Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ekonomické informace Jakub Fischer, předseda Ekonomické komise 20. zasedání P RVŠ, Karolinum, 22. 9. 2011.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ekonomické informace Jakub Fischer, předseda Ekonomické komise 20. zasedání P RVŠ, Karolinum, 22. 9. 2011."— Transkript prezentace:

1 Ekonomické informace Jakub Fischer, předseda Ekonomické komise 20. zasedání P RVŠ, Karolinum, 22. 9. 2011

2 Aktuality k Zásadám financování 30. 6. 2011 proběhlo zasedání Reprezentativní komise  Neoficiální záznam rozeslán  Dohodnuto snížení počtu kvalitativních parametrů v ukazateli VKM 29. 8. 2011 rozeslány další materiály z MŠMT  5. verze Zásad financování  Vypořádání připomínek ke 4. verzi  Metodický pokyn pro U3V  Metodický pokyn pro studenty se zvláštními potřebami Tyto materiály rozeslány P RVŠ a EK RVŠ  reakce 10 delegátů RVŠ, z toho 1 připomínka souhlasná  většina připomínek směřovala k Metodickým pokynům  u Zásad financování někteří rozporovali váhy ukazatelů  Souhrn připomínek a jejich detailní znění zaslány na MŠMT a rozeslány P RVŠ. Problém – celková výše rozpočtu

3 Návrh usnesení 1. Rada vysokých škol doporučuje věnovat značnou pozornost přípravě Zásad financování na rok 2013 a odkazuje v této věci na svá předchozí stanoviska. 2. Rada vysokých škol se značným znepokojením sleduje přípravu návrhu státního rozpočtu na rok 2012, podle něhož dojde k dalšímu prohloubení podfinancování vysokého školství. 3. Rada vysokých škol shledává rozpor mezi programovým prohlášením vlády a úrovní financování veřejných vysokých škol. 4. Rada vysokých škol konstatuje, že stále od ministra školství neobdržela srovnání vývoje rozpočtu vysokých škol a regionálního školství v kontextu demografického vývoje, o něž již několikrát žádala.

4 Děkuji za pozornost. Jakub Fischer


Stáhnout ppt "Ekonomické informace Jakub Fischer, předseda Ekonomické komise 20. zasedání P RVŠ, Karolinum, 22. 9. 2011."

Podobné prezentace


Reklamy Google