Taktická a prověřovací cvičení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Požární ochrana v obcích
Advertisements

Koordinace záchranných a likvidačních prací a řízení součinnosti složek v taktické úrovni.
Postavení obcí při řešení mimořádných událostí a krizových situací
Financování JSDHO neinvestiční dotace
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Evidence ostatních činností jednotek PO v JMK
Požární ochrana v obcích
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Kpt. ing. Pavel Bér Zákon o PO.
Požární ochrana v obcích
Jednotky požární ochrany
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Nástroje územního plánování
VELITEL OKRSKU BY MĚL VĚDĚT!
Zpracoval : Josef Dvořák – SDH Bystřice
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Plk. Ing. Štefan Hrtús Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje ředitel odboru OPŘ a KIS Program : organizační struktura oddělení KOPIS ( včetně TCTV 112.
Základy krizového řízení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
ODBORNÁ PŘÍPRAVA ČLENŮ JSDHO
Úloha Hasičského záchranného sboru ČR při likvidaci havárií
ŘÁD VÝKONU SLUŽBY v jednotkách JSDHO
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUMJI_TELOCVIK_05 Název materiálu:Činnost integrovaného záchranného systému Tematická oblast:Tělesná výchova – 1. ročník.
Pálení Právnická osoba z.č. 133/1985 Fyzická osoba OZV obce
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
Organizace požární ochrany a dobrovolní hasiči
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
HZS ČR organizace a řízení
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Organizační členění ÚO
Jednotky požární ochrany
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Administrativní náležitosti zřizování JSDHO
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Záchranné a likvidační práce a evakuace historicky cenných materiálů
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Vybraná odborná terminologie Přehled základní legislativy.
DOTACE PRO JEDNOTKY SDH OBCÍ Zabezpečuje MV – GŘ HZS ČR ze státního rozpočtu v rámci rozpočtové kapitoly MV. Úsek IZS a OŘ HZS Libereckého kraje plk. Mgr.
Bezpečnostní systém ČR Zákonné normy pro podporu řešení MU a KS Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového.
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Připravenost orgánů krizového řízení na území Jč kraje k řešení MU/KS Ing. Stanislav MRVKA.
Odborná příprava JSDHO Z měny v roce 2014 mjr. Ing. Jan Kolář HZS Plzeňského kraje, ÚO Plzeň, únor 2014.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
ÚVOD: Činnost správních orgánů a obcí, právnických a podnikajících fyzických osob v IZS (3)
Havarijní plán kraje.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Interní předpisy hotelu
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Požární ochrana v obcích
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Jednotky požární ochrany
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
BEZPEČNOSTNÍ RADA MĚSTA HRANIC
Transkript prezentace:

Taktická a prověřovací cvičení

Taktická a prověřovací cvičení SIAŘ KŘ ze dne 19. 3. 2009, částka 47, kterým se stanoví postup, provedení a vyhodnocení prověřovacích a taktických cvičení a dále stanoví Postup organizátora prověřovacích a taktických cvičení Obsah a rozsah dokumentace Dobu archivace zpracované dokumentace

Taktická a prověřovací cvičení Postup pro přípravu a provedení PC a TC vychází z § 36 odst. 1 a § 39 vyhlášky č. 247/2001 Sb. v případě, že se jich zúčastní jen jednotky PO, § 17 zákona č. 239/2000 Sb. o IZS v případě, že se jich zúčastňují složky IZS a orgány, podílející se na provedení a koordinaci záchranných a likvidačních prací

Taktická a prověřovací cvičení Druhy a zaměření cvičení Prověřovací cvičení jednotek PO – je určeno k prověrce připravenosti a akceschopnosti jednotek PO, k prověření požárního řádu obce, dokumentace zdolávání požáru,.. Taktické cvičení jednotek PO – ověření schopností velitelů jednotek PO a štábu řídit jednotky PO a k ověření znalosti území, provádí se za účelem přípravy jednotek PO na zdolávání požárů nebo jiných událostí Taktické cvičení IZS – ověření přípravy složek IZS a orgánů, podílejících se na provedení a koordinaci záchranných a likvidačních prací při MÚ

Prověřovací cvičení Jednotek PO je oprávněn nařídit Ředitel HZS kraje a jeho zástupce Ředitel ÚO a jeho zástupce Velitel jednotky a příslušníci pověřeni vykonávat kontrolu akceschopnosti jednotky PO Starosta obce pro jednotku, kterou obec zřídila

Jednotky SDH Prověřovací cvičení (PC) Jedna jednotka – vyhodnocení PC - Oznamovací protokol (dodat veliteli příslušné PS nejpozději 14 dní po cvičení) Dvě a více jednotek – Oznamovací protokol o konání PC (minimálně 7 dní předem doručit veliteli PS) - vyhodnocení PC

Taktická cvičení (TC) Jednotek PO je oprávněn nařídit Ředitel ÚO pokud se do cvičení zapojí dvě a více jednotek Z časového hlediska lze rozdělit na Přípravná etapa (zařazení cvičení do plánu úkolů až po schválení požadované dokumentace) Realizační etapa (vyhlášením poplachu až po provedení cvičení Vyhodnocovací etapa

Jednotky SDH Taktická cvičení Jedna jednotka Oznamovací protokol (zaslat veliteli příslušné PS min 14 dní předem) Plán TC Vyhodnocení TC

Jednotky SDH Taktická cvičení Dvě a více jednotek Oznamovací protokol o konání TC (zaslat příslušnému veliteli PS min 14 dní předem) Plán TC (zaslat společně s Oznamovacím protokolem, schvaluje ředitel ÚO!!!) Vyhodnocení