SCHVÁLENÉ PROJEKTY SROP 1. a 2. kolo. SROP 1.kolo – NUTS II JV Kraj VysočinaJihomoravský kraj Opatřenípodanévyřazenéschválenépodanévyřazenéschválené 2.1.1000503.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Projekty Olomouckého kraje a jeho příspěvkových organizací
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Zhodnocení Společného regionálního operačního programu Využití prostředků EU na realizaci grantových schémat v rámci Moravskoslezského kraje Kateřina Švrčková.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
Krajský úřad Karlovarského kraje
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
„ Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“ Setkání regionalistů – Vílanec u Jihlavy.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
CENTRUM PRO VZDĚLÁVÁNÍ VENKOVA „ ERUDITO “ Luka nad Jihlavou „ ERUDITO “ Luka nad Jihlavou.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Integrované projekty měst
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Výsledky projednávání
Kraj Vysočina Projekt ROWANet.
Transkript prezentace:

SCHVÁLENÉ PROJEKTY SROP 1. a 2. kolo

SROP 1.kolo – NUTS II JV Kraj VysočinaJihomoravský kraj Opatřenípodanévyřazenéschválenépodanévyřazenéschválené

SROP 1.kolo – NUTS II JV 5 grantových schémat - kraj Vysočina Podpora malých a středních podnikatelů v ekonomicky slabých regionech kraje Vysočina Podpora drobných podnikatelů v ekonomicky slabých regionech kraje Vysočina Podpora sociální integrace v kraji Vysočina Podpora regionálních a místních služeb cestovního ruchu (kraj Vysočina) Podpora regionální a místní infrastruktury cestovního ruchu v kraji Vysočina

ŽadatelNázev projektuNáklady celkem (uznatelné + neuznatelné) Požadavek na financování ze SF EU Dopravní podnik města Jihlavy, a.s. Žijeme společně – zavedení bezbariérové dopravy v krajské městě Jihlava Opatření 2.1.2

Opatření 2.2 Nové Město na Moravě Regionální informační komunikační síť ve správním území města NMnM - iNovoměstsko VysočinaKrajská páteřní optická vysokokapacitní síť - ROWANet Obec Horní Cerekev Broadband Horní Cerekev Město Ledeč n. S. Metropolitní síť LeNet Obec Želetava Vysokorychlostní datové připojení obce Želetava a jejích místních částí ZŠ a ZUŠ Lipnice n. S. Multimediální učebna Lipnice n. S

Opatření 3.1 Obec Luka nad Jihlavou Centrum pro vzdělávání venkova - ERUDITO Město TelčOtevřená škola Obec JimramovKomunitní a vzdělávací multimediální centrum pro spádovou oblast Jimramovska Občanské sdružení pro pomoc mentálně postiženým - LADA Stacionář pro mentálně postižené LADA Asociace pomáhající lidem s autismem – APLA Vysočina Integrační centrum pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace

Opatření 3.1 Biskupské gymnázium Žďár n. S. Škola bez bariér – vytvoření komplexních podmínek pro úplnou integraci žáků se speciálními vzdělávacími potřebami (SVP) SOU Adolpha Kolpinga Ohrožená učňovská mládež v nových podmínkách praktického vzdělávání Millenium, Regio Coeli, o.p.s. Sociální a vzdělávací centrum - ŠANCE

Opatření Obec BratřiceTuristická ubytovna Bratřice Město Bystřice n. P.Turistické centrum Bystřice n. P I. Třebíčský Tenisový Klub Tenisový areál Třebíč – Týn – Na Holečku (2.etapa) Město Bystřice n. P.Turistické centrum Bystřice n. P Obec DukovanyAdaptace zámku Dukovany Město TelčCyklistické stezky v Telči

Opatření Obec Lhota - Vlásenice Rozvoj venkovské turistiky v obci Lhota - Vlásenice Obec StařečRekonstrukce koupaliště Stařeč Obec RynárecRozvoj kulturní turistiky v obci Rynárec Obec VilémoviceStavební úpravy obecní budovy na objekt s polyfunkčním využitím Občanské sdružení Dobrý důvod Dobrý důvod – ubytovací kapacity, zázemí pro komplexní služby poznávací turistiky a galerie F.M.Nágla s výtvarnými dílnami v prostorách bývalé židovské synagogy

