Hrajeme si na rosničky projektový den EVVO 20.březen 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Skvělý bádací den na VUT (T- exkurze ).
Advertisements

Vítáme Vás na dni otevřených dveří. Milé děti, doufáme že se vám u nás bude líbit.
ZŠ T.G.MASARYKA ŠKOLNÍ PARLAMENT 2011/2012.
Divadelní festival KYTKA Divadelní festival měl bohatý program. Hrály se pohádky pro menší i větší děti, shlédli jsme muzikál, zpívala se.
Tepelná výměna prouděním
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
My od 1. do 6. třídy ,,DOKONALÁ PARTA“ na Svahové
DEN ZDRAVÍ Projektového dne se zúčastnilo 75 žáků (100% účast 2. a 8. třída) Konal se
Voda. V pátek probíhal na naší škole Den Země na téma Voda. Žáci druhého stupně soutěžili v mnoha soutěžích. Třída se vždy rozdělila na skupiny.
VY_32_INOVACE_20_Hrajeme si s písmenky (SADA ČÍSLO 1)
Jak jsme třídili a jak třídíme odpad Základní škola ve Vejprtech M.Nuslauerová Projekt Rodinné výchovy- Životní prostředí a vliv na naše zdraví Rok 2007/2008.
Když jsme byli prvňáčci V první třídě jsme se učili číst ve slabikáři, psát v písance a počítat.
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
PROJEKT „VAŘÍME SE ŠKOLOU“. Smysl projektu: Děti si vyzkouší různé možnosti, jak lze prostřít stůl a na něj připravit různé druhy pokrmů. Uvědomí si,
Výuka chemie na ZŠ ve spolupráci se SŠ Mgr. Klára Helanová.
Jak probíhalo vyhodnocování dotazníků k projektu Nalaď se na zelenou po celém Kravsku v jednotlivých třídách. Fotodokumentace.
Interaktivní výuka přírodovědných předmětů na ZŠ CZ.1.07/1.1.04/ ZŠ a MŠ Olomouc, Gorkého 39.
Stavba věty jednoduché
Srdce z lásky darované.
Fyzikální projekt První soukromá základní škola v Hradci Králové, s. r
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
„Den Země v Národní rezervaci Rejvíz“ – „Dětský den 2009“
Řemesla 7.B Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Celoškolní projekt: Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534.
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
VY_32_INOVACE_19_ Čtení slabik – pohádka (SADA ČÍSLO 1)
Základní škola a mateřská škola, Kravsko, příspěvková organizace.
Přeji nádherný den Vám všem….
Co vytvořili v oddílu Pusíci a Knoflíci - Pionýr Nepomuk listopad 2012 – únor 2013.
Projektový den – „Den dětí“ Čtvrtek „Setkání s netradičními sporty“ ČERVINKA Vladimír 9.A KAŇKOVSKÝ David 8.A DANĚK Daniel 8.A KONVALINKA Dominik.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
1.B Petr Štefek Petr Machej Martin Žák Adam Marcalik.
Elektronická učebnice - I
Hodina Prvouky- Rok, roční období
CERMAT 2007 Celostátní hodnocení výsledků vzdělávání žáků 9. tříd a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.
Čertí škola - Mikuláš. Čertí škola Na 5.prosince 2011 jsme si měli do školy přinést čertí masky. Paní učitelka pro nás připravila na tento den zajímavé.
Podpora inovativních metod a forem výuky přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.24/
Střední průmyslová škola v Písku
Celoškolní projektový den- život stromů
Jan Sekera Mé studium na 4.ZŠ v Chebu.
Mikuláš 2011 V naší škole se dne uskutečnila mikulášská nadílka,
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Učivo:Geometrické tvary a geometrická tělesa
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
ZŠ BUKOVANY U SOKOLOVA 20. a
Perníková chaloupka aneb
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
M. Danihlíková E. Martinková. 1. třída Do první třídy jsme přišli jako malé, roztomilé a hlavně natěšené dětičky. Jenže jsme ještě netušili co nás čeká.
Soutěž mladý zdravotník
STOP KYBERŠIKANĚ !. PROJEKTOVÝ DEN 28. ZŠ, RODINNÁ 39, PLZEŇ
Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme.
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
Přísudek a podmět Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Katedrála - živý organismus Projekt připravovaný studenty Biskupského gymnázia v Hradci Králové pod vedením p. učitelky H. Melicharové Prezentace.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Hrajeme si s eTwinningem PRAMEŇÁCI, ZŠ A MŠ PRAMENY, KARVINÁ.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
ROK SVĚTLA
Praktická přednáška paní Krátké
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_14 Mechanické.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA TURNOV TŘÍDA 8.C
Transkript prezentace:

Hrajeme si na rosničky projektový den EVVO 20.březen 2009

V pátek 20.března si celá škola „hrála na rosničky“. Žáci 1.stupně společně v kolektivu třídy tvořili myšlenkovou mapu na téma počasí. Děti mile překvapily svými nápady a množstvím slov, které děti napadly. Druháčci se potýkali s tvořením pyramid, ale s pomocí paní učitelky to zvládli. Všichni s nadšením vybarvovali omalovánky s rosničkou, které jsme si umístili na dveře tříd, jako logo tohoto dne.

