Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Evropský sociální fond v ČR
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Lidské zdroje a zaměstnanost
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
PŘEDSTAVENÍ OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST Úřad vlády Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální.
Evropský sociální fond v ČR
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
ESF v ČR realizace Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
FONDY EU Programové období
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MAGISTRÁT HL. M. PRAHY, MARIÁNSKÉ NÁM. 2, PRAHA 1 7. PROSINCE 2015 EVROPSKÝ.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Závěrečná konference OPPA a OPPK PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Evropský sociální fond
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP

Reforma Cílů politiky soudržnosti EU Cíl 2 Cíl 3 Cíl Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost

Praha v rámci programových období Operační program Praha – Konkurenceschopnost Jednotný programový dokument pro Cíl 3 Operační program Praha - Adaptabilita Jednotný programový dokument pro Cíl

Rozdíly programových období JPD 2OPPKJPD 3OPPA pokryté územívybrané území celá Praha řídicí orgánMMRhl. m. PrahaMPSVhl. m. Praha míra kofinancování EU 50 %85 %50 %85 % územní přesahANO 10 %NEANO 10 %NE

Finanční rámec pražských programů Alokace ze strukturálních fondů pro 2007 – 2013 pro hl. m. Prahu:  Celkem 419 mil. EUR (12 mld. Kč)  Z toho 75,8 mil. EUR bylo poskytnuto do operačních programů MPSV, MŠMT a MMR na financování projektů s celonárodním dopadem – na systémové projekty  Pro pražské operační programy zůstalo k dispozici: 343,2 mil. EUR, 9,9 mld. Kč (tj. 1,4 mld. Kč na 1 rok)  85% z EU, 15% z národních zdrojů (7,5% ze státního rozpočtu a 7,5% z rozpočtu hl.m. Prahy) Pro porovnání: Alokace ze strukturálních fondů pro 2004 – 2006 pro hl. m. Prahu:  Celkem 122,2 mil. EUR, 3,5 mld. Kč (tj. 1,2 mld. na 1 rok)  50% z EU, 50% z národních zdrojů

Rozdělení ERDF : ESF Alokace z fondů EU pro období 2007 – 2013 pro hl. m. Prahu bude poskytnuta z:  Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)  Evropského sociálního fondu (ESF)

Zjednodušení procesu příjmu a administrace projektů pro OPPA a OPPK v období 2007 – 2013  Řídícím orgánem přímo hl.m. Praha  Princip „jedněch dveří“ : - Společný monitorovací výbor OPPA a OPPK - Společné semináře a prezentace obou OP, jednotný vizuální styl - Obdobné implementační postupy  Prodloužení konzultací projektových záměrů v rámci jednotlivých výzev  Zjednodušené podávání projektových žádostí  Předkládání monitorovacích zpráv o průběhu realizace projektu 1x za 6 měsíců (oproti 1x za 3 měsíce v období )

OP Praha - Konkurenceschopnost Globální cíl Zvýšení konkurenceschopnosti Prahy jako dynamické metropole členské země EU prostřednictvím odstranění rozvojových bariér a slabin regionu, zkvalitněním městského prostředí, zlepšením dostupnosti dopravních a telekomunikačních služeb a rozvinutím inovačního potenciálu města Specifický cíl 1 Zlepšení dostupnosti dopravních a telekomunikačních služeb Specifický cíl 3 Zvýšení konkurenceschopnosti Prahy rozvojem a efektivním využitím jejího inovačního potenciálu Specifický cíl 2 Zkvalitnění životního prostředí Prioritní osa 1 Dopravní dostupnost a rozvoj ICT Prioritní osa 3 Inovace a podnikání Prioritní osa 2 Životní prostředí

OP Praha – Konkurenceschopnost Platný pro celé území HMP Prioritní osy OPPK  PO 1 – Dopravní dostupnost a rozvoj ICT  PO 2 – Životní prostředí  PO 3 – Inovace a podnikání  PO 4 – Technická pomoc

Finanční rámec OPPK Celkový objem fin. prostředků: 276,4 mil. EUR (cca 7,8 mld. Kč) Financování - podíl Ze zdrojů EU: 85 % Ze státního rozpočtu: 7,5 % Z rozpočtu HMP: 7,5 %

OP Praha - Adaptabilita Globální cíl Zvýšení konkurenceschopnosti Prahy posílením adaptability a výkonnosti lidských zdrojů a zlepšením přístupu k zaměstnání pro všechny Specifický cíl 1 Zvýšení profesní mobility a adaptability pracovníků a zaměstnavatelů směřující ke zvýšení kvality a produktivity práce Specifický cíl 3 Zvýšení kvality vzdělávání a odborné přípravy lidí, které odpovídají požadavkům trhu práce Specifický cíl 2 Zlepšení dostupnosti zaměstnání pro znevýhodněné osoby a zvýšení jejich účasti na trhu práce Prioritní osa 1 Podpora rozvoje znalostní ekonomiky Prioritní osa 3 Modernizace počátečního vzdělávání Prioritní osa 2 Podpora vstupu na trh práce

OP Praha – Adaptabilita Platný pro celé území HMP Prioritní osy OPPA  PO 1 – Podpora rozvoje ekonomiky znalostí  PO 2 – Podpora vstupu na trh práce  PO 3 – Modernizace počátečního vzdělávání  PO 4 – Technická pomoc

Finanční rámec OPPA Celkový objem fin. prostředků: 127,5 mil. EUR (cca 3,5 mld. Kč) Financování - podíl Ze zdrojů EU: 85 % Ze státního rozpočtu: 7,5 % Z rozpočtu HMP: 7,5 %

OPPA a OPPK – příprava spuštění programů  Stav vyjednání s EU/EK: OPPA – očekávané schválení programu v nejbližších dnech OPPK - jednání s EK ještě probíhají, i tento program by mohl být schválen do konce roku  Vyhlášení prvních výzev: předpoklad konec roku 2007  Pro zájemce o informace a pro žadatele o podporu bude připravena již na podzim 2007 řada seminářů a workshopů  Oba 2 programy budou mít od konce října 2007 samostatné internetové stránky a

Děkuji za pozornost Markéta Reedová náměstkyně primátora hl. m. Prahy