Celostátní síť pro venkov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR Ing. Kateřina Mračková, Krajská agentura pro zemědělství a venkov.
Advertisements

Krajská Síť v Královéhradeckém kraji a v okrese Trutnov
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
ECVET v Programu celoživotního učení
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Ministerstvo zemědělství ČR odbor koncepce rozvoje venkova Aktuální stav Opatření V.2 Programu rozvoje venkova ČR „Zřízení a provoz Celostátní.
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov Královéhradecký kraj LISTOPAD 2014 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Michal Šperling - EUREDIS
Informační zdroje české veřejné správy
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Celostátní síť pro venkov
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Celostátní síť pro venkov Ministerstvo zemědělství ČR

Celostátní síť pro venkov Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství ČR. Cílem je vytváření partnerství. Síť bude „komunikačním mostem“ mezi Evropskou komisí a členským státem efektivnější získávání zpětné vazby. Síť bude hrát klíčovou roli při formování přístupu k venkovu a zemědělství po roce 2013. Síť bude propagovat nejen aktivity Ministerstva zemědělství ČR, ale i subjektů činných ve venkovském prostoru a zemědělství, jak u nás, tak i v zahraničí.

Cíle Sítě Seskupit organizace a státní správu zapojenou do podpory rozvoje venkova a zemědělství. Vytvářet vhodné podmínky pro partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem. Podpořit implementaci a hodnocení politiky rozvoje venkova a zemědělství sdružením expertů. Sběr informací a údajů o nejlepší praxi, poznatcích a osvědčených postupech.

Cíle Sítě Organizace seminářů, setkání a pracovních sekcí. Vytvoření databáze expertů a poradců pro osy III a IV Programu rozvoje venkova ČR. Být komunikačním nástrojem ministerstva zemědělství ČR a Programu rozvoje venkova.

Informační portál Sítě Zřízení informačního portálu Sítě na internetových stránkách MZe. Databáze členů Sítě. Databáze projektů nejlepší praxe a databáze mezinárodních projektů nejlepší praxe. Databáze expertů a poradců. Nástroj na vyhledávání partnerů pro mezinárodní spolupráci. Databáze a přehled o socio-ekonomických charakteristikách venkova.

Členství v Síti Členství v Síti je pro aktivní přispěvatele Členové Sítě nejsou předem určeni

Kontaktní místa Sítě Pracoviště zemědělských agentur na regionální, krajské a národní úrovni. Zemědělské agentury disponují podrobnou znalostí regionu, ve kterém působí. Zemědělské agentury mají v regionu autoritu. Zemědělské agentury mají kapacitu pro zavádění nových činností.

Kontaktní místa Sítě Národní pracoviště Ministerstva zemědělství ČR Krajská pracoviště zemědělských agentur Regionální pracoviště zemědělských agentur

Výše alokace Na Celostátní síť pro venkov je vyhrazena částka 7,2 mil. € tj. cca 173 mil. Kč na období 2007-2013. Na zřízení struktur potřebných pro provoz Sítě je vyhrazena částka cca 43 mil. Kč. Na realizaci cílů Sítě je vyhrazena částka cca 130 mil. Kč.

Motivace k členství v Síti Získání platformy pro komunikaci mezi státní správou, organizacemi a subjekty aktivními ve venkovském prostoru. Snazší přístup k informacím a vzdělávání. Snazší přístup k aktuálním novinkám. Možnost diskutovat pilotní domácí a mezinárodní projekty nejlepší praxe. Spolupodílení se na koncepci přístupu k rozvoji venkova a zemědělství. Přispění Sítě k naplňování potřeb jejich členů a efektivnějšímu získávání zpětné vazby pro orgány státní správy.

Celostátní síť pro venkov Ministerstvo zemědělství Vám děkuje za pozornost.