SROP 2.kolo – NUTS II JV (2.1.2) Jihomoravský kraj Rozvoj dopravní obslužnosti v Jihomoravském kraji formou IDS Město Havlíčkův Brod Autobusový terminál pro integrovaný systém veřejné dopravy Město HodonínRozvoj dopravní obslužnosti v regionu – bezbariérová MHD v Hodoníně Dopravní podnik města Jihlavy, a.s. Žijeme společně – zavedení bezbariérové dopravy v krajském městě Jihlava

SROP 3.kolo – NUTS II JV – probíhá… Priorita, opatření, podopatření 2Regionální rozvoj infrastruktury 2.1 Rozvoj dopravy v regionech Rozvoj regionální dopravní infrastruktury Rozvoj dopravní obslužnosti v regionech 2.2 Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech 3Rozvoj lidských zdrojů v regionech 3.1 Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojů v regionech

SROP 3.kolo – NUTS II JV 4 Rozvoj cestovního ruchu 4.2 Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch Podpora regionální a místní infrastruktury cestovního ruchu Příjem žádostí: od 1. února 2005 do 31. března 2005, do 12:00 hodin Místo předkládání projektů: SRR Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod Krajský úřad kraje Vysočina, Žižkova 16, Jihlava

Databáze projektových záměrů Výsledky monitoringu databáze projektových záměrů aneb Zvolili jsme správnou cestu a postup?

Celkový počet záměrů v databázi je 854 Pro naplnění databáze jsme využili externí zpracovatele Výhody databáze: Aktivizace prostředí Zvýšení povědomí o možnosti získání podpor Základní asistence při zpracování myšlenky do podoby projektu Úskalí databáze: Někteří oslovení považovali registraci v databázi za předložení žádosti Databáze se stává postupem času neaktuální Často nepřesně zařazené záměry v důsledku nepřipravenosti programů v době sběru záměrů

Statistika projektů v podnikatelské oblasti SROP 1.1 a OP Průmysl a podnikání Celkový počet záměrů: 152 záměrů OPPP: 112 záměrů SROP 1.1: 53 záměrů  13 záměrů je jak v OPPP 2.1, tak ve SROP 1.1

Počty projektových záměrů u OPPP – dle opatření a programů: 1.1 – PROSPERITA: 1 (6. rámcový program na podporu V a V) 1.2 – REALITY: 16 (všechny v přípravě) 1.3 – ŠKOLÍCÍ STŘEDISKA: 4 (všechny v přípravě) 1.4 – KLASTRY: 1 (v přípravě) 2.1 START: 0 KREDIT: 1 (na 1 projekt si žadatel vzal zvýhodněný úvěr ze starého programu Kredit – ze státních zdrojů) ROZVOJ: 84 (z toho 37 předložených) MARKETING: 0 (7 předložených, které nebyly v databázi) 2.2 – INOVACE: 4 (z toho 3 předložené + 9 předložených které nebyly v databázi) 2.3 ÚSPORY ENERGIE: 2 (1 v realizaci, 1 dokončený) OBNOVITELNÉ ZDROJE: 0

Počty projektových záměrů - SROP 1.1 Celkový počet projektových záměrů: 53 Výzvy k předkládání projektů do grantových schémat pro drobné podnikatele a pro MSP v ekonomicky slabých regionech kraje Vysočina ještě nebyly vyhlášeny!  všechny záměry: v přípravě Ostatní využité finanční zdroje Program Technologie – Phare 2003 Předloženo celkem 6 žádostí

Stav podnikatelských projektů evidovaných v databázi

Statistika projektů oblasti dopravní infrastruktura 2.1 SROP a 2.1, 2.2 OP Infrastruktura Společný regionální operační program Phare 2003, část II Program obnovy venkova SAPARD Státní fond dopravní infrastruktury státní rozpočet vlastní zdroje obcí

Celkový počet žádostí zaměřených na dopravní infrastrukturu 38 Úspěšně předložené žádosti: SROP žádosti Phare žádosti Program obnovy venkova4 žádosti Sapard2 žádosti Fond Vysočiny1 žádost Vlastní zdroje2 žádost SFDI1 žádost Kompletně zpracovaná dokumentace čeká na program - 5 záměrů

Statistika projektů v oblasti informatiky opatření 2.2 SROP a PRK  Počet projektů a záměrů:21  Počet projektů:5  Počet záměrů:8  Počet projektů a záměrů zastavených:8  Podpora ze SROP:1  Podpora z Fondu Vysočiny:4

Statistika projektů v oblasti sociální integrace a lidských zdrojů Opatření SROP 3.1, 3.2 Počet projektů v databázi 107 Předložené žádosti v rámci již realizovaných výzev ve SROP Opatření 3.1 již předložené8 žádostí Očekávaný počet pro další kolo výzvy6 žádostí Opatření 3.2 dosud nebylo vyhlášeno Očekávaný počet pro první výzvu7 žádostí

Statistika projektů v oblasti rozvoj lidských zdrojů a zaměstnanost OP rozvoj lidských zdrojů Opatření 1.1 počet záměrů v databázi 4 Opatření 2.1 počet záměrů v databázi 22 Opatření 2.2 počet záměrů v databázi 0 Opatření 2.3 počet záměrů v databázi 1 Opatření 3.1 počet záměrů v databázi 26 Opatření 3.2 počet záměrů v databázi 1 Opatření 3.3 počet záměrů v databázi 6 Opatření 4.1 počet záměrů v databázi 6 Opatření 4.2 počet záměrů v databázi 5

Statistika projektů v oblasti cestovního ruchu Opatření počet projektů 3 Opatření počet projektů 174 (veřejné) + 51 (MSP v CR) Záměry již v realizaci 5 Záměry v přípravě, v očekávání výzvy27 Záměry pozastavené14 Projektové záměry mimo databázi 26

Statistika projektů v oblastní lesní, vodní hospodářství a zemědělství OP venkov a multifunkční zemědělství Opatření 1.1 počet projektů 74 – předloženo 35 žádostí Opatření 1.2 počet projektů 1 Opatření 1.3 počet projektů 10 Opatření 2.1 počet projektů 12 – předloženo 18 Opatření 2.2 počet projektů 0 Opatření 2.3 počet projektů 4

Statistika projektů v enviromentální oblasti OP Infrastruktura Opatření 3.1 počet projektů 25 – předloženo 5 žádostí Opatření 3.2 počet projektů 28 – předloženo 9 žádostí Opatření 3.3 počet projektů 8 – předloženy 3 žádosti Opatření 3.4 počet projektů – 14 – předloženo 0 žádostí Do jiných finančních zdrojů (SFŽP) bylo předloženo 11 žádostí

Databáze v první fázi své činnosti splnila účel. Co dál?? Počet registrovaných záměrů, které byly předloženy do některých z existujících a spuštěných programů je 177 (tedy 21%)

Identifikovali jsme několik stěžejních otázek, které bychom měli vyřešit: Jak dále pracovat s databází… jak zamezit nekoordinovanému vzniku projektů pouze z důvodu, že existují zdroje (umělé „našroubování“ projektu) Jak metodicky pomoci žadatelům, jak zamezit nevhodnému tlaku zpracovatelů projektů Pokračovat v telemarketingu s již evidovanými potenciálními žadateli Nastavit pravidla a proces rozšiřování databáze Dále aktivizovat prostředí, aby se k nám dostaly nové záměry vznikající v regionu Připravit se na další plánovací období let

Úloha partnerství v rámci absorpční kapacity čerpání finanční pomoci Sdílení informací Motivace subjektů Nalezení společného konsensu – spolupráce Oprostit se od pocitu nezdravé konkurence Uvědomit si společnou návaznost vznikajících záměrů pro celkový rozvoj regionu a dalších subjektů

Děkuji za pozornost Martina Kršňáková Odbor regionálního rozvoje Žižkova 16, Jihlava tel: „V rámci partnerství se všemi problémy společně prokoušeme“