Skupina ČEZ v novém Jaroslav Míl, předseda představenstva a generální ředitel ČEZ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Udržitelný rozvoj energetiky
Advertisements

 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu. Proč držet bioplyn pod kontrolou?!
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Město Týniště nad Orlicí pro občany SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO VAŠE DOMÁCNOSTI, FIRMY, OBČANSKÁ SDRUŽENÍ A BYTOVÁ DRUŽSTVA.
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
TISKOVÁ KONFERENCE K VÝSLEDKŮM HOSPODAŘENÍ ZA I. POLOLETÍ 2004 PRAHA, 2. SRPNA 2004 energetická v regionu.
Poplatky za systémové služby - změny v roce 2002.
NEREGULOVANÝ BUSINESS REGULOVANÝ BUSINESS NEREGULOVANÝ BUSINESS
Solární systémy pro aktivní topení
Tisková konference TEPLOFIKACE LEDVIC 12. září 2013 Ing. Vladimír Gult předseda představenstva a generální ředitel.
Reporting udržitelného rozvoje - nový pohled na těžební činnost.
Energetická společnost ČEZ, a. s. - - organizační změny Jaroslav Míl Tisková konference K výsledkům hospodaření za I. – III. čtvrtletí říjen 2002.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
Výroba elektrické energie - obecná část
První zkušenosti ze vstupu ČR do EÚ Dopady na energetiku a průmysl Pohled ERÚ konference AEM 14. a 15. září 2005 Praha Josef Fiřt - ERÚ.
EU 2020: Obnovitelné zdroje či jádro Petr Binhack
Středočeský kraj Česká republika
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
Skupina ČEZ: JISTOTA ČESKÉ ENERGIE
Energetická společnost ČEZ, a. s. Petr Vobořil výkonný ředitel pro finance a správu Tisková konference k výsledkům hospodaření za I. pololetí
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Uplatnění absolventů škol na pracovním trhu Jan Koucký Výsledky projektu.
Bezpečnost dodávek v energetice Problematika obnovitelných zdrojů energie konference Euro Energy – , Mělník Josef Fiřt - ERÚ.
MALÉ VODNÍ ELEKTRÁRNY Sekce podporovaných zdrojů Energetický regulační úřad
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Předběžné hodnocení návrhů projektů EUREKA Historie vývoje hodnocení projektů programu EUREKA a současný stav Ing. Pavel Dlouhý, manažer projektů EUREKA.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
SOUTĚŽ studentského sdružení EKONOM I. Řešitelské příklady II. Tip na kurz akcie ČEZ (BCPP, :15) III. Losování ze všech účastníků soutěže Počet.
VÝSLEDKY e-AUKCE PRO DOMÁCNOSTI. ČERVENCOVÁ e-AUKCE – Zemní plyn Celkový objem do e-Aukce 95,2 milionů Kč Dosažená úspora 26 milionů.
Územní energetická koncepce Jihočeského kraje České Budějovice, 24. června 2003.
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
SKUPINA ČEZ A ROZVOJ OZE Tisková konference Praha, 13.dubna 2006 Martin Roman, předseda představenstva a generální ředitel ČEZ.
Česká energetika na rozcestí Návrh nové Státní energetické koncepce České republiky s výhledem do roku 2050 Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra Ministerstvo.
Úspornými žárovkami a vzděláváním k nižší energetické náročnosti OA Ostrava Ing. Jan Nevima, Ph.D. Závěrečná konference projektu 25. listopadu 2009.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Energetické úspory metodou EPC v Moravskoslezském kraji Milan Novotný Praha,
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
DE Transformace skupiny E.ON v České republice Jelenovská
1 VŠFS KSM MEI Společný rozpočet EU Společný rozpočet EU Osnova: 1. Obecná charakteristika společného rozpočtu EU 2. Příjmy společného rozpočtu.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
1 Role české energetiky (doma a) na evropském trhu Petr Karas, ředitel Ústavu pro energetiku při Vysoké škole finanční a správní v Praze.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Taures, a.s. Základní informace o společnosti. Obsah Základní informace o společnosti Typické projekty Vybrané reference Pracovní příležitost Co nabízíme.
1 Cenová úroveň roku 2004, vývoj cen pro OZ Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Praha 7 Sdružení velkých spotřebitelů energie.
XXI. Seminář energetiků Regulace v energetice. Podpora OZE a její vliv na cenu elektřiny. Cenová rozhodnutí na r Seminář Teplárny Otrokovice, a.
Využití OZE v ČR Příprava NAP pro období Dana Peterková Ministerstvo průmyslu a obchodu AEM – Budoucnost české energetiky v Evropě Poděbrady.
v centrum celoživotního vzdělávání
Energetická společnost ČEZ, a. s. Petr Vobořil výkonný ředitel pro strategický rozvoj Tisková konference k výsledkům hospodaření za I. – III. čtvrtletí.
PRESENTACE 20.říjen, 2010 Ing. Karel ROJKO.
Výroba elektrické energie - obecná část
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
ENERGO-PRO GROUP Working in compliance with nature.
Martin Sedlák, ředitel AliES 29. února Zvonečník, Praha.
Praha, 5. prosince 2014 Nestlé podporuje mladé. Nestlé: jednička celosvětově i lokálně Tržby ČR&SR 2013Zaměstnanci ,3 mld CZK ,6 Světové.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Transkript prezentace:

Skupina ČEZ v novém Jaroslav Míl, předseda představenstva a generální ředitel ČEZ

Skupina ČEZ v novém

Proč nové logo Skupina ČEZ v novém Vznik zcela nového, silného subjektu Symbol celé Skupiny ČEZ Zásadní změna v energetice - došlo i ke změně tradiční červené barvy loga na barvu oranžovou. Oranžová barva je barvou energie a barvou slunce. Nové firemní (korporátní) logo je určeno pro komunikaci směrem k obchodním partnerům, bankám a zaměstnancům - čtverec je nejstabilnější obrazec, symbol stability. Směrem k široké veřejnosti se bude Skupina ČEZ prezentovat logem Duhové energie, symbolem otevírajícího se trhu s elektřinou. Korporátní logo ČEZ zde bude plnit funkci podpisu, „razítko kvality“, které s sebou Skupina ČEZ nese.

Samotný ČEZ již zeštíhlel o 9,5 tisíce zaměstnanců 10% 9% 8% 7% 5% 4% 3% 2% 6% 37% ČEZ, a. s. (6 966) Severomoravská energetika, a. s. (1 779) Východočeská energetika, a. s. (1 645) Středočeská energetická, a. s. (1 568) Severočeská energetika, a. s. (1 419) Západočeská energetika, a. s. (1 358) Ústav jaderného výzkumu Řež, a. s. (864) I & C Energo, s. r. o. (747) Energetika Vítkovice, a. s. (557) Energetické opravny, a. s. (417) Ostatní plně konsolidované (1 084) Skupina ČEZ v novém Skupina ČEZ – celkem zaměstnanců (i se SČE) Současné počty zaměstnanců :

Uhelné elektrárny a teplárny Vodní elektrárny Ostatní elektrárny s obnovitelnými zdroji Jaderné elektrárny Instalovaný výkon Skupiny ČEZ k MW Skupina ČEZ – spolehlivé zdroje v mrazech i vedru Meziroční index: + 9,0 % Instalovaný výkon ČEZ k MW Instalovaný výkon ČEZ k MW (54 %) (16 %) (30 %) 1 (0 %) Skupina ČEZ v novém

Uhelné elektrárny a teplárny Vodní elektrárny Ostatní elektrárny s obnovitelnými zdroji Jaderné elektrárny Výroba Skupiny ČEZ v I. pololetí GWh Rostoucí prodej, rostoucí výroba Meziroční index: + 13,6 % Výroba ČEZ v I. pololetí GWh Výroba ČEZ v I. pololetí GWh Skupina ČEZ v novém

- 5,00 % - 8,03 % - 5,00 % - 6,06 % - 10,90 % 0,00 % - 5,59 % - 0,55 % - 3,14 % - 8,76 % Duhová energie dorazila do domácností – a je to znát Celkové meziroční zvýhodnění od října - x % Pokles od x % Skupina ČEZ v novém

Od počátku července pracuje 108 lidí z ČEZ, AT Kearney (konzultantská společnost) a pěti regionálních energetických společností v rámci 12 pracovních skupin. První analýzy naznačily, že potenciál úspor nákladů v prvním roce po zavedení projektu (od ) by mohl být až 1,8 miliardy Kč. Momentálně se pracovní skupiny zabývají návrhy opatření, která by měla naznačený potenciál přetvořit na skutečný cíl projektu, ale také návrhy, jak dosažení cíle měřit. Program změn a Projekt REAS, cesta do budoucna Skupina ČEZ v novém Vytvořením Úseku klasická energetika dochází od roku 2002 k úsporám cca 1 miliardy Kč ročně. Vytvořením Úseku jaderná energetika dojde od k úsporám cca 1,2 miliardy Kč ročně.

ČEZ: energetický FC Liverpool Za Skupinou ČEZ následují například: Fortum, Powergen, Scottish Power, Innogy, British Energy, HEW, Verbund, VEAG, EDP, Statkraft, Sydkraft, Bewag, International Power, Essent, Union Fenosa,….. Skupina ČEZ v novém

Nadace Duhová energie zápis Nadace do nadačního rejstříku Statut, správní rada,grantová komise poskytování nadačních příspěvků Skupina ČEZ v novém

Zaměření nadace Duhová energie dětem Duhová energie pro zdraví Duhová energie výzkumu a vývoji Duhová energie pro školství Duhová energie sportovcům Duhová energie pro životní prostředí Duhová energie proti drogám Duhová energie kultuře Duhová energie potřebným Duhová energie regionům Skupina ČEZ v novém

Správní a dozorčí rada Nadace Správní rada max. 9 členů (dnes 8) Dozorčí rada max. 6 členů (dnes 3) Skupina ČEZ v novém

Grantová komise 2 x Nadace 2 x klasická energetika 2 x jaderná energetika 5 x REAS Skupina ČEZ v novém

Strategie Nadace (pro výběr projektů) Navázat na tradici dlouhodobě podporovaných projektů Preferovat projekty zasahující co největší území Vhodné jako mediální téma Dlouhodobost a potřebnost Nenahrazovat stát, být nekonfliktní Podporovat vnímání Duhové energie Podporovat dobré jméno Skupiny ČEZ Skupina ČEZ v novém

Hlavní témata Celorepublikové projekty –Děti (proti drogám, životní prostředí) – duhová dětská hřiště a sportoviště –Sport (děti,zdraví, regiony) – duhové cyklistické stezky „S námi se neztratíte“ Regionální projekty (celorepublikově koordinované) –Školství a vzdělávání – stáže studentů, soutěže vědeckých a technických projektů, exkurse –Zdraví (výzkum a vývoj) – pokračování spolupráce na regionální úrovni –Kultura – filmové festivaly, kulturní aktivity měst Skupina ČEZ v novém