Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jirka Pospíšil, KC Vyškov, 7. 7. 2013. Síla přesvědčení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jirka Pospíšil, KC Vyškov, 7. 7. 2013. Síla přesvědčení."— Transkript prezentace:

1 Jirka Pospíšil, KC Vyškov, 7. 7. 2013

2 Síla přesvědčení

3 Nechceme se nemístně chlubit prací druhých. Naopak doufáme, že jak vaše víra poroste, naše působiště se rozšíří ještě daleko za vás. 16 Pak budeme zvěstovat evangelium i tam dál za vámi, místo abychom se chlubili tím, co už je hotové v cizím působišti. 2.Korintským 10:15 …lidé o Pavlovi říkají: - že druzí jsou lepší než Pavel - že jeho osobní návštěva je slabá - že jsou mnozí lepší než on... - atd.

4 Síla přesvědčení 2.Korintským 11:21 Zahanbeně přiznávám, že já na něco takového sílu nemám. Čím se však někdo tak troufale chlubí - teď mluvím jako blázen - na to si troufám i já. 22 Jsou to Hebrejové? Já také! Jsou to Izraelité? Já také! Jsou símě Abrahamovo? Já také! 23 Jsou Kristovi služebníci? Teď mluvím jako pomatenec: Já více! Pracoval jsem mnohem víc, ve vězení jsem byl častěji, nesčetněkrát jsem byl bit, znovu a znovu na prahu smrti. 24 Pětkrát jsem od Židů dostal devětatřicet ran. 25 Třikrát jsem byl bit holemi, jednou jsem byl kamenován, třikrát jsem ztroskotal, noc a den jsem vydržel na širém moři. 26 Stále na cestách, ohrožován řekami, ohrožován lupiči, ohrožován svými rodáky, ohrožován pohany, ohrožován ve městě, ohrožován na poušti, ohrožován na moři, ohrožován mezi falešnými bratry. 27 Tolik dřiny a vyčerpání, tolik bezesných nocí! Vím, co je hlad, žízeň a časté půsty, vím, co je chlad a nahota. 28 Kromě toho všeho na mě denně doléhá ještě starost o všechny církve. 29 Když je někdo slabý, neslábnu snad s ním? Když někdo hřeší, nesžírám se snad?

5 Síla přesvědčení Nechceme se nemístně chlubit prací druhých. Naopak doufáme, že jak vaše víra poroste, naše působiště se rozšíří ještě daleko za vás. 16 Pak budeme zvěstovat evangelium i tam dál za vámi, místo abychom se chlubili tím, co už je hotové v cizím působišti. 2.Korintským 10:15  1) kde vzal toto přesvědčení?

6 Síla přesvědčení Nechceme se nemístně chlubit prací druhých. Naopak doufáme, že jak vaše víra poroste, naše působiště se rozšíří ještě daleko za vás. 16 Pak budeme zvěstovat evangelium i tam dál za vámi, místo abychom se chlubili tím, co už je hotové v cizím působišti. 2.Korintským 10:15  2) co v něm toto přesvědčení vypůsobilo?

7 Síla přesvědčení Nechceme se nemístně chlubit prací druhých. Naopak doufáme, že jak vaše víra poroste, naše působiště se rozšíří ještě daleko za vás. 16 Pak budeme zvěstovat evangelium i tam dál za vámi, místo abychom se chlubili tím, co už je hotové v cizím působišti. 2.Korintským 10:15  3) Jak můžeme mít podobnou sílu/přesvědčení právě TY???

8 Síla přesvědčení Nechceme se nemístně chlubit prací druhých. Naopak doufáme, že jak vaše víra poroste, naše působiště se rozšíří ještě daleko za vás. 16 Pak budeme zvěstovat evangelium i tam dál za vámi, místo abychom se chlubili tím, co už je hotové v cizím působišti. 2.Korintským 10:15  A) zjevení kdo jsi?  B) přijetí svého povolání  C) je to JEHO služba  D) v JEHO síle  E) pravidelný růst (2. Kor 13/11)

9 Síla přesvědčení Nechceme se nemístně chlubit prací druhých. Naopak doufáme, že jak vaše víra poroste, naše působiště se rozšíří ještě daleko za vás. 16 Pak budeme zvěstovat evangelium i tam dál za vámi, místo abychom se chlubili tím, co už je hotové v cizím působišti. 2.Korintským 10:15 Pravidelný růst (2. Kor 13/11) - RADUJTE se - NAPRAVUJTE své nedostatky - POVZBUZUJTE se - buďte JEDNÉ MYSLI - ŽIJTE V POKOJI!!!...a Bůh lásky a pokoje bude s vámi.

10 Jirka Pospíšil, KC Vyškov, 7. 7. 2013 Síla přesvědčení


Stáhnout ppt "Jirka Pospíšil, KC Vyškov, 7. 7. 2013. Síla přesvědčení."

Podobné prezentace


Reklamy Google