P RACOVNĚPRÁVNÍ VZTAHY ÚŘEDNÍKŮ ÚSC Prameny právní úpravy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odpovědnost při hospodaření s majetkem státu
Advertisements

PRACOVNÍ PRÁVO ZÁKONÍK PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb., účinný od
Kurz „Ochrana osobnosti“ Diploma Supplement
Sociální správa - prosinec
JUDr. Milan Tomeš - Profil
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
Dokumentace k zajištění BOZP
Předmět a prameny pracovního práva
Zákoník práce, z. č. 262/2006 Sb., v platném znění
Přijímání do pracovního procesu
Zákoník práce a předpisy související po Osnova přednášky
ZÁKONÍK PRÁCE základy pracovněprávních vztahů
Zákoník práce a předpisy související
Zákoník práce v teorii a praxi část I
O samosprávě Pohádkový příběh tak, jak jsem je odposlechl z bájných vyprávění starců a vykoukal z prachem zapadaných kronik, doprovázený různými kejklemi.
Obchodní a pracovní právo 1 Úvodní přednáška. Organizační záležitosti  Účast povinná 4 neúčasti bez udání důvodu možné 4 neúčasti bez udání důvodu možné.
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
Sociální zabezpečení a důchodová politika
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
ZÁKONÍK PRÁCE základy pracovněprávních vztahů
Genderové rozpočtování v právním řádu ČR a EU JUDr.Kristýna Outlá Tomáš Křivka Liberec.
Základy pracovního práva Vysoká škola Karlovy Vary,o.p.s ZS 2009/10
NEBOJTE SE KONKURZU Ing. Dagmar Krutská dagmar. © Dagmar Krutská.
Zákoník práce pracovněprávní vztahy po 1. lednu 2007
JUDr. Marek Hodulík Z AMĚSTNÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ NA DOHODU Sněm RVŠ,
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
Ochrana obsahu ve virtuálním prostředí JUDR. TOMÁŠ NIELSEN, ROWAN LEGAL TINF 2010, Praha, KCP.
Základy pracovního práva I. Vysoká škola Karlovy Vary,o.p.s ZS 2012/13 Ilona Kostadinovová
Kurz pro výchovné poradce Právní rámec výkonu poradenské činnosti
5. téma:. Práce jako výrobní faktor  půda, práce, kapitál ( + know-how)  „Lidský kapitál“ (vzdělání + praxe = kvalifikace)  Státní politika zaměstnanosti.
Pracovní právo Univerzita Jana Amose Komenského Praha s. r. o. ZS 2012/13 Ilona Kostadinovová
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
Zpracoval: Ing. Jiří Stonawský
VYSOKÁ ŠKOLA POLYTECHNICKÁ JIHLAVA Téma prezentace Předmět Jméno autora: Datum:
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
JUDr. Marek Starý, Ph.D. Praha, 2011
JUDr. Eva Dandová Pracovní právo Katedra Andragogiky a personálního řízení Filosofické fakulty UK Specializační distanční studium.
Systémy odměňování a hodnocení. K čemu slouží odměňování?
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
2. Právní předpisy k zajištění BOZP
MZDA.
Pracovní právo ES a změny v pracovně právních předpisech v ČR.
Bezpečnost a ochrana zdraví při práci
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Sociální zabezpečení v EU Základní zásady, osobní a věcný rozsah.
ZÁKONÍK PRÁCE. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1124Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma: Zákoník.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Obchodní a pracovní právo 1 Úvodní přednáška. Obchodní právo  Právní odvětví  Soukromoprávní odvětví  Nejužší vztah s občanským právem  Předmět regulace.
Odměňování pedagogických pracovníků
Základy pracovněprávních vztahů VEŘEJNÁ SPRÁVA © JUDr. Dana Hrabcová Ph.D.
Vybrané kapitoly z pracovního práva V ČESKÉ REPUBLICE Seminář „Budoucnost pro připravené“ 2011.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
PRACOVNÍ PRÁVO. Definice Pracovní právo je právní odvětví zahrnující prvky soukromého a veřejného práva Upravuje právní vztahy mezi zaměstnanci a zaměstnavateli,
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
Odměňování za práci Ing. L. Hřibová, Únor Mzda Odměna za vykonanou práci Peněžité plnění poskytované zaměstnavatelem za vykonanou práci Výrobní.
Mzda. právní předpisy zákoník práce zákoník práce nařízení vlády o minimální mzdě nařízení vlády o minimální mzdě nařízení vlády o nejnižších úrovních.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) VY_32_INOVACE_11_1_5 ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Pracovní právo pro veřejné správu Prameny práva Vznik pracovního poměru.
Správa sociálního zabezpečení
Poznatky z kontrol agentur práce
Základy pracovněprávních vztahů
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
Základy pracovněprávních vztahů
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
ZÁKONÍK PRÁCE základy pracovněprávních vztahů
Pracovní právo JUDr. Eva Dandová tel e mail Dandova
Transkript prezentace:

P RACOVNĚPRÁVNÍ VZTAHY ÚŘEDNÍKŮ ÚSC Prameny právní úpravy

O BECNÉ PRAMENY PRÁVNÍ ÚPRAVY PP VZTAHŮ Zák. č. 262/2006 Sb., zákoník práce ve znění novel (6+1) Zák. č. 40/1964 Sb., občanský zákoník Zák. č. 198/2009 Sb., o rovném zacházení a o právních prostředcích ochrany před diskriminací … antidiskr.zákon Zák. č. 312/2002 Sb., o úřednících územně samospráv. celků Nevstoupily v účinnost – budou zrušeny a nahrazeny - Zák. č. 218/2002 Sb., o službě státních zam. ve spr. úřadech… - Zák. č. 264/2006 Sb., o úrazovém pojištění zaměstnanců Systémově odlišná úprava služebně právních vztahů - Zák. č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů = veřejnoprávní vztah 2 2

O BECNÉ PŘEDPISY SOUVISEJÍCÍ A PROVÁDĚCÍ Zák. č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti Zák. č. 251/2005 Sb., o Inspekci práce Zák. č. 309/2006 Sb., o zajištění dalších podmínek BOZP……. Zák. č. 2/1991 Sb., o kolektivním vyjednávání Zák. č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění Zák. č. 101/2000 Sb., o ochraně osob. údajů Nař. vl. č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osob. překážek v práci Nař. vl. č. 567/2006 Sb., o minimální mzdě, o nejnižších úrovních zaručené mzdy, o vymezení ztíženého pracovního prostředí a o výši příplatku ke mzdě …. 3 3

P RAMENY PRÁVNÍ ÚPRAVY P. P. VZTAHŮ ÚSC Zák. č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků… - speciální pro úředníky Zák. č. 262/2006 Sb., zákoník práce - subsidiární pro úředníky - generální pro zaměstnance -_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Nař. vl. č. 564/2006 Sb., o plat. poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě … Nař. vl. č. 222/2010 Sb., o katalogu prací ve veřejných službách a správě Nař. vl. č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osob. překážek v práci ___________________________________________________________________________________________________________ Výklad ke specifickým otázkám zákona č. 312/2002 Sb. 4