Ministerstvo zemědělství ČR odbor koncepce rozvoje venkova Aktuální stav Opatření V.2 Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013 „Zřízení a provoz Celostátní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR Ing. Kateřina Mračková, Krajská agentura pro zemědělství a venkov.
Krajská Síť v Královéhradeckém kraji a v okrese Trutnov
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
ECVET v Programu celoživotního učení
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
Celostátní síť pro venkov
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Technologické platformy a dopravní výzkum
LEADER v České republice Ing. František WINTER Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Konference při mezinárodním setkání LeaderFEST
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Celostátní síť pro venkov Královéhradecký kraj LISTOPAD 2014 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Michal Šperling - EUREDIS
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Celostátní síť pro venkov
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Ministerstvo zemědělství ČR odbor koncepce rozvoje venkova Aktuální stav Opatření V.2 Programu rozvoje venkova ČR „Zřízení a provoz Celostátní sítě pro venkov“

Návrh na zřízení Celostátní sítě pro venkov je založen na následujících dokumentech: Čl. 68 nařízení Rady (ES) 1698/2005 o podpoře pro rozvoj venkova z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova (EAFRD), Čl. 41 nařízení Komise (ES) č. 1974/2006 ze dne 15. prosince 2006, kterým se stanovují podrobná pravidla pro použití nařízení Rady (ES) č. 1698/2005, National Rural Network Fiche vydaná Evropskou komisí, Národní strategický plán rozvoje venkova.

Celostátní síť pro venkov Zřizovatelem Celostátní sítě pro venkov je Ministerstvo zemědělství ČR. Koncept Síťování vychází z nutnosti zefektivnit propojení administrativy a organizací činných ve venkovském prostoru a to, jak horizontálně, tak i vertikálně. Celostátní síť pro venkov bude „komunikačním mostem“ mezi Evropskou komisí a členským státem za účelem zefektivnění zpětné vazby o dopadech a implementaci jednotlivých programů rozvoje venkova. Celostátní síť pro venkov bude hrát klíčovou roli při formování přístupu k zemědělství a venkovu po roce 2013, proto se důležitost této platformy nesmí nijak podcenit. Naopak, je potřeba efektivně využít tuto jedinečnou příležitost.

Celostátní síť pro venkov Síť bude propagovat nejen aktivity Ministerstva zemědělství ČR, ale i subjektů činných ve venkovském prostoru. Síť bude především platformou pro spolupráci.

Celostátní síť pro venkov Cíle Sítě Seskupit organizace a administrativu zapojenou do podpory rozvoje zemědělství a venkova. Vytvářet vhodné podmínky pro partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem. Podpořit implementaci a hodnocení politiky rozvoje zemědělství a venkova sdružením expertů. Sběr informací a údajů o nejlepší praxi a know-how.

Celostátní síť pro venkov Cíle Sítě Organizace seminářů, setkání, work-shopů týkajících se subjektů podílejících se na rozvoji zemědělství a venkova. Vytvoření databáze expertů a poradců + systém certifikace poradců pro zemědělství a venkov pro osy III a IV Programu rozvoje venkova ČR Být komunikačním nástrojem Ministerstva zemědělství ČR a Programu rozvoje venkova ČR

Celostátní síť pro venkov Nástroje Sítě, kterými budou její cíle dosahovány: Setkávání aktérů působících v zemědělství, venkovském prostoru a jejich vzdělávání, Informační systém, Poskytování informací, Databáze expertů a poradců, certifikace poradců pro osy III a IV Programu rozvoje venkova ČR

Celostátní síť pro venkov Organizační zajištění Sítě Institucionální struktura Sítě koresponduje se strukturou Evropské sítě pro rozvoj venkova, která byla navržena v rámci rozhodnutí Komise a schválena výborem pro rozvoj venkova dne 23. ledna 2008, s tím rozdílem, že tématické pracovní skupiny a regionální sítě budou spadat do kompetencí Sekretariátu Sítě. EK rozhodovací funkce Koordinační výbor poradní funkce Podvýbor Leader Výbor pro evaluaci PRV Tématické pracovní skupiny Národní sítě pro venkov MZe Řídící orgán rozhodovací funkce Koordinační výbor poradní funkce Regionální sítě Sekretariát výkonná funkce Tématické pracovní skupiny Evropská síť pro rozvoj venkova Celostátní síť pro venkov

Celostátní síť pro venkov Členství v Síti Členství organizací v Síti bude ošetřeno formou nominačních formulářů a budou jmenovány ministrem zemědělství ČR. Organizace musí mít zastřešující charakter. Organizace reprezentuje kategorie příjemců. Organizace či subjekt je ochoten podílet se na rozvoji zemědělství a venkova. Organizace či subjekt plní funkci experta. Organizace, jejichž činnost souvisí s náplní jednotlivých os Programu rozvoje venkova ČR

Celostátní síť pro venkov Motivace k začlenění se do Sítě Získání platformy pro komunikaci mezi státní správou a organizacemi činnými v rozvoji zemědělství a venkova. Snazší přístup k informacím a vzdělávání v oblasti rozvoje zemědělství a venkova. Snazší přístup k aktuálním novinkám v oblasti rozvoje zemědělství a venkova. Možnost diskutovat pilotní domácí a mezinárodní projekty nejlepší praxe v oblasti rozvoje zemědělství a venkova. Spolupodílení se na koncepci přístupu k rozvoji zemědělství a venkova. Přispění Sítě k naplňování potřeb jejich členů.

Celostátní síť pro venkov Využití potenciálu stávající struktury regionálních Zemědělských agentur Ministerstva zemědělství ČR k funkci Sítě Struktura existuje v podobě 63 pracovišť. Vybavené technické zázemí Zemědělských agentur. Zemědělské agentury disponují podrobnou znalostí regionu, ve kterém působí. Mají v regionu autoritu. Zemědělské agentury mají kapacitu pro zavádění nových činností.

Celostátní síť pro venkov Schéma využití stávající struktury regionálních Zemědělských agentur Ministerstva zemědělství ČR k funkci Sítě: Řídící struktura Ministerstva zemědělství ČR – Celostátní sítě pro venkov + Monitorovací výbor EAFRD (Pracovní skupiny na celostátní úrovni) Krajská struktura Ministerstva zemědělství ČR – Celostátní sítě pro venkov (13 ředitelů) (Pracovní skupiny na krajské úrovni) Struktura regionálních pracovišť Ministerstva zemědělství ČR – Celostátní sítě pro venkov (63 pracovišť) (Pracovní skupiny na regionální úrovni)

Celostátní síť pro venkov Jakou mají Zemědělské agentury motivaci k začlenění se do Sítě? Zvýšení úrovně práce v regionech ze strany Ministerstva zemědělství ČR, zejména v informační a poradenské oblasti. Účast všech zástupců regionálního rozvoje v regionech na řízení rozvoje regionu v gesci Ministerstva zemědělství ČR (Agrární komora, Spolek pro obnovu venkova, …atd.). Zvýšení koordinace regionálních aktérů rozvoje venkova a struktury Ministerstva zemědělství ČR. Zvýšení komunikace mezi zemědělci, neziskovými organizacemi, veřejnou správou a státní správou. Vybudování systému zpětné vazby z regionů pro koncepční práci centrálního úřadu.

Celostátní síť pro venkov Výše alokace opatření V.2 ( ): Na opatření V.2 „Zřízení a provoz Celostátní sítě pro venkov“ je vyhrazena částka 7,2 mil. € tj. cca 175 mil. Kč. Opatření V na zřízení struktur potřebných pro provoz Sítě - maximálně 25% (částka cca 44 mil. Kč). Opatření V na vytvoření a realizaci Akčního plánu - od 75% (částka cca 131 mil. Kč).

Celostátní síť pro venkov Odbor koncepce rozvoje venkova Vám děkuje za pozornost