Prvňáci paní učitelky Grétky si namalovali krásného žabáčka na dveře třídy. Třída paní učitelky Danušky si vyrobila nádherný rybníček se žabičkami. Ve třídě 1.B se zaskvěla i sbírka žabiček.

Druháčci vyráběli dvě žabičky. Jedna je z papírového talířku a druhá je z výkresu a krabičky od sirek. Žabky tvoří novou výzdobu polic na chodbě. Jen se podívejte na ten žabí koncert.

Paní učitelka Maruška nakreslila svým třeťákům moc pěkné žabáčky na tabuli. Jejich značky počasí, které si vyrobili, jsou také vydařené.

1.A si vyrobila poster z projektového dne, 1.B jej tvořila na tabuli.

Druháci si vytvořili také poster, který se stal součástí výzdoby jejich třídy. Také se učili moc pěknou básničku na písmenko Ž. Přečtěte si ji. Leží žába v kaluži a má veliký žal. Měla velkou žížalu, tu jí žabák vzal. Leží žába v kaluži a brečí velice, že má žabák v žaludku ty žížaly dvě.

Naši páťáci s paní učitelkou Šárkou měli výborný nápad. Rosnička přeci umí předpovídat počasí. Tak si vyrobili předpovídací rosničku ve veliké láhvi.

Na žáky druhého stupně čekaly úkoly a činnosti těžší a složitější. Zjišťovali si historické údaje na internetu, seznamovali se s různými základními meteorologickými přístroji, aby se dozvěděli k čemu slouží a jak vypadají. Barometr a srážkoměr si mohli podle jednoduchého návodu vyrobit. Nejvíce se žákům líbil pokus na dokazování přítomnosti kyselých dešťů. Věřili byste, že k tomu stačí jen červené zelí? Počasí předpovídali i naši předci, vznikaly lidové pranostiky a na nich si žáci mohli vyzkoušet, kdo z nich je nejlepší rosnička. Ověřovali a diskutovali platnost dvou březnových pranostik. Na svatého Řehoře čáp letí přes moře, žába hubu otevře, ledy plují do moře, líný sedlák, který neoře. Svatý Josef zháší světlo. Svatý Josef s tváří milou končí zimu plnou.

Žáci paní učitelky Hany Lutzové pracovali zcela samostatně, jsou tak naučení a nechtěli vůbec s ničím pomoci. Tak se podívejte, co vytvořili.

Poster z projektového dne si vytvořili i osmáci paní učitelky Zdeny Dobešové. Určitě si jej ve třídě vystaví.

Žáci paní učitelky Jany Bláhové si také vytvořili poster na stěnu. Její děvčata v sobě našla odvahu a natočila předpověď počasí. Ta zajisté bude na našem webu.

Projektového dne se aktivně zúčastnila i třída speciální školy paní učitelky Holáskové a Míčkové. Pracovali na vybraných činnostech a zde je jejich výstup.

Projektu se zúčastnilo celkem 120 žáků. Hodnocení projektu ze strany žáků je velmi pozitivní, projekt se jim líbil. Nespokojeno bylo 6 žáků ze 7.B. (Suplování nemocné TU, žáci hodně psali, nepracovali společně a ve skupině.) Žáci druhého stupně se mohli vyjádřit k obsahu projektu a ohodnotit jej. Většině se práce líbila, nejvíce kladně hodnotili pokusy, hledání informací na internetu, někteří se rádi dozvěděli něco zajímavého a nového, někteří byli rádi, že se nemusí učit, 5 žáků se vyjádřilo nerozhodně. V kontrolním testíku mohli žáci získat maximálně 32 bodů. Tohoto počtu dosáhlo 10 žáků z 51. Průměrně získali žáci 25,66 bodu. Pod tímto průměrem bylo 16 žáků. Nejmenší počet získaných bodů byl 10.

Tabulka vyhodnocených testíků a nejlepší rosničky: TřídaPočet žáků Body celkem Průměr třídy Max třídy Min třídy Nejlepší žáci 6.AŽáci pracovali společně, nevypracovávali testík 6.BTřídní učitel neodevzdal výstup a testík 7.A928231,33231 Štalmach Jan, Darida Martin, Fajmon Robert 7.B ,02910Baláž David 8.ATřída pracovala na jiném úkolu v zájmu školy 8.B617028,33226Novotná Kateřina 8.C720929,93225 Kepštová N, Rohner Tomáš, Dudková Irena 9.A919021,13114Čada Michal 9.B820425,53216Bušík Roman

Prohlédli jste si vše? A líbilo se Vám u nás? Tak příště opět nashledanou! projekt připravila rosnička Jiřina Kalousková, koordinátor EVVO