Www.czso.cz www.scitani.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Novely právních předpisů legislativy ochrany ovzduší
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Obyvatelstvo zaměstnaní nezaměstnaní.
GEOGRAFIE OBYVATELSTVA
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
1 Zpracování dat o odpadech za rok 2011 Seminář pro ohlašovatele.
Registrace agend orgánů veřejné moci
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 České Budějovice, Ing. Jan Honner Český statistický úřad, pracoviště České Budějovice.
Procesní analýza vybrané části ČSÚ Bc. Petr Horák Brno, Květen 2012 Operační management.
Nástroje územního plánování
Cvičení 1: Využití ploch. Zadání  Ve zvoleném území zhodnoťte změny vybraných typů využití ploch mezi lety 1896 a 2007  Ve zvoleném území zhodnoťte.
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Ministerstvo průmyslu a obchodu Prezentace k nařízení 764/2008 o vzájemném uznávání
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Ochrana osobních údajů při poskytování informací
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Pokyn DR SR – vznik tzv. „klasické“ stálé provozovny na Slovensku
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Registrace podle EMAS III
Statistika inovací v Českém statistickém úřadě Odpovědné a kontaktní osoby: Ředitelka odboru statistik rozvoje společnosti: Ing.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
DEMOGRAFIE věda, která se zabývá reprodukcí (obnovou) lidské populace.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Evidence obyvatel.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaZeměpis 9 NázevZemepis_obyvatelstva_zdrojedat.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Základní registry ve veřejné správě
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Výběrová šetření Výběrové šetření o využívání informačních a komunikačních technologií v domácnostech a mezi jednotlivci.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Sběr a zpracování statistických dat Praha, 21. dubna 2008 Ústav informačních studií.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Praktické aspekty naplňování Evropské občanské iniciativy veřejná prezentace a diskuze, Evropský dům 20. března 2013 PhDr. Ivana Odarčenková Odbor všeobecné.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
SMĚRNICE MINISTERSTVA VNITRA a POMŮCKA KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ k vedení evidence údajů o přechodných změnách pobytu osob a evidence údajů o přechodných změnách.
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
CEFIF PORTÁL nová internetová aplikace pro správu fiktivních firem Centrum fiktivních firem 2016/2017.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Středočeský kraj.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Jihomoravs ký kraj.
Předběžné výsledky za Karlovarský kraj Sčítání lidu, domů a bytů 2011.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz1/X Informace pro prezidenta republiky Praha, 7. října 2014 Závazný systém zjišťování.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Jihočeský kraj.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Pardubický kraj.
Prameny demografických dat Všechny prameny běžné demografické statistiky i výsledky speciálních výběrových šetření Poskytují údaje pro analýzu procesu.
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Sčítání lidu domů a bytů 2011
Sčítání lidu, domů a bytů 2011
V rámci realizace SCLLD Prostějov venkov o.p.s.
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Sčítání lidu, domů a bytů 2011
Sčítání lidu, domů a bytů 2011
Veřejná databáze Českého statistického úřadu
23 / 9 / 2010.
Přijímací řízení na střední školy 2017/2018
Stát III. Národnost, národ, etnika, majority, minority, multikulturní soužití, azylanti.
přijímací řízení Na STŘEDNÍ ŠKOLY
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Sčítání lidu domů a bytů 2011
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

www.czso.cz www.scitani.cz

Sčítání lidu, domů a bytů Český statistický úřad, Praha 26.března 2011 Český statistický úřad, Praha

Základní informace o sčítání Přípravu, organizaci, samotné provedení sčítání, zpracování a zpřístupnění jeho výsledků zajišťuje Český statistický úřad na základě zákona č.296/2009 Sb., o sčítání lidu, domů a bytů v roce 2011 Mezinárodní souvislosti sčítání lidu probíhají ve většině států po celém světě a jsou koordinována Organizací spojených národů Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.763/2008 o sčítání lidu, domů a bytů Nařízení stanoví referenční rok 2011, základní definice, seznam požadovaných údajů, povinnost poskytnout tyto údaje Eurostatu do 27 měsíců, tedy nejpozději v 1. čtvrtletí roku 2014. Nařízení Komise (ES) č.1201/2009 - k technickým specifikacím a struktuře předávaných dat (tzv. hyperkostky) Příprava nařízení ke zprávám o kvalitě

Způsob provedení sčítání Dodavatelský způsob provedení terénních prací Českou poštou Ve velkých zařízeních realizují sčítání sčítací komisaři ČSÚ Sčítání kombinuje využití administrativních zdrojů údajů a údajů zjišťovaných přímým dotazem Sčítání se provádí vyplněním zákonem stanovených údajů do formulářů, popřípadě kontrolou správnosti předvyplněných údajů nebo jejich opravou listinné formuláře (distribuce sčítacími komisaři České pošty a ČSÚ) elektronické formuláře on-line nebo přes datové schránky

Harmonogram sčítání 7.3. – 25.3. 2011 - distribuce sčítacích formulářů domácnostem 26.3.2011 - 14.4.2010 - sběr sčítacích formulářů do 20.4.2011 – dodatečné sečtení

Sčítací komisaři Zajišťují sčítání v přidělených sčítacích obvodech Provádí informativní obchůzku sčítacího obvodu Provádí distribuci a sběr listinných formulářů a vede evidenci o jednotlivých formulářích Poskytují vysvětlení, radu nebo pomoc při vyplňování formulářů Zachovávají mlčenlivost o individuálních údajích i jiných skutečnost, o kterých se dozvědí při výkonu funkce sčítacího komisaře.

Sčítací formuláře – domovní a bytový list

Sčítací formuláře – 2. strana bytového listu Nový způsob zápisu složení hospodařící domácnosti Deklarace vztahu vůči osobě uvedené na prvním místě v hospodařící domácnosti Samostatně se uvádějí osoby dočasně přítomné (návštěvy) a členové domácnosti pobývající 12 měsíců a déle mimo území republiky

Druhá strana bytového listu – zápis domácnosti

Sčítací formuláře – sčítací list osoby

Elektronické formuláře Způsob přihlášení kombinací dvou kódů: tzv. identifikačního a přístupového kódu vytištěných na papírovém sčítacím formuláři (unikátní kódy pro každý konkrétní formulář) Přihlašovací kódy nelze získat jiným způsobem než z konkrétního formuláře. Proto i osoby, které chtějí vyplňovat elektronicky, potřebují formuláře papírové. Přístup k elektronickým formulářům a podrobný návod, jak je vyplnit, prostřednictvím www.scitani.cz

OBSAH SČÍTACÍCH FORMULÁŘŮ – HLAVNÍ ZMĚNY (obsahové a formální) Domovní list předvyplnění velké části otázek Bytový list u části formulářů možné předvyplnění 2. strana BL - tabulka pro zápis vztahů osob v rámci jedné hospodařící domácnosti; vztahy se deklarují vůči osobě uvedené na prvním místě Sčítací list osoby nezjišťuje se trvalé bydliště, ale faktické – na formuláři je to „bydliště v rozhodný okamžik“ registrované partnerství – dle zákona

Národnost Zjišťována stejným způsobem jako v roce 2001 – slovní zápis dle vlastního rozhodnutí Otázka je dobrovolná Možnost uvést 2 národnosti Vysvětlivky: Údaj o národnosti uvede každý podle svého rozhodnutí. Je přípustné uvést i více národností. Národností se rozumí příslušnost k národu, národnostní nebo etnické menšině. Pro určení národnosti není rozhodující mateřská řeč ani řeč, kterou respondent převážně používá nebo lépe ovládá.

Národnost na sčítacím listu osoby

Mateřský jazyk Kombinace zaškrtávání a zápisu textu Možnost uvést 2 mateřské jazyky Vysvětlivky: Jako mateřský jazyk se uvede jazyk, kterým se sčítanou osobou v dětství hovořila matka nebo osoby, které ji vychovaly. Je přípustné uvést i více jazyků.

Mateřský jazyk na sčítacím listu osoby

Propagační kampaň Tiskový mluvčí – pan Ondřej Kubala Minisčítání - www.miniscitani.cz Centrální kampaň – spoty v TV, tiskové konference, tiskové zprávy Regionální kampaň - články v místním a regionálním tisku Webové stránky - www.scitani.cz - přístup k elektronickým formulářům Call centrum

Český statistický úřad Odbor statistiky obyvatelstva Děkujeme za pozornost Český statistický úřad Odbor statistiky obyvatelstva