Simulace plenárního zasedání. Váš úkol v 6 krocích 1.Prostudovat stanovisko 2.Zvolit si skupinu (1 student na skupinu), formulovat a zaslat pozměňovací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky
Advertisements

Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Prezentace k problematice – „obchod s vojenským materiálem, obchod se zbraněmi a střelivem, licenční řízení.“ Novela zákona o zahraničním obchodu.
Podpora meziobecní spolupráce
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
Účast veřejnosti ve veřejné správě Výkon ústavně zaručených práv II. 31. března 2014.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Evropský hospodářský a sociální výbor
INFORMACE Z XI. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU OP VK PRAHA, pro předsednictvo RVŠ, 19. září 2013 Zpracovala: doc. Ing. Ivana Kraftová, CSc.
Nakládání s nemovitým majetkem v podmínkách veřejných výzkumných institucí Porada předsedů a místopředsedů dozorčích rad Praha 25. dubna 2007.
Návrh směrnice Organizační změny a optimalizace systemizace Rozpory po projednání s OO.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
Nástroj změny v místním prostředí
Modernizace procesních předpisů EU pro veřejnou podporu Ondřej Dostal Stálé zastoupení ČR při EU.
Stavební zákon a územní plánování
Zpráva o činnosti SK RVŠ 16. Předsednictvo RVŠ, 20. března 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Jan Kozubík, Martin Petrus.
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST STRUKTURA PRÁCE. Práce mohou být vyhotoveny v následujících formách: teoretické řešení problému nebo úkolu, jež je zpracováno.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
Pracovní orgány Evropského parlamentu. Předseda a předsednictvo  Předseda řídí veškerou činnost Parlamentu a jeho orgánů a zastupuje Parlament navenek.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
KOMUNIKACE MEZI OBCÍ A OBČANY Panelová diskuse Ing. Jan Havlík, MPA – tajemník MěÚ.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Stanovení postupu soutěžního dialogu Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
Kde se EHSV nachází? Postavení EHSV v rámci institucí EHSV Evropská komise Evropský parlament Rada.
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Ekonomické informace 8. zasedání Sněmu RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Věcné záměry zákonů o vysokých školách a finanční pomoci - úvodní rekapitulace připravili P. Popela a M. Hodulík pro sněm RVŠ
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. schůze PRVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Co je Evropská unie (EU)?
Informace o stavu Reformy výzkumu, vývoje a inovací v ČR František Ježek, Vladimír Haasz Rada vysokých škol Duben 2008.
ZASEDÁNÍ PŘEDSEDNICTVA RVŠ ( ) STRUČNÁ INFORMACE MŠMT 1. ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH 2. ZÁKON O FINANČNÍ PODPOŘE STUDENTŮ 3. PŘÍPRAVA ROZPOČTU 2012.
Obec II. obecní zřízení Petr Machala.
Ekonomické informace Jakub Fischer, předseda Ekonomické komise 18. zasedání P RVŠ, Karolinum,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Stanislava Kubíčková.
Ekonomické informace 7. zasedání S RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Office I. Miroslav Lorenc.
Ekonomické informace Jakub Fischer, předseda Ekonomické komise 20. zasedání P RVŠ, Karolinum,
ÚSTAVNÍ VÝVOJ A ÚSTAVNÍ SYSTÉM ČR III.12 Moc zákonodárná a tvorba práva Mgr. Petr Čechák, Ph.D.
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Strategie města v oblasti podpory lázeňství a cestovního ruchu Úvodní setkání, Projekt Zvýšení kvality řízení města Františkovy Lázně, reg.
Datum: Zpracoval(a): Možnost zapojení obce do financování jednotlivých projektů občanů (smluvní ošetření, způsob financování)
NÁRODNÍ RADA PRO KVALIFIKACE MŠMT, Legislativní rámec Zákon č. 179/2006 Sb.: § 24 – Rada § 24, odst. 7  Jednací řád Rady  Statut Rady § 23,
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Obhajoba bakalářské práce Pokyny k obhajobě (včetně šablony) pro obor PODNIKOVÁ EKONOMIKA A MANAGEMENT KVĚTEN 2016.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Obhajoba bakalářské práce
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Okresní sdružení ČUS Tábor
Nový zákon o ochraně ovzduší
Final meeting BREF LVOC 4/2016
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Komise LRV a LRV 14. prosince 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Práva dítěte Výchova k občanství
MŠMT Program VIII Přímá podpora sportovních klubů a tělovýchovných jednot Podpora zabezpečení sportovní, pohybové, tělovýchovné činnosti dětí a mládeže.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Aktuality ve vyjednávání v Bruselu k SZP 2020+
STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY OPAVSKO Z.S. CZ /0.0/0.0/16_063/
nový územní plán hlavního města Prahy
Transkript prezentace:

Simulace plenárního zasedání

Váš úkol v 6 krocích 1.Prostudovat stanovisko 2.Zvolit si skupinu (1 student na skupinu), formulovat a zaslat pozměňovací návrhy 3.Připravit se na schůzi skupiny a na plenární zasedání 4.Stát se „členem“ EHSV 5.Brusel: schůze skupin 6.Brusel: projednání a hlasování na plenárním zasedání

1. Prostudování stanoviska „Mládež v pohybu“

Jak se předkládá stanovisko? Obsah stanoviska 1. odstavec úvodu Shrnutí Kontext Obecné připomínky Závěry a doporučení

2. Volba skupiny, formulace a zaslání pozměňovacích návrhů Každý student si zvolí skupinu EHSV, kterou bude zastupovat: skupinu I, skupinu II nebo skupinu III Nejméně 1, nejvýše 3 pozměňovací návrhy za každou školu (v jazyce podle vlastního výběru) Lhůta pro zaslání pozměňovacích návrhů a rozdělení do skupin: 31. března

Jak se tvoří pozměňovací návrh? Možné postupy Vyškrtnout Nahradit Vyškrtnout a nahradit v celém dokumentu Vyškrtnout odstavec Nahradit slovo Vložit nový odstavec + Předložit argumenty ve stručném „odůvodnění“

Vyškrtnout Původní text: 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí. Vyškrtnout 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí.

Nahradit Původní text: 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí. Nahradit 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 2030 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí.

Vyškrtnout a nahradit v celém dokumentu Původní text: 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí. Vyškrtnout a nahradit v celém dokumentu 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí.

Vyškrtnout odstavec Původní text: 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí. Vyškrtnout odstavec 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí.

Nahradit slovo Původní text: 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí. Nahradit slovo 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit konkrétní pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí.

Vložit nový odstavec Původní text: 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí. Vložit nový odstavec 1.3a EHSV si přeje, aby všichni občané byli informováni o stanovených cílech snížení celosvětových emisí skleníkových plynů a aby byla zahájena široká osvětová kampaň, především na veřejných místech a v prostředcích hromadné dopravy.

3. Připravit se na schůzi skupiny a na plenární zasedání EHSV vám zašle dokument se všemi předloženými pozměňovacími návrhy Prostudujte si tento dokument před příjezdem do Bruselu, abyste jej mohli projednat na schůzi skupiny a na plenárním zasedání

4. Stát se „členem“ EHSV 3 žáci se stanou „členy“ EHSV a budou zastupovat svoji třídu v Bruselu Každý žák zastupuje skupinu EHSV, kterou si zvolil: skupinu I, skupinu II nebo skupinu III

5. Brusel: schůze skupin Každá skupina se musí shodnout na 5 pozměňovacích návrzích, které předloží na plenárním zasedání

6. Brusel: plenární zasedání Rozprava a hlasování o stanovisku, jež má co nejlépe zastupovat obecný zájem občanů

Tak s chutí do toho!