Veřejná prezentace projektů JU u příležitosti slavnostního poklepání základních kamenů novostaveb Rozvoj PřF JU a Rozvoj ZF a FROV JU Investice do rozvoje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP VVV a OP Z Ing, Jan ŠILD, partner HOPE GROUP s.r.o.
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo. Zprávy Zpráva o realizaci Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace PO1 – 15 projektů za 28,7 mld.
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Kontaktní a koordinační centra
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
1 3. role vysokých škol Vladimír Kebo PRVŠ, Praha, 22. března 2007 Předsednictvo rady vysokých škol.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
Rámec financování výzkumu a vývoje v České republice a OP VaVpI (k 28. červnu 2007) Dr. Marek Blažka Sekretář Rady pro výzkum a vývoj.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015 Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Polytechnické vzdělávání v praxi
Kvalita ve školství Ing. Dagmar Bednářová, CSc.
Transkript prezentace:

Veřejná prezentace projektů JU u příležitosti slavnostního poklepání základních kamenů novostaveb Rozvoj PřF JU a Rozvoj ZF a FROV JU Investice do rozvoje Jihočeské univerzity Václav Lukeš

Obsah  Historie  Představení OP VaVpI  Infrastrukturní projekty JU v rámci OP VaVpI

 Jihočeská univerzita se na přelomu let 2008 a 2009 rozhodla připravit a zrealizovat 3 infrastrukturní projekty v rámci Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (dále jen OP VaVpI).  K tomuto záměru se postupně připojily 3 fakulty:  Přírodovědecká fakulta,  Zemědělská fakulta,  Fakulta rybářství a ochrany vod. Historie (1/3)

 Centrum strategických projektů (dříve Oddělení pro rozvoj) ve spolupráci s fakultami vytvořilo vhodné podmínky pro realizaci plánovaných strategických záměrů a díky tomu jsou v současné době v realizaci 3 projekty OP VaVpI:  CENAKVA (v realizaci od ),  Rozvoj PřF JU (v realizaci od ),  Rozvoj ZF a FROV JU (v realizaci od ). Historie (2/3)

 V současné době probíhá hodnocení 4. projektu s názvem Jihočeské Univerzitní a Akademické CTT (JCTT), jehož žádost byla ŘO předložena v lednu 2011 a v současnosti JU vstupuje do tzv. fáze negociace. Historie (3/3)

Představení OP VaVpI OP VaVpI je pod správou MŠMT a je zaměřený na posilování výzkumného, vývojového a proinovačního potenciálu ČR, a to především prostřednictvím vysokých škol, výzkumných institucí a jejich spolupráce se soukromým sektorem. Podporuje vybavení výzkumných pracovišť moderní technikou, budování nových výzkumných pracovišť a zvyšování kapacity terciárního vzdělávání

Projekty JU v rámci OP VaVpI

Projekty JU v rámci PO4 OP VaVpI

Lokalizace projektů H Y Rozvoj PřF JU Rozvoj ZF a FROV JU

 Cílem projektů je realizace investičních akcí zaměřených na vytvoření infrastrukturních podmínek především pro rozvoj přírodovědných a technických oborů PřF, ZF a FROV JU.  Stěžejní součástí investičních akcí je realizace novostaveb v lokalitě areálu JU k. ú. České Budějovice 2 a zajištění přístrojového a dalšího vybavení předmětných objektů. Představení projektů

Kdo bude zabezpečovat realizaci novostaveb?

Unikátní pojetí environmentálních konceptů budovaných novostaveb, které umožní výrazné úspory energií při jejich budoucím provozu. Novostavby plní požadavky pro klasifikační třídu „A“ dle Průkazu energetické náročnosti budovy, definované ve vyhlášce č. 148/2007 Sb., a spadá do kategorie „A“ dle Energetického štítku obálky budovy dle průměrného součinitele prostupu tepla dle ČSN ). Co oba projekty spojuje?!

Název projektu: Rozvoj PřF JU Registrační číslo projektu: CZ.1.05/4.1.00/ Výdaje projektu: Celkové způsobilé výdaje projektu: Kč - z toho Strukturální fondy 85 %: Kč - z toho příspěvek SR (15 %): Kč Celkové nezpůsobilé výdaje projektu: Kč Celkové výdaje projektu: Kč Představení projektu (1/2) z toho: 2/3 rektorát, tj Kč 1/3 PřF, tj Kč

Závazné hodnoty projektových indikátorů: K datu ukončení realizace projektu Počet studentů mající prospěch z nové / rekonstruované infrastruktury Počet studentů mající prospěch z nové / rekonstruvané infrastrutury, studenti doktorských studijních programů Rozšířené nebo zrekonstruované kapacity Vybudované kapacity 4750 Představení projektu (2/2)

Název projektu: Rozvoj ZF a FROV JU Registrační číslo projektu: CZ.1.05/4.1.00/ Výdaje projektu: Celkové způsobilé výdaje projektu: Kč - z toho Strukturální fondy 85 %: ,60 Kč - z toho příspěvek SR (15 %): ,40 Kč Celkové nezpůsobilé výdaje projektu: Kč Celkové výdaje projektu: Kč Představení projektu (1/2) z toho: 2/3 rektorát, tj ,60 Kč 1/3 ZF a FROV, tj ,80 Kč

Závazné hodnoty projektových indikátorů: K datu ukončení realizace projektu Počet studentů mající prospěch z nové / rekonstruované infrastruktury Počet studentů mající prospěch z nové / rekonstruované infrastruktury, studenti doktorských studijních programů Rozšířené nebo zrekonstruované kapacity Vybudované kapacity (m 2 ) 4800 Představení projektu (2/2)

Děkuji za pozornost!