INTERREG IIIA Česká republika-Polsko 2004-2006 Příklady úspěšných projektů v Moravskoslezském kraji Závěrečný seminář, 16. 2. 2007, Olomouc, Hotel Flora.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Seminář Ostrava Přeshraniční spolupráce Cíl Slovenská republika – Česká republika.
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Závěrečný seminář Konferencja Podsumowująca Interreg III A Czechy – Polska Interreg III A ČR-Polsko , Olomouc-Ołomuniec,
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Cíl 3 Evropská územní spolupráce Závěrečný seminář Interreg IIIA Česká republika – Polsko , Olomouc, Hotel Flóra Seminář.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Fondy přeshraniční spolupráce Rychnov n. Kněžnou
Interreg III A Česká republika -Bavorsko Iniciativa INTERREG IIIA program přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Plzeň
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
NNO a fondy EU Plzeň 23. a Operační programy přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská územní spolupráce období Ing. Vladimír Šourek.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Interreg IIIA Česká republika–Polsko Olomouc, Hotel Flóra Závěrečný seminář Seminář je spolufinancován EU.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
INFOREG 2006 Společný česko-polský projekt Regionálního sdružení pro česko- polskou spolupráci Těšínského Slezska a Stowarzyszenia Rozwoju i Współpracy.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
KONFERENCE „MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM PROSTORU“ ČESKÝ TĚŠÍN 8. A ING. ARCH. PETR GAJDUŠEK.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Závěrečná konference k projektu
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Interreg IIIA Česká republika - Svobodný stát Bavorsko v Plzeňském kraji Plzeň,
Zkušenosti a výsledky realizace programu v letech 2004 – 2006
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Michal Šperling - EUREDIS
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Kraj Vysočina Projekt ROWANet.
Transkript prezentace:

INTERREG IIIA Česká republika-Polsko Příklady úspěšných projektů v Moravskoslezském kraji Závěrečný seminář, , Olomouc, Hotel Flora Seminář je spolufinancován EU

Opatření předloženo Řídícímu výboru vybráno Řídícím výborem předloženo ŘV (z MSK) Vybráno ŘV (z MSK) 1.1 Podpora infrastruktury přeshraničního významu Infrastruktura zaměřená na ochranu ŽP a na prevenci povodní Zajištění infrastruktury na podporu podnikání a cestovního ruchu Rozvoj cestovního ruchu Fond mikroprojektů Rozvoj a podpora přeshraničních organizačních struktur a sítí Celkem Počet předložených a schválených projektů na 1. a 2. Řídícím výboru

Úspěšné projekty z 1. a 2. Řídícího výboru - podíl dotace ERDF u projektů z Moravskoslezského kraje Opatření Vybráno na ŘV (ERDF, v mil. Kč) z toho projekty z MSK (ERDF, v mil. Kč) Podíl MSK (v %) 1.1 Podpora infrastruktury přeshraničního významu 150,3115,2410, Infrastruktura zaměřená na ochranu ŽP a na prevenci povodní 70,146,5966, Zajištění infrastruktury na podporu podnikání a cestovního ruchu 100,28,688, Rozvoj cestovního ruchu28,066,0521, Fond mikroprojektů75,1538,7251, Rozvoj a podpora přeshraničních organizačních struktur a sítí 41,5126,4563,72 Celkem465,33141,7330,46

PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH PROJEKTŮ Opatření 1.2: Infrastruktura zaměřená na ochranu ŽP a na prevenci povodní Název projektu: Datavideokonferenční propojení operačních středisek Ostrava – Katowice Projekt č. CZ /1.2.CZ.1/0076 Předkladatel: Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Polský partner: Krajské velitelství Státní požární ochrany Slezského vojvodství Celkové způsobilé výdaje: Kč - z toho ERDF: Kč (75 %) Hlavním cílem projektu: včasná výměna informací

Projekt č. CZ /1.2.CZ.1/0076 OBSAH PROJEKTU: 1. Datavideokonferenční propojení operačních středisek Ostrava – Katowice - nákup HW, nákup a instalace SW videokonference Tandberg 880 MXP 2- interaktivní box Smart Board 3000i 3- práce se Smart Boardem 3000i 4- ukázka použití Smart Boardu 3000i

Projekt č. CZ /1.2.CZ.1/ Odborná příprava velících důstojníků a personálu operačních středisek informace o plánu školení 2- účastníci školení - operační střediska 3- konferenční sál hotelu Sepetná 4- účastníci školení - velící důstojníci Realizace projektu: 9/2005 – 9/

Projekt č. CZ /1.1.CZ.1/0050 Priorita 1:Další rozvoj a modernizace infrastruktury na zlepšení konkurenceschopnosti přeshraniční oblasti Opatření 1.1:Podpora infrastruktury přeshraničního významu Název projektu: EUROMOST I. - Celnice Český Těšín Předkladatel:Regionální sdružení pro česko-polskou spolupráci Těšínského Slezska Polský partner: Stowaryszenie Rozwoju i Współpracy Regionalnej „Olza“ Český partner: Město Český Těšín Celkové způsobilé výdaje: Kč Struktura financování: EU Kč (75 %) Národní spolufinancování Kč (25 %) DALŠÍ ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY

Priorita 2:Rozvoj místní společnosti v přeshraniční oblasti Opatření 2.1:Rozvoj cestovního ruchu Název projektu: Centrum pro podporu rozvoje přeshraničního cestovního ruchu mezi Českou a Polskou republikou Předkladatel:AHOL-Vyšší odborná škola o.p.s. Polský partner: Beskidzka Wyźsza Szkoła Turystyki w Źywcu Celkové způsobilé výdaje: Kč Struktura financování: EU Kč (75 %) Národní spolufinancování Kč (25 %) Projekt č. CZ /2.1.CZ.1/0075

Priorita 2:Rozvoj místní společnosti v přeshraniční oblasti Opatření 2.3:Rozvoj a podpora přeshraničních organizačních struktur a sítí Název projektu: Spolupráce Technické univerzity v Ostravě a Politechniki Opolskiej v oblasti racionálního využití energií Předkladatel:VŠB – Technická univerzita Ostrava Polský partner: Politechnika Opolska Celkové způsobilé výdaje: Kč Struktura financování: EU Kč (75 %) Národní spolufinancování Kč (25 %) Projekt č. CZ /2.3.CZ.1/0043

Příklady úspěšných projektů z 2. ŘV (I.) Název projektu: Modernizace spojovací místní komunikace mezi obcí Píšť a polskou obcí Boleslaw (opatření 1.1) Žadatel:Obec Píšť Polský partner: Gmina Krzyżanowice Celkové způsobilé výdaje: Kč Název projektu: TĚŠ SE TĚŠÍNEM - Zahrada dvou břehů (opatření 2.1) Žadatel:Město Český Těšín Polský partner: Miasto Cieszyn Celkové způsobilé výdaje: Kč

Příklady úspěšných projektů z 2. ŘV (II.) Název projektu: Záchranná služba bez hranic (opatření 2.3) Žadatel:Územní středisko záchranné služby Moravskoslezského kraje, přísp. organizace Polský partner: Cieszyńskie pogotowie ratunkowe v Cieszynie Celkové způsobilé výdaje: Kč Název projektu: Akademie přeshraničního vzdělávání na Těšínském Slezsku (opatření 2.3) Žadatel: Institut EuroSchola Polský partner: Stowarzyszenie Rozwoju i Wspólpracy Regionalnej „Olza“ Celkové způsobilé výdaje: Kč

Děkuji za pozornost Ing. Zuzana Bardoňová odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu a kultury Krajský úřad Moravskoslezského kraje