela zákona o odpadech
Návrh MŽP – Katalog zařízení Nejčastější připomínky KÚ, problémy k řešení Diskuze

3 Ekoauditová novela zákona o odpadech
§ 39 odst. 13 – Infrinovela doplnění: Pro účely plnění evidenč. a ohlaš. povinností přiděluje KÚ zařízením ke sběru, výkupu, využívání, odstraňování, zař. podle § 14 odst a malým zařízením podle § 33b odst. 1 do 15 dnů ode dne vydání souhlasu podle § 14(1), integrov. povolení, ohlášení zahájení provozu (§ 14(2), § 33b (1)) IČZ.

4 Novela zákona o odpadech
Při plnění povinností dle § 39 a § 40 je každý povinen přidělená IČZ používat. MŽP stanoví vyhláškou způsob přidělování IČZ (§ 39 odst. 11, nově Infrinovela písm. e).

5 Katalog zařízení – návrh MŽP
MŽP návrh Katalogu zařízení Rozeslán KÚ 5 KÚ reakce (zasláno em)

6 Katalog zařízení – návrh MŽP

7 Katalog zařízení – návrh MŽP

8 Katalog zařízení – návrh MŽP

9 Katalog zařízení – návrh MŽP

10 Analýza problémových oblastí
Nesouhlas, aby jeden typ zařízení (jedno IČZ) byl jen jeden druh činnosti – neodpovídá praxi? Problém – zařízení x rozsah. Kódy nakládání – jestli je uvádět v Katalogu zařízení? Kódy R,D,N. Problém zda využívat kódy N? Nevhodné použití slova předúprava – nahradit úprava. Předúprava problém - výsledkem předúpravy je upravený odpad, nesouhlas s Dxy a Nxy (konečné využití či odstranění).

11 Analýza problémových oblastí
Požadavek na použití R12 – např. recyklace stavebních odpadů byly oba kódy R12 i R5. Nejasnosti – kdy jde o předúpravu a kdy o využití (např. SDO z recykl. linek - buď upravený odpad nebo certifikovaný výrobek). Sběr a výkup - kombinace sběru a výkupu a využívání odpadů (část odpadů je předávána v nezměněné formě dál a část se upraví).

12 Analýza problémových oblastí
Nesouhlas - skládky označovat OO,NO. Návrh u skládek odpadů používat termíny první, druhá, třetí fáze provozu skládky, dlouhodobé skladování. Nesouhlas s BPS a pyrolýzou – označení R1, ale požadavek na R3? Neutralizace – místo D13 požadavek na D14. Demontáž odpadu – požadavek na D13. Nejasnosti – třídění odpadu (jen třídičky, nebo všude kde se třídí)?

13 Analýza problémových oblastí
Nejasnosti - Úprava odpadu k energet. využití (2.10.0). Nejasnosti - zakládkové a podobné směsi z odpadů (5.8.0). Chybí v Katalogu - terénní úpravy označované R10.

14 Děkuji za pozornost Tel:


Stáhnout ppt "KATALOG ZAŘÍZENÍ Babylon Liberec 22. října 2014 Ing"

Podobné prezentace


Reklamy Google