OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
OP Vzdělávání pro Konkurenceschopnost (2007 – 2013)
Opatření 2.3 OP RLZ „Posílení kapacit poskytovatelů sociálních služeb“ Globální grant.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Celoživotní učení a Evropský sociální fond Barbora Hošková MŠMT ČR Betlémská kaple, Praha 30.října 2003.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, O čem to dnes bude? OP vzdělávání pro konkurenceschopnost OP výzkum a vývoj pro inovace OP přeshraniční.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Integrovaný regionální operační program
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Výzva k předkládání žádostí
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Výzva k předkládání žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008

Základní údaje o OP VK  spolufinancování z Evropského sociálního fondu  do roku 2015 k dispozici 2.151,4 mil. € (tj. ESF+ národní zdroje; cca 53,8 mld. Kč při kurzu 25 Kč)  podpora 13 regionů ČR, v rámci systémových aktivit realizovaných MŠMT podpora cílových skupin také z území hl.m. Prahy  až 100% podpora projektů  realizace ve spolupráci s 13 kraji, které jsou v roli Zprostředkujících subjektů (počáteční a další vzdělávání)

Prioritní osy Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Prioritní osa 3 Další vzdělávání Prioritní osa 4 Systémový rámec celoživotního učení bez Prahy celá ČR

Prioritní osa 2 Oblasti podpory: 2.1. Vyšší odborné vzdělávání 2.1. Vyšší odborné vzdělávání 2.2. Vysokoškolské vzdělávání 2.2. Vysokoškolské vzdělávání 2.3. Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji 2.3. Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji 2.4. Partnerství a sítě 2.4. Partnerství a sítě Projekt může zaměřen jen na 1 oblast podpory, nikoli jich pokrývat 2 a více.

Oblast podpory 2.1 VOŠ Příklad podporovaných aktivit:  Inovace studijních programů  Podpora praxí a stáží studentů VOŠ u budoucích zaměstnavatelů  Tvorba, zavádění a realizace systémů hodnocení kvality  Zavádění a inovace systémů monitoringu potřeb trhu práce pro absolventy studijních oborů  Podpora spolupráce VOŠ s vysokoškolským sektorem  Podpora spolupráce VOŠ se základními a středními školami za účelem motivace ke studiu

Kontaktní osoba pro konzultaci věcného obsahu oblasti podpory 2.1 PaedDr. Vladimír Krieg Odbor středního a vyššího odborného vzdělávání Telefon:

Oblast podpory 2.2 VŠ Příklad podporovaných aktivit:  Inovace studijních programů  Podpora spolupráce VŠ  Tvorba, zavádění, realizace a vyhodnocení systémů hodnocení kvality.  Zavádění a inovace systémů monitoringu potřeb trhu práce pro absolventy studijních oborů.

Kontaktní osoba pro konzultaci věcného obsahu oblasti podpory 2.2 Mgr. Karolína Gondková Odbor vysokých škol Telefon:

Oblast podpory 2.3. Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Příklad podporovaných aktivit:  Další specifické odborné vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje  Další vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v oblasti řízení výzkumu a vývoje.Popularizace a komunikace, šíření výsledků vědy a výzkumu do praxe, transferu technologií a v osvojování si znalostí o ochraně, ohodnocování a správě duševního vlastnictví pracovníků z oblasti výzkumu a vývoje  Podpora vytváření kvalitních týmů výzkumu a vývoje a jejich dalšího rozvoje, zejména inicializačních pracovních pozic a startovacích pracovních pozic  Příprava zapojení jedinců i týmů do mezinárodních sítí a projektů v oblasti výzkumu a vývoje  Aktivity směřující k popularizaci výzkumu a vývoje a jeho výsledků pro společnost  Podpora systematické práce se studenty a žáky v oblasti seznamování se s VaV

Kontaktní osoba pro konzultaci věcného obsahu oblasti podpory 2.3 PhDr. Alena Tříšková Odbor programů výzkumu a vývoje MŠMT telefon:

Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Příklad podporovaných aktivit:  Pracovní a studijní pobyty a odborné praxe studentů, pedagogů, akademických pracovníků a vědeckých pracovníků v soukromém a veřejném sektoru  Podpora vzdělávacích a školících aktivit vedoucích ke zvýšení vzájemné spolupráce mezi vzdělávacími institucemi, výzkumnými a vývojovými pracovišti a podnikatelským a veřejným sektorem  Vznik a podpora kontaktních míst institucí terciárního vzdělávání a výzkumných a vývojových institucí určených pro veřejnost a podnikatelský sektor

Kontaktní osoba pro konzultaci věcného obsahu oblasti podpory 2.4 PhDr. Zdena Hauznerová Odbor programů výzkumu a vývoje Telefon:

Cílové skupiny Prioritní osy 2  studenti vyšších odborných škol  studenti vysokých škol  pedagogičtí a nepedagogičtí pracovníci vyšších odborných škol  akademičtí a ostatní pracovníci vysokých škol  pracovníci VaV institucí  zájemci o studium na VOŠ a VŠ

Příjemci Prioritní osy 2  vysoké školy podle zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů  vyšší odborné školy (tj. právnická osoba vykonávající činnost vyšší odborné školy zapsaná ve školském rejstříku)  subjekty dle paragrafu 28, zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu a vývoje z veřejných prostředků a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů  veřejné výzkumné instituce dle zákona 341/2005 Sb., o veřejných výzkumných institucích  veřejná zdravotnická zařízení podle zákona o veřejných neziskových ústavních zdravotnických zařízeních a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 483/2006 Sb., a právnické osoby provozující zdravotnické zařízení podle zákona č. 160/1992 Sb.,o zdravotní péči v nestátních zdravotnických zařízeních, ve znění pozdějších předpisů  nestátní neziskové organizace ad.

Fáze hodnocení projektů 1. Formální hodnocení 2. Hodnocení přijatelnosti 3. Věcné hodnocení 4. Výběrová komise 5. Schválení/neschválení projektu Od výzvy do schválení projektu cca 6-7 měsíců.

Rozpočet projektu : 1.osobní výdaje související s realizací projektu 2. cestovní náhrady související s realizací projektu 3. z ařízení související s realizací projektu 4. místní kancelář 5. nákup služeb souvisejících s realizací projektu 6. stavební úpravy související s realizací projektu 7. Přímá podpora 8. Náklady vyplývající přímo ze smlouvy

Kritéria věcného hodnocení projektů 1. Zdůvodnění projektu (zdůvodnění záměru, přínos pro cílovou skupinu) 2. Cílová skupina (přiměřenost cílové skupiny a zapojení cílových skupin) 3. Realizace projektu (klíčové aktivity a stadia realizace, připravenost projektu na možná rizika, předchozí zkušenosti s řízením obdobných projektů, publicita, udržitelnost projektu) 4. Finanční řízení (přiměřenost rozpočtu, vzhledem k cílům a obsahu projektu, provázanost rozpočtu s klíčovými aktivitami, nastavení vnitřního kontrolního systému) 5. Výsledky a výstupy (kvantifikace a zajištění výsledků a výstupů, monitorování projektu) 6. Horizontální témata (rovné příležitosti, udržitelný rozvoj) 7. Specifické požadavky ( dle charakteru výzvy)

Podpora žadatelům  Příručka pro žadatele o finanční podporu z OP VK  Příručka pro příjemce finanční podpory z OP VK  semináře v době výzev  konzultace v době výzev

Výzvy pro Prioritní osu 2 v roce 2008  ukončení výzvy pro oblast podpory 2.2  září 2008 – prosinec 2008 výzva pro oblast podpory 2.3  prosinec 2008 – výzva pro oblast podpory 2.4

Další informace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - Odbor řízení OP VK, Odbor CERA, Odbor programů výzkumu a vývoje  možnost registrace na webu – informace o akcích k ESF  (odkaz Strukturální fondy)