1.To jak nakládáme s penězi ovlivňuje náš vztah s Bohem Matouš 25:21 Jeho pán mu řekl: ‚Dobře, otroku dobrý a věrný, byl jsi věrný nad málem, ustanovím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Advertisements

Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
16. Jakub s Ezauem se usmířili. Jak se daří mému bratrovi? Zlobí se na mě stále?
Podle Motu Prorio Benedikta XVI. PORTA FIDEI
1. Láska, kterou Ježíš dává do srdcí věrným svým, láska je, jež neustává, láska k dobrým i zlým, láska, kterou žádná bouře nemůže uhasit, láska mocná jako.
Kdy to bylo stvořeno?
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Žalmy 96:1-7 Zpívejte Hospodinu novou píseň, zpívej Hospodinu, celá zem! Zpívejte Hospodinu, jeho jméno chvalte, jeho spásu zvěstujte den co den. O jeho.
Integrita bezúhonnost
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Já i dům můj budeme sloužit Hospodinu - Jozue 24:15.
Je jméno důležité? Jméno - bylo výrazem buď nějaké význačné vlastnosti osoby, jíž bylo dáno, nebo nějakých zvláštních okolností, za nichž se ona osoba.
Proč je důležité studovat Principy
Peníze až na prvním místě , VIKTOR BALÁŽ.
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
Vzkříšení z mrtvých a druhý příchod Ježíše Krista
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Být lidmi, kteří přináší změnu!. Duch svatý působí změny  Izajáš 32:15 Až bude na nás vylit z výše duch, poušť se stane sadem a sad bude mít cenu lesa.
Ve společenství s Matkou Boží
 1 Janův 2:12 Píšu vám, děti, že jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno.13 Píšu vám, otcové, že jste poznali toho, který je od počátku. Píšu vám, mládenci,
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu 1. neděle adventní/část 1.
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
Slovo života životaSlovo Listopad 2009 „Spíš projde velbloud uchem jehly, než vejde bohatý do Božího království.“ (Mt 19,24)
Uctívání a chvála. Žalm 5,4-8: „Hospodine, ty můj hlas slyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat. Ty nejsi bůh, který má zálibu ve svévoli, zlý.
Poznávat Boží moudrost a charakter
26. Izraelský národ se během let v Egyptě rozrostl.
Dokážeš si představit, co by se stalo, kdybychom Bibli používali tak,
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Cesta za poklady Božího království. Nabídka: - starosti - vzácné poklady.
Peníze jsou jazykem světa. Boží Slovo je překlad, který vede k Finanční svobodě.
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Příklady (část 1.) Kolik budu mít v bance po 4 letech, jestliže dnes vložím 500 tis. Kč při roční úrokové míře 5 %? Kolik budu mít v bance jestliže bude.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Síla přesvědčení.
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
Přijď království tvé… Kam?. Mnoho knih na téma manželství, výchova dětí Nakládání s majetkem je „Časovaná bomba“ v církvi i ve společnosti.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
KRÁLŮ KRÁLI, JÁ TĚ CHVÁLÍM, SRDCE MÉ TI DÁVÁ DÍK, PŘED TEBOU SE VŠECHNO SKLÁNÍ V POKOJI A RADOSTI. MRAČNA SMUTKU V TOBĚ MIZÍ, RADOST TVÁ MĚ NAPLNÍ. KRÁLŮ.
MŮJ SBOR Viktor Baláž. Komu patří sbor?  Matouš 24:45 Když pán ustanovuje nad svou čeledí služebníka, aby jim včas podával pokrm, který služebník je.
Špatné zvyky nás svazují Upevnění návyků.
Milost přijímám od druhého přijímám od druhého můžeme ji druhým předávat můžeme ji druhým předávat spasení je zdarma - vstup dveřmi spasení je zdarma -
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
1. Hory, doly, stráně, nebesa i zem | znějte ke cti Páně zvučným ohlasem, | znějte ke cti Páně | zvučným ohlasem, znějte ke cti Páně | zvučným ohlasem!
Věřím v Svatých obcování
1 Korintským 12:1-7 Pokud jde o duchovní dary, bratři, nechci, abyste zůstali v nevědomosti. 2 Víte, že jste ještě jako pohané chodili k němým modlám,
1. Já jdu tam do Boží země, kde vládne jas, já jdu tam do Boží země, kde vládne jas, kde je na věky mír.
1. Moudrosti poklad z nebe | je Slovo Boží nám, | jímž k poznání nám sebe | podává Pán Bůh sám. | Však plné zjevení | je v Kristu Boží tváře | k našemu.
Neviditelná realita – cesta k záchraně Vyškov, Viktor Baláž.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
Vám dávám nový příkaz 1. /:Vám dávám nový příkaz svůj:
Živý je Pán Ref.: Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků x
1. Svým celým srdcem | s vroucností tě budu, Pane, oslavovat | a před mocných všech výsostí | jen tobě žalmy prozpěvovat. | Skláněti budu čelo své | v.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
Galatským 5:22-23 Ovocem Ducha je však láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání.
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
Zázrak komunikace s Bohem
Ježíš.
Byl jednou jeden svět… Luk. 17
Zamyšlení nad jedním velmi zajímavým pozdravem
Poznání Boží vůle.
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
Řekli – 12.
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
Transkript prezentace:

1.To jak nakládáme s penězi ovlivňuje náš vztah s Bohem Matouš 25:21 Jeho pán mu řekl: ‚Dobře, otroku dobrý a věrný, byl jsi věrný nad málem, ustanovím tě nad mnohým; vejdi v radost svého pána. Lukáš 16:11 Jestliže jste tedy nebyli věrní v nepoctivém mamonu, kdo vám svěří to pravé bohatství?

2.Peníze a majetek soupeří s Bohem o první místo v našich životech Matouš 6:24 Nikdo nemůže být otrokem dvou pánů; buď bude totiž jednoho nenávidět a druhého milovat, nebo se k jednomu upne a druhým pohrdne. Nemůžete sloužit Bohu i mamonu. 1. Timoteovi 6:10 Neboť kořenem všeho zlého je láska k penězům; a někteří, kdo se po nich pachtili, zbloudili od víry a způsobili si mnoho bolestí.

3.Bůh chce, abychom s penězi zacházeli moudře

1.Bůh je vlastníkem všeho, tedy i našich peněz a majetku Deuteronomium 10:14 Hle, Hospodinu, tvému Bohu, patří nebesa i nebesa nebes, země i všechno, co je na ní. Žalm 24:1 Hospodinu patří země a vše, co je na ní, celý svět a všichni jeho obyvatelé.

2.Bůh řídí všechny události Žalmy 135:6 Hospodin činí vše, co chce - na nebesích, na zemi, v moři i ve všech hlubinách. Jakubův 4:13 Nuže nyní vy, kteří říkáte: ‚Dnes nebo zítra půjdeme do toho a toho města a zůstaneme tam rok a budeme obchodovat a vydělávat‘ 14 nevíte, co bude zítra! Co je váš život? Vždyť jste pára, která se na chvilku ukazuje a potom mizí. 15 Místo toho byste měli říkat: „Bude-li Pán chtít a budeme naživu, uděláme to nebo ono.

3.Bůh zaslibuje, že naplní naše potřeby Filipským 4:19 Můj Bůh naplní všechnu vaši potřebu podle svého bohatství v slávě v Kristu Ježíši. Matouš 6:33 Hledejte však nejprve Boží království a jeho spravedlnost, a to všechno vám bude přidáno.

1.Správce má nejvyšší autoritu po Pánovi, nese velkou zodpovědnost za veškerý majetek: Žalm 8:6-7 Trochu jsi jej omezil, aby nebyl božskou bytostí, a korunoval jsi ho slávou a důstojností. 7 Svěřil jsi mu vládu nad dílem svých rukou, všechno jsi mu položil pod nohy.

2.Správce věrně hospodaří s majetkem někoho jiného: 1. Korintským 4:2 A od správců se nakonec vyžaduje, aby byl každý shledán věrným Lukáš 16:10 Věrný v nejmenším je věrný i ve velkém; nepoctivý v nejmenším je nepoctivý i ve velkém.

 Moudré hospodaření znamená myslet na budoucnost = spořit („Josefovský princip“)  Moudré hospodaření znamená, že se nebudeme zadlužovat Přísloví 22:7 Bohatý vládne chudým, dlužník je otrokem věřitele. 1. Korintským 7:23 Byli jste koupeni za velikou cenu. Nebuďte otroky lidí.

 Modlete se a hledejte Boží vedení na cestě z dluhů.  Rozhodněte se splácet, i třeba minimální částky.  Rozhodněte se dál nezadlužovat!

Přísloví 27:23 Znej dobře poměry svého bravu, přilož své srdce k péči o svá stáda. 1. Tim.6,7 Opravdu velkým pramenem zisku je totiž zbožnost, která se spokojí s tím, co má. Nic jsme si přece na svět nepřinesli a je jasné, že si z něho také nemůžeme nic odnést. Máme-li však jídlo a oděv, spokojme se s tím.

Matouš 6:33 Hledejte však nejprve Boží království a jeho spravedlnost, a to všechno vám bude přidáno. 1.Oddělit Bohu minimálně 10% a z toho, co zbude 2.Dát si stranou na dobu, kdy nebudou tzv. tučná léta 3.Zaplatit nutné výdaje (daně, dluhy) 4.Zaplatit výdaje na živobytí 5.Dopřát si i naplnění svých tužeb :-)

 dostaneme se z dluhů,  budeme utrácet moudřeji,  začneme spořit na budoucnost  a více dávat na Boží dílo.