Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Autor: Simona Valachová Název: VY_62_INOVACE_3601_vlastní.bankovka Téma: Vlastní bankovka Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum vytvoření: Datum ověření:

2 Anotace Prezentace je určena pro žáky ročníku, vzdělávací oblast Člověk a společnost, tematický okruh Finance v domácnosti. Slouží jako průvodce pro aktivitu, při které si žáci vytvoří vlastní bankovku. Nejprve si žáci zopakují, jaké české bankovky existují a jaké osobnosti jsou na nich zobrazeny. Poté již následuje motivace, kdy žáci diskutují, jak by mohla vypadat další česká bankovka, a instrukce k tvorbě vlastního návrhu na bankovku o hodnotě Kč. Žáci pracují ve skupinkách (rozdělí si mezi sebou funkce). Cílem projektu je uvědomit si to, že každý prvek na bankovce (včetně volby zobrazené osobnosti) má svůj význam a má vyjadřovat něco typické pro naši zemi. Prezentaci doporučuji promítat na interaktivní tabuli, je také vhodné dát žákům na jednotlivé kroky (obzvláště na rozdělování funkcí ve skupině) časový limit a připravit pro ně různorodé výtvarné pomůcky. Aktivita žáky velmi bavila.

3 Vlastní bankovka

4 Kolik bankovek (papírové peníze) je v současnosti v ČR a jaké mají hodnoty?
Máme šest bankovek - 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000. Vzpomeneš si na významné české osobnosti, které jsou na nich zobrazené? Karel IV., J. A. Komenský, B. Němcová, F. Palacký, E. Destinnová a T.G. Masaryk

5 Jak by měla vypadat nová česká bankovka s hodnotou 10 000 Kč ?
Jakou by měla mít barvu? Jaká osobnost by měla mít čest zdobit tuto nejvyšší bankovku? Měl by zůstat stejný vzhled bankovek nebo by nová bankovka měla být jiná?

6 Vytvořte vlastní projekt
UŽ MÁTE PŘEDSTAVU ? TAK NEVÁHEJTE … Vytvořte vlastní projekt s návrhem na bankovku o hodnotě Kč !

7 Vytvořte ve třídě skupinky po 4 - 5.
Složení skupin určí učitel. Rozdělte si ve skupince funkce - šéf projektu (1) - má hlavní a konečné slovo, rozděluje práci, ale také ji kontroluje a spolupracuje se svým týmem, nese hlavní zodpovědnost za chod projektu - umělecký manažer projektu (1-2) - řeší otázku designu, barev, rozložení prvků, portrét osobnosti a tvoří samotný návrh bankovky - manažer projektu (2-3) - vybírá po poradě s celým týmem osobnost, která bude na bankovce vyobrazena, píše průvodní text. CELÝ TÝM SAMOZŘEJMĚ SPOLUPRACUJE, JEHO VÝTVOR A HODNOCENÍ JE ODVISLÉ OD PRÁCE VŠECH ČLENŮ TÝMU !!!

8 Vytvořte vlastní projekt s návrhem Projekt musí obsahovat
na bankovku o hodnotě Kč ! Projekt musí obsahovat umělecký návrh bankovky - včetně osobnosti - libovolně vytvořený průvodní text - délka min. počet znaků 1000 - obsahuje důvody pro výběr barev, osobnosti, atd. - argumenty / obhajoba, proč je váš návrh nejlepší

9 Trochu inspirace na závěr 

10 Citace Kliparty MS Office


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy"

Podobné prezentace


Reklamy Google