Inovace 2007, Praha, 4. prosince 2007 1 Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program mezinárodní spolupráce mezi Českou republikou a Státem Izrael v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji GESHER/MOST.
Advertisements

Národní program udržitelnosti I
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací v rámci finanční kontroly EU Informační akce pro projektové.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Vědecká spolupráce se zeměmi mimo EU Vladislav Čadil, Daniel Frank, Miloš Chvojka, Zdeněk Kučera, Michal Pazour, Tomáš Vondrák.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2013 podvacáté Pavel Švejda Praha, 3. prosince 2013 INOVACE 2013, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejná podpora a projekty PPP 19. září 2007, Praha MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
Asociace výzkumných organizací EUREKA evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing. Václav Neumajer výkonný předseda.
Podpora mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji Bílý dům / 2. dubna 2009.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY VE VÝZKUMU A VÝVOJI NA DVOUSTRANNÉ ÚROVNI Mezinárodně-smluvní rámec spolupráce  dohody o vědeckotechnické spolupráci.
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
INOVACE 2004 Praha, Příprava předsednictví ČR v programu EUREKA Karel Šperlink Prezident AIP ČR Zástupce ČR v Skupině.
ZASEDÁNÍ PŘEDSEDNICTVA RVŠ ( ) STRUČNÁ INFORMACE MŠMT 1. ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH 2. ZÁKON O FINANČNÍ PODPOŘE STUDENTŮ 3. PŘÍPRAVA ROZPOČTU 2012.
Rámec financování výzkumu a vývoje v České republice a OP VaVpI (k 28. červnu 2007) Dr. Marek Blažka Sekretář Rady pro výzkum a vývoj.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2010 posedmnácté Pavel Švejda Praha, 30. listopadu 2010 INOVACE 2010, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Reforma systému Výzkumu, vývoje a inovací v České republice 5. prosince 2008.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Pavel Švejda Inovační potenciál ČR Praha, 10. září 2008.
Náplň podprojektu “AKADEMIK 06” v oblasti přípravy akademických pracovníků v oblasti přípravy projektů VaV Legislativa, interní předpisy a postupy, smlouvy,
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2011 poosmnácté Pavel Švejda Praha, 6. prosince 2011 INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2012 podevatenácté Pavel Švejda Praha, 4. prosince 2012 INOVACE 2012, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
The Eurostars Programme - new funding scheme for R&D performing SMEs.
Financování regionálního školství
Aktuality Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Nesplněné legislativní závazky Ministerstva zdravotnictví s ohledem na členství České republiky v Evropské unii.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
TECHNOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Název Programu INTER-EXCELLENCE Termín vyhlášení: březen 2016 Doba trvání: 2016 – 2024 Poskytovatel v průběhu tohoto období opakovaně vyhlašuje veřejné.
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
NÁRODNÍ PROGRAM UDRŽITELNOSTI II (NPU II)
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Aktuality Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
Transkript prezentace:

Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Inovace 2007, Praha, 4. prosince Obsah Infrastruktury výzkumu a vývoje Mezinárodní organizace výzkumu Podpora účasti v mezinárodních programech výzkumu Dvoustranné spolupráce

Inovace 2007, Praha, 4. prosince Infrastruktury výzkumu ESFRI Roadmap –35 velkých infrastrukturních celků panevropského významu –Účast České republiky: JHR, HiPER, CESSDA, CLARIN, SHARE, ESRF upgrade, ILL 20/20 –Přípravná fáze – nové rozhodnutí pro konstrukční fázi „Satelitní“ infrastruktury v ČR

Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní organizace výzkumu 2 skupiny –Nevládní členství založeno mezinárodní smlouvou – CERN, SUJV, ESO, ESA členství pouze na základě schváleného projektu - ILL –Členství v odborných společnostech Program INGO

Inovace 2007, Praha, 4. prosince Program INGO Výdaje: –> 100 mil. CZK ročně z rozpočtu MŠMT –Další prostředky z rozpočtu MZV Výhled –Rozdělení programu na podprogramy –Zvláštní postup pro spolupráci s „vládními“ organizacemi - nutná legislativní změna

Inovace 2007, Praha, 4. prosince Podpora účasti v mezinárodních programech výzkumu Účel podpory –Informační podpora – program EUPRO –Účast v programech s veřejnou soutěží ve výzkumu a vývoji v ČR – programy EUREKA, COST –Účast v programech, kde se hodnocení provádí mimo území ČR – EUROSTARS, FP7 Zákon č. 171/2007 Sb.

Inovace 2007, Praha, 4. prosince EUREKA Určen –Pro malé a střední firmy –Mezinárodní spolupráce alespoň dvou zemí Účelová podpora –Tříleté projekty –Cca 50 % uznaných nákladů –Finanční spoluúčast podmínkou Veřejná soutěž ve výzkumu a vývoji

Inovace 2007, Praha, 4. prosince EUROSTARS Určen –Pro malé a střední firmy –Mezinárodní spolupráce nejméně dvou zemí Výdaje – cca 1 mil. € ročně Účelová podpora –Cca 50 % uznaných nákladů – z národních prostředků –Cca 10 % uznaných nákladů – z EK

Inovace 2007, Praha, 4. prosince Zákon č. 171/2007 Sb. Nabytí účinnosti na konci června 2007 Podmínky –Úhrada podílu z národních zdrojů –Pouze v případě, že lze hradit z veřejných prostředků –Náhrada povinného soukromého podílu veřejnými prostředky není možná – Rámec Společenství pro státní podporu výzkumu Připravuje se prováděcí předpis – nabytí účinnosti v roce 2008

Inovace 2007, Praha, 4. prosince Dvoustranné spolupráce S členskými státy EU –Hlavně podpora mobility vědců –Snaha o postupnou změnu zaměření na nové spolupráce a přípravu společných projektů S ostatními státy –Např. Čína, Rusko, USA –„Plnohodnotné“ projekty, nejen mobilita –Povinnost mít zahraničního partnera Program KONTAKT

Inovace 2007, Praha, 4. prosince Děkuji za pozornost.