Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236."— Transkript prezentace:

1 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236 Tematická oblast: Člověk a ochrana zdraví Autor: Ing. Iveta Kubistová Téma: Třídění odpadu na pracovišti Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_OZ_02_TRIDENI ODPADU NA PRACOVISTI Datum tvorby: 6.8.2013 Anotace: materiál určen k procvičení ekologické problematiky Klíčová slova: třídění odpadu, papír, plasty, kovy

2 Třídění odpadu na pracovišti

3  Ekologické třídění odpadu je záležitostí globální. Mělo by být součástí každodenního života nás všech, jak v pohodlí našich domovů, tak na pracovištích. Pouze šetřit papírem ovšem nestačí, důležité je taktéž kvanta použitého papíru účelně recyklovat, množství vyhozených PET lahví, dalších plastů a skla pak směřovat k opětovnému využití.  Zaměstnavatel, který myslí ekologicky, zajišťuje v areálu pracoviště tzv. nádoby pro tříděný odpad.  tříděný odpad tříděný odpad

4  Jaké barvy mají jednotlivé nádoby na tříděný odpad?  Papír  Plasty  Kovy  Nápojové kartony

5  Do modrých nádob lze vhodit:  noviny, časopisy, reklamní letáky,  kancelářský papír,  knihy, sešity,  krabice, lepenka, kartón,  papírové obaly (např. sáčky).  Nevhazuje se:  mokrý, mastný nebo jinak znečištěný papír,  uhlový a voskovaný papír,  použité plenky a hygienické potřeby.

6  Do žlutých nádob můžete odhodit:  PET láhve od nápojů – prosím, nezapomeňte je sešlápnout!  kelímky, sáčky, fólie,  výrobky a obaly z plastů,  polystyrén.  Prosím, nevhazujte:  novodurové trubky,  obaly od nebezpečných látek (motorové oleje, chemikálie, barvy apod.).

7  Kovové odpady odnášejte do sběren nebo na sběrný dvůr.  Nápojové kartony (krabice od džusů, mléka, vína apod.)  Pokud se ve vaší obci nápojové kartony sbírají, odhazujte je do kontejnerů nebo pytlů označených oranžovou nálepkou. Na další informace se můžete zeptat na obecním či městském úřadu, popř. u firmy, která sváží odpady.

8  http://www.stredoceska- kampan.cz/skc221matprop.php http://www.stredoceska- kampan.cz/skc221matprop.php  http://zalepsifirmy.webnode.cz/news/jak- spravne-tridit-odpad-/ http://zalepsifirmy.webnode.cz/news/jak- spravne-tridit-odpad-/  vlastní zdroje autorky  Galerie Klipart


Stáhnout ppt "Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236."

Podobné prezentace


Reklamy Google