Působnosti obcí na úseku územního plánování od 1.1.2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje 13.10.2006 KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evidence územně plánovací činnosti systém ILAS
Advertisements

Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Tento projekt byl financován z INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU
Stavební zákon a územní plánování
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Kontroly provedené v roce 2013 Hradec Králové Nechanice Borohrádek Hronov Vrchlabí Janské Lázně Smiřice Libáň Brumov Náchod Trutnov Rtyně v Podkrkonoší.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
pro starosty obcí Karlovarského kraje
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
! Proces pořízení územního plánu
1 Územně analytické podklady Územně analytické podklady Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň,
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
POLITIKA ÚZEMNÍHO ROZVOJE
Zhodnocení potřeby vymezení nových zastavitelných ploch Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Porada pracovníků z úseku územního plánování obcí s rozšířenou působností Karlovarského kraje Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Novela stavebního zákona
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb.) v režimu stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb.) Petr Průcha listopad 2009.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
mapový aplikační server
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
IROP - Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
seminář pro starosty obcí Karlovarského kraje
Porada pracovníků obcí z úseku územního plánování
územního plánování na obcích v roce 2007
Geoportál DMVS Karlovarského kraje výdej dat ÚAP návod
Porada s tajemníky obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR INFORMACÍ.
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje
Evidence územně plánovací činnosti
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková

Jana Kaválková 2 zákon č. 183/2006 Sb. rozdělení působností OBCÍ v oblasti územního plánování = přenesená působnostrozdělení působností OBCÍ v oblasti územního plánování = přenesená působnost  ORP = úřad územního plánování vykonává územně plánovací činnost pro celé správní území - úředníci splňují kvalifikační požadavky  OÚ – pořizují ÚPD pro svou obec nebo na základě veřejnoprávní smlouvy pro jinou obec - úředníci nebo fyzické osoby splňují kvalifikační požadavky  ostatní obecní úřady – nesmí pořizovat ÚPD

Jana Kaválková 3 § 6 odst. 1 - úřad územního plánování (ORP): pořizuje územní plán a regulační plán pro území obce pořizuje územní plán a regulační plán pro území obce je dotčeným orgánem v územních řízeních a v řízeních o změnách území je dotčeným orgánem v územních řízeních a v řízeních o změnách území pořizuje vymezení zastavěného území na žádost obce ve svém správním obvodu pořizuje vymezení zastavěného území na žádost obce ve svém správním obvodu pořizuje ÚZEMNÍ PLÁNY, regulační plány a územní studie na žádost OBCÍ ve svém správním obvodu a připravuje data pro evidenci územně plánovací činnosti pořizuje ÚZEMNÍ PLÁNY, regulační plány a územní studie na žádost OBCÍ ve svém správním obvodu a připravuje data pro evidenci územně plánovací činnosti pořizuje územně plánovací podklady = územní studie a ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY pořizuje územně plánovací podklady = územní studie a ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY vykonává další činnosti dle zákona vykonává další činnosti dle zákona

Jana Kaválková 4 přechodná ustanovení NSZ § 187 a 188

Jana Kaválková 5 pořizování územních plánů, RP a ÚS pořizovatelská činnost - na žádost obce ve správním obvodu - od záměru na pořízení až po vydání dokumentace sankční ustanovení soustavná činnost personální zajištění – splnění kvalifikačních požadavků

Jana Kaválková 6 § 6 odst. 1 - úřad územního plánování (ORP): pořizuje územní plán a regulační plán pro území obce pořizuje územní plán a regulační plán pro území obce je dotčeným orgánem v územních řízeních a v řízeních o změnách území je dotčeným orgánem v územních řízeních a v řízeních o změnách území pořizuje vymezení zastavěného území na žádost obce ve svém správním obvodu pořizuje vymezení zastavěného území na žádost obce ve svém správním obvodu pořizuje ÚZEMNÍ PLÁNY, regulační plány a územní studie na žádost OBCÍ ve svém správním obvodu a připravuje data pro evidenci územně plánovací činnosti pořizuje ÚZEMNÍ PLÁNY, regulační plány a územní studie na žádost OBCÍ ve svém správním obvodu a připravuje data pro evidenci územně plánovací činnosti pořizuje územně plánovací podklady = územní studie a ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY pořizuje územně plánovací podklady = územní studie a ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY vykonává další činnosti vykonává další činnosti

Jana Kaválková 7 územně analytické podklady (ÚAP) údaje o území = sběr, převody, třídění, ukládání a zpracování dat  limity  hodnoty  záměry  problémy zjištění z vlastních průzkumů a rozborů statistické údaje rozbor udržitelného rozvoje územírozbor udržitelného rozvoje území  zjištění a vyhodnocení udržitelného rozvoje (SWOT analýza celého správního území, …)  určení problémů k řešení v ÚPD všech obcí správního území zpracování digitální technologií metodika sjednocená !!! v rámci kraje (GIS) výměna dat s krajem distribuce dat dalším subjektům personální odborné technické pro celé správní území } sankční ustanovení aktualizace každé 2 roky vybavení

Jana Kaválková 8 děkuji za pozornost kontakt: Ing. arch. Jana Kaválková vedoucí oddělení územního plánování KÚKK