Program rozvoje venkova ČR 2007-2013, III. OSA. Realizace osy III Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013 Projektová opatření Zaregistrováno 2 204 žádostí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Informace o výsledcích 1. výzvy MAS Vizovicka a Slušovicka, o. s.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Program rozvoje venkova ČR a podpora podnikatelů
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. listopad 2013 – červen stručné shrnutí období Lada Nevečeřalová
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Celostátní síť pro venkov
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova , Všeradice
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR (PRV) podpory pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Program rozvoje venkova Příprava na programové období po roce 2013
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
LEADER v České republice Ing. František WINTER Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Konference při mezinárodním setkání LeaderFEST
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Živá náves, nový vzhled a lepší životní podmínky pro všechny – zdravý rozvoj obcí Svazku Dolního Pootaví Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Novinky v Programu rozvoje venkova, OSA LEADER v MAS Sdružení SPLAV, o.s. a MAS Vyhlídka,o.s. od r.2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
Konference Venkov Obsah  Program rozvoje venkova (PRV)  Osa III PRV  OSA IV PRV  Celostátní síť pro venkov (Síť)  Aktuality,aktivity, plánované.
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Osa IV - Leader. Metoda Leader  Místní akční skupina (MAS) – partnerství soukromého sektoru (min. 50% zástupců) veřejného sektoru (max. 50% zástupců)
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Region spokojeného života pro všechny
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Program rozvoje venkova ČR , III. OSA

Realizace osy III Programu rozvoje venkova ČR Projektová opatření Zaregistrováno žádostí v částce 8,2 mld. Kč Schváleno žádostí v částce 3,9 mld. Kč V procesu administrace je 182 žádostí K předloženo 119 žádostí o proplacení v částce 143,9 mil. Kč K proplaceno 33 žádostí v částce 36,2 mil. Kč

Realizace osy III Nejbližší plánované termíny příjmu žádostí: – –III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby –III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova –III.3.1 Vzdělávání a informace – –III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy –III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje – –III.1.3 Podpora cestovního ruchu

III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy Kolo příjmu Zaregistrované žádosti Schválené žádosti Schválená výše dotace (Kč) 1./2. kolo kolo Celkem celkem zaregistrováno 121 žádostí za 1 129,7 mil. Kč ke spolufinancování schváleno 106 projektů za 1 044, 34 mil. Kč

III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy Přehled zaregistrovaných žádostí po regionech:

III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje Kolo příjmu Zaregistrované žádosti Schválené žádosti Schválená výše dotace (Kč) 2. kolo kolo Celkem celkem zaregistrováno 277 žádostí za 437 mil. Kč ke spolufinancování schváleno 224 projektů za 338,24 mil. Kč

III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje Přehled zaregistrovaných žádostí po regionech:

III.1.3 Podpora cestovního ruchu Kolo příjmu Zaregistrované žádosti Schválené žádosti Schválená výše dotace (Kč) 2. kolo kolo182-- Celkem celkem zaregistrováno 371 žádostí za 836,5 mil. Kč ke spolufinancování schváleno za 2. kolo 126 projektů za 264,8 mil. Kč (u 4. kola zatím probíhá administrace projektů)

III.1.3 Podpora cestovního ruchu Přehled zaregistrovaných žádostí 2. kola po regionech:

III Obnova a rozvoj vesnice celkem zaregistrováno 698 žádostí za 4,3 mld. Kč – ke spolufinancování schváleno 437 projektů za 2,1 mld. Kč opatření závazkováno ve výši 150 % alokace let 2007 a 2008 Záměr Zaregistrované žádosti Schválené žádosti Schválená výše dotace (Kč) a) vzhled obcí B ČOV c) územní plán Celkem

III Obnova a rozvoj vesnice  Přehled zaregistrovaných žádostí po regionech a % uspokojených žádostí

III Občanské vybavení a služby Přehled zaregistrovaných žádostí po regionech a % uspokojených žádostí

III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova výsledky 2. kola celkem zaregistrováno 140 žádostí za 243,5 mil. Kč – ke spolufinancování schváleno 113 projektů za 189 mil. Kč nevyčerpáno cca 25 mil. Kč Záměr Zaregistrované žádosti Schválené žádosti Schválená výše dotace (Kč) a) studie b) obnova c) muzea Celkem

III.3.1 Vzdělávání a informace Přehled zaregistrovaných žádostí 2. kola po regionech:

III.3.1 Vzdělávání a informace Zaregistrované žádosti Schválené žádosti Schválená výše dotace (Kč) Celkem celkem zaregistrováno 62 žádostí za 44,5 mil. Kč ke spolufinancování schváleno 57 projektů za 43 mil. Kč výsledky 2. kola

Program rozvoje venkova ČR , IV. OSA

Opatření IV.1.1 Místní akční skupina Podporu lze poskytnout místním akčním skupinám, které splní kritéria přijatelnosti posuzovaná Státním zemědělským intervenčním fondem (SZIF) a budou vybrány Hodnotitelskou komisí složenou z jmenovaných expertů. V prvním kole bylo vybráno 48 místních akčních skupin, v podzimním kole se počítá s výběrem 32 místních akčních skupin. Příjem žádostí pro druhé kolo programu rozvoje venkova proběhne v termínu od do

Opatření IV.1.1 Místní akční skupina

Opatření IV.2.1 Realizace projektů spolupráce podpora je určena místním akčním skupinám na realizaci projektů spolupráce podpora je určena místním akčním skupinám na realizaci projektů spolupráce a)Realizace projektů národní spolupráce – dotace je určena Místním akčním skupinám (MAS) na území České republiky b)Realizace projektů mezinárodní spolupráce – dotace je určena MAS a jiným skupinám, pracujícím na principech LEADER v rámci členských států EU i na území třetích zemí První kolo pro příjem žádostí proběhne – První kolo pro příjem žádostí proběhne –

Program LEADER ČR 2008 a)Program LEADER ČR je zaměřen především na nové formy zlepšování kvality života ve venkovských oblastech, posílení ekonomického prostředí a zhodnocení přírodního a kulturního dědictví b)Na program LEADER ČR 2008 je vyčleněno 50 mil. Kč c)Přihlášeno bylo osm Záměrů místních akčních skupin, z nichž administrativní kontrolou jich prošlo sedm d)Dne 19. srpna proběhlo zasedání Hodnotitelské komise, kde byly předány Záměry místních akčních skupin k hodnocení jednotlivým hodnotitelům

Děkuji za pozornost