2. neděle adventní/část 2: Modlitba proroků a obrácení srdce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Advertisements

Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Podle Motu Prorio Benedikta XVI. PORTA FIDEI
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Rok rodiny V roce 2014 si připomínáme 20
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Jak používat duchovní dary Jirka Pospíšil, EBED, KC Vyškov,
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
Svatí jako duchovní vůdcové modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
1. Bůh ti tento život dal, | bys jej vroucně miloval | a tak láskou touto svatou, | oddaností přebohatou | blaženým se stal.
3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
Rozjímání Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Boj o modlitbu II. Centrum pro katechezi, Olomouc 2014.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Symboly v obřadech křesťanské iniciace
Ve společenství s Matkou Boží
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Slovo života Slovo života květen 2012 květen 2012.
Uctívání a chvála. Žalm 5,4-8: „Hospodine, ty můj hlas slyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat. Ty nejsi bůh, který má zálibu ve svévoli, zlý.
Každý člověk se někdy v životě ocitne jakoby na pokraji propasti… K vrcholným dovednostem křesťanského života patří porozumění tomu, jak se kříž, na kterém.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 V neděli jej kněz může nahradit obřadem svěcení vody a kropením lidu.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Bůh jako dobrý Otec nás sytí svým slovem a eucharistickým tělem,
O Bonitas! O Dobroto! Drahý Příteli! V té adventní době očekávání, kdy hledáme myšlenek a inspirace a připravujeme se na slavnost Narození našeho Pána,
Ježíšova velekněžská modlitba I
Místo modlitby Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi  Předobraz Krista; Předobraz cesty víry každého křesťana; Vzorem kontemplativní modlitby a současně praktického.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY II. Rekapitulace Mojžíš měl svůj životní plán, ale zklamal. Musel začít od znova. Naučil se žít v samotě a do této samoty přichází.
ABRAHÁM VZOREM MODLITBY Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
2. ZDROJ JEŽÍŠOVY MODLITBY: LÁSKYPLNÝ VZTAH K OTCI. DVANÁCTILETÝ JEŽÍŠ V CHRÁMĚ.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
2. TEOLOGIE BIBLE KLÍČOVÁ BIBLICKÁ TÉMATA Vyškov, BŠ EBED Ježíš říká: Zkoumáte Písma a myslíte si, že v nich máte věčný život; a Písma svědčí.
1. Já chtěl bych, Bože můj, mít srdce plné síly, | když slyším pozvání, ať za tebou se dám. | Však bojím se, že hřích mi bude příliš milý | a touhu po.
Modleme se k Pánu žně LISTOPAD Aby vytrvali ve víře i přes fyzické a psychické násilí a zakoušeli Boží moc. Aby vytrvali ve víře i přes fyzické.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
1. Přihotov se, duchu můj, | k modlitbám a bdění! | Odevěký škůdce tvůj | vzdálený ti není: | Jeho lest z pravdy cest | svede dřív, než tuší | nepozornou.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
Rozhodnout se musíš SÁM!!!. Dej pozor, co si přeješ Ukázka.
POVOLÁNÍ K MODLITBĚ Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Ježíš žije 1. Ježíš žije, aleluja. 4x Ref: Aleluja, aleluja, aleluja, aleluja. 2. On je láska, aleluja. 4x Ref: Aleluja, aleluja, aleluja, aleluja. 3.
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
1. Jistotu vzácnou v srdci už mám: | spasil mne Ježíš můj Bůh a Pán, | břemeno hříchů z duše mi sňal, | dědicem Božím tak jsem se stal. | Zazvuč již, zazvuč.
Způsoby modlitby II Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Má láska jen 1. Má láska jen, Pane můj, ať každý den chudé hledá, nuzné zvedá, ať je Tvá. Mou lásku vem, s pokorou, než skončí den, všem ať svítí, všechny.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Chléb a víno – Tělo a Krev Kristova – reálný duchovní.
Od Boha radost 1. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku mám, v srdíčku mám, v srdíčku mám. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
1. Nadchni, Pane, nás svou láskou vřelou, | hlavo církve, slyš své církve hlas! | Dej, by lid tvůj opásán byl mocí, | rozvlažení dej nám opět čas, rozvlažení.
Význam hodnotové orientace v OM Osnova Hodnoty obecně a hodnoty týkající se nás samých 4 kardinální ctnosti a nově diskutované hodnoty Hodnoty jako zdroj.
Vám dávám nový příkaz 1. /:Vám dávám nový příkaz svůj:
ODVÁŽNÉ VEDENÍ V NEPŘÁTELSKÉM SVĚTĚ Dr.Ken Horton Ministry Catalysts.
Slovo života Slovo života Prosinec 2011 Prosinec 2011.
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
Vzdejme Pánu díky Ref.: Své kroky rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej, láskou je rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej. 1. Vzdejme Pánu díky za vše co nám.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
Galatským 5:22-23 Ovocem Ducha je však láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání.
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
Novoroční modlitba 2016 Upravil - Dick Sand.
Slovo života Květen 2012.
Poznání Boží vůle.
Ježíš žije 1. Ježíš žije, aleluja. 4x
Transkript prezentace:

2. neděle adventní/část 2: Modlitba proroků a obrácení srdce

Působení proroků: slovy i celým životem. Cílem jejich působení je výchova k víře a k obrácení srdce. Světlo a sílu pro svoje poslání čerpají v samotě s Bohem.

Modlí se za lid, ke kterému patří. Modlí se, aby se ukázala Hospodinova pravda a aby On zasáhl a obrátil svůj lid. Modlí se, aby jej vytrhl ze lži a přivedl ke spáse.

Prorok svým životem ukazuje na Mesiáše. V Kristu vidíme pravý oheň Boží lásky. Opravdové uctívání Boha, není destruktivní, nýbrž obnovuje a proměňuje.

má vést k tomu, abychom uslyšeli, vnímali, co nám říká Bůh. Je to prostor pro naslouchání Bohu, ne sobě sama; chvíle, kdy hledíme na Krista, ne na sebe. Do prostoru modlitby patří také prostor pouště: nepozornost, dotěrné myšlenky, pocity a nálady, ztráta záliby v modlitbě, ztráta Boží přítomnosti. Trpělivá věrnost v modlitbě pak po čase přináší plody: radost, pokoj, láska, trpělivost, pokora, laskavost, dobrota.

Rozhodnutí pro modlitbu je vždy v konkrétním čase, prostoru, místě – nespočívá ve slovech, v pozici, ale především v postoji srdce. Bůh nás stále volá k modlitbě – jakmile uslyšíme jeho hlas, měli bychom se vydat na cestu. Pro modlitbu je důležité naslouchání čistého srdce – pozornost vůči Bohu.

Každá modlitba směřuje k činům. V modlitbě se buduje vztah k Bohu, který se má odrážet v mém konkrétním životě.