Stáže v EP. Druhy stáží Placené stáže Neplacené stáže Stáže s obecným zaměřením Stáže určeny mladým lidem, kteří mají absolvovat stáž v rámci svého vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropský parlament – Informační kancelář v ČR Natalie Šťastná
Advertisements

MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Přijímací řízení na střední školy
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2012/2013. Pardubický kraj Povinné přijímací zkoušky pro maturitní obory SCIO testy 9. tř. – ČJ, M, OSP 5. tř. – OSP Podrobnosti.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
2012 / – přijímací zkoušky do oboru vzdělání s talentovou zkouškou – talentová zkouška v konzervatořích – ředitelé.
UKONČENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
INFORMAČNÍ SCHŮZKA S RODIČI DĚTÍ PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2012
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
k přijímacímu řízení pro školní rok
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2010 / Důležité termíny 2.1. – přijímací zkoušky do oboru vzdělání s talentovou zkouškou – talentová zkouška.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Přijímací řízení v roce Kontakty na výchovného poradce tel
MIRKA KRBOVÁ EUROPE DIRECT NOVÝ JIČÍN EVROPSKÁ UNIE.
EURES – vaše práce v Evropě
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Ing. Eva Kotková & Ing. Věra Exnerová.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
EUROPASS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Mgr. Eva Šreibrová 2009.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2012 / Důležité termíny 2.1. – přijímací zkoušky do oboru vzdělání s talentovou zkouškou – talentová zkouška.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
FULBRIGHTOVA STIPENDIA Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Praha 25. dubna 2013.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Přijímací řízení Gymnázium Český Krumlov Školní rok 2016/2017.
ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE.
Nesplněné legislativní závazky Ministerstva zdravotnictví s ohledem na členství České republiky v Evropské unii.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
I NFORMATIVNÍ SCHŮZKA PRO ABSOLVENTY MAGISTERSKÉHO STUDIA Šafránkův pavilon
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2017/18
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Přijímací řízení na střední školy 2017/2018
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Prezentace Diplomatické akademie.
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Přijímací řízení pro žáky vycházející z 5. ročníků
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
Transkript prezentace:

Stáže v EP

Druhy stáží Placené stáže Neplacené stáže Stáže s obecným zaměřením Stáže určeny mladým lidem, kteří mají absolvovat stáž v rámci svého vzdělávání Stáže se zaměřením na žurnalistiku Neplacené stáže pro překladatele Stáže pro zdravotně postižené osoby Stáže pro konferenční tlumočníky Stáže pro překladatele Studijní pobyty v EP

Přijímací přístup pro placené stáže

Obecné podmínky pro přijetí a) státní příslušnost členského státu Evropské unie; a) státní příslušnost členského státu Evropské unie; b) věk 18 let dosažený nejpozději v den zahájení stáže; b) věk 18 let dosažený nejpozději v den zahájení stáže; c) výborná znalost jednoho z úředních jazyků Evropské unie a dobrá znalost některého dalšího úředního jazyka EU; c) výborná znalost jednoho z úředních jazyků Evropské unie a dobrá znalost některého dalšího úředního jazyka EU; d) uchazeč se doposud neúčastnil žádné placené stáže ani nebyl v placeném pracovním poměru více než 4 po sobě jdoucí týdny v orgánech a institucích Evropské unie nebo u poslance či politické skupiny Evropského parlamentu. d) uchazeč se doposud neúčastnil žádné placené stáže ani nebyl v placeném pracovním poměru více než 4 po sobě jdoucí týdny v orgánech a institucích Evropské unie nebo u poslance či politické skupiny Evropského parlamentu.

Kroky k přihlášení Vyplnění formuláře přihlášky online, dostupná v angličtině, francouzštině a němčině Vyplnění formuláře přihlášky online, dostupná v angličtině, francouzštině a němčině Příslušné oddělení přezkoumá, zda přihlášky vyhovují obecným podmínkám pro přijetí Příslušné oddělení přezkoumá, zda přihlášky vyhovují obecným podmínkám pro přijetí V případě nabídky k stáži, uchazeči musí poslat doklady, které jsou uvedeny na webové stránky EP V případě nabídky k stáži, uchazeči musí poslat doklady, které jsou uvedeny na webové stránky EP

Stáže Roberta Schumana s obecným zaměřením Uchazeči musí mimo jiné prokázat, že napsali fundovanou práci nezbytnou pro získání vysokoškolského diplomu nebo jinou vědeckou publikaci. Uchazeči musí mimo jiné prokázat, že napsali fundovanou práci nezbytnou pro získání vysokoškolského diplomu nebo jinou vědeckou publikaci.

Stáže Roberta Schumana se zaměřením na žurnalistiku Uchazeči musí prokázat odbornou způsobilost, a to bud odpovídající publikační činnosti, členstvím ve sdružení novinářů jednoho z členských státu nebo příslušným odborným vzděláním uznávaným státy Evropské unie. Uchazeči musí prokázat odbornou způsobilost, a to bud odpovídající publikační činnosti, členstvím ve sdružení novinářů jednoho z členských státu nebo příslušným odborným vzděláním uznávaným státy Evropské unie.

Začátek stáže 1. března 1. října Délka stáže 5 měsíců

Neplacené stáže Stáž musí: tvořit součást výuky na vysoké škole nebo škole srovnatelné úrovně, tvořit součást výuky na vysoké škole nebo škole srovnatelné úrovně, tvořit součást vyššího odborného kurzu pořádaného neziskovou organizací (zejména veřejnými instituty a orgány), tvořit součást vyššího odborného kurzu pořádaného neziskovou organizací (zejména veřejnými instituty a orgány), být součástí povinné praxe pro výkon určitého povolání být součástí povinné praxe pro výkon určitého povolání

Zahájení stáže (nejvýše 4 měsíce) Období pro podání přihlášek 1. ledna od 1. srpna do 1. října 1. května od 1. prosince do 1. února 1. září od 1. dubna do 1. června Data zahájení stáží a termíny pro obdržení přihlášek u nepovinných stáží

Kontakty European Parliament Traineeships Office PRE 03B026 L LUXEMBOURG European Parliament Traineeships Office PRE 03B026 L LUXEMBOURG +352 / public/staticDisplay.do?language=CS&id= public/staticDisplay.do?language=CS&id= public/staticDisplay.do?language=CS&id= public/staticDisplay.do?language=CS&id=14 7

Informační kancelář Evropského parlamentu v ČR Jungmannova ul Praha 1 - Nové Město Tel.: (+420) Fax: (+420)