SETKÁNÍ SPOJENÉ SE SEMINÁŘEM PRO ŽADATELE o příspěvek z programu Včasná pomoc dětem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Seminář pro příjemce nadačního příspěvku 6. listopadu 2012, Praha Sbírkový projekt Pomozte dětem 14. ročník.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 15. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Finanční možností svépomocných skupin
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Nadace rozvoje občanské společnosti a Poštovní spořitelna Program překlenovací pomoci pro nestátní neziskové organizace Školení zaměstnanců ministerstev,
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Možnosti finanční podpory z EU 08/2011 Mgr. Barbora Šolková.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář pro příjemce nadačního příspěvku , Praha Sbírkový projekt Pomozte dětem! 13. ročník.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Výzva k předkládání žádostí
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Výzva k předkládání žádostí
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Klíčové aktivity projektu
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

SETKÁNÍ SPOJENÉ SE SEMINÁŘEM PRO ŽADATELE o příspěvek z programu Včasná pomoc dětem

Donoři Nadace rozvoje občanské společnosti jedna z nejdéle působících neziskových organizací u nás. jejím posláním od počátku bylo znovuobnovit a posilovat občanskou společnost a neziskový sektor v ČR profilovala se přerozdělováním prostředků EU z programu Phare a z dalších programů za dobu své existence NROS podpořila více než projektů částkou přesahující 1,7 miliardy korun. Poskytuje nadační příspěvky z několika grantových programů. z finančních prostředků VELUX Foundations - dánská firemní nadace Je organizace spojující dvě dánské neziskové nadace – VILLUM FOUNDATION a VELUX FOUNDATION. Za vznikem obou nadací stojí osoba Villum Kann Rasmussena, zakladatele společnosti Velux. Projekty, které obě nadace podporují, se zaměřují na oblasti sociální, kulturní, životního prostředí a trvalé udržitelnosti.

Včasná pomoc dětem Včasná pomoc dětem je nový grantový program NROS financovaný z prostředků VELUX Foundations. Cílem programu je zaručit dětem s postižením a dětem ohroženým sociálně patologickými jevy, aby mohly vyrůstat v přirozeném prostředí pečující rodiny nebo náhradní rodiny také přispět k předcházení umisťování takto ohrožených dětí do institucionální péče. ZÁMĚREM PROGRAMU VČASNÁ POMOC DĚTEM JE: Rozšířit dostupnost služeb prioritních oblastí Posílit kapacitu poskytovatelů služeb v prioritních oblastech Posílit odbornost poskytovatelů Podpořit spolupráci napříč specializovanými institucemi

Prioritní oblasti programu 1. Krizová pomoc, krizová centra Děti a mládež do 18-ti let ohrožené týráním, zneužíváním nebo jinou akutní nepříznivou situací. 2. Služby rané péče Dítě raného věku (0-7 let) se zdravotním postižením, pečující a další osoby.

Krizová pomoc, krizová centra Celkový cíl priority: Zvýšit - počet dětí, kterým je poskytnuta krizová pomoc - počet krizových center - dostupnost specializovaných pracovišť - počet kvalifikovaných odborníků - informovanost dětí a veřejnosti Vítané tematické zaměření programu Rozšíření působnosti a kapacity (detašovaná pracoviště) Zvýšení odborné kvalifikace poskytovatelů služeb Systém spolupráce mezi zainteresovanými institucemi

Služby rané péče Celkový cíl priority Zvýšit - dostupnost služeb - počet rodin využívajících této služby. - kapacity poskytovatelů Podpořit, případně rozšířit síť služeb Podpořit programy zaměřené na spolupráci s institucemi prvního kontaktu a péče o ohrožené děti Vítané tematické zaměření programu Zabezpečení dostupnosti služeb rané péče pro co možná největší počet rodin Zvýšení odborné kvalifikace poskytovatelů služeb Další inovativní programy podporující síť rodičovské informovanosti a svépomoci.

Veřejné výběrové řízení Harmonogram VVŘ Vyhlášení výběrového řízení: 29. září 2014 Uzávěrka příjmu podání žádostí: 7.listopadu 2014 do 16h Hodnotící komise: 2. a Podpis smluv: konec prosince 2014 Alokace výzvy Částka k rozdělení: EUR Výše požadavku (nadačního příspěvku): max EUR

Obecné podmínky právní formy NNO: spolek, obecně prospěšná společnost, účelové zařízení registrovaných církví, ústav NNO poskytující služby v oblastech Krizová pomoc, krizová centra a Služby rané péče, zapsána v registru poskytovatelů těchto služeb pokud organizace tuto registraci nemá, pak musí být zapojen garant projektu, jedna NNO - jednu žádost - na jednu prioritní oblast na určeném formuláři žádosti, přičemž je třeba dodržet: - počet a formát podaných žádostí - požadovaná výše nadačního příspěvku - termín podání žádosti

Finanční podmínky Podpora je vyplácena v Eurech, kurz pro určení výše nadačního příspěvku v korunách stanovuje NROS. Kurzovní ztrátu nese příjemce, kurzovní zisk musí být využit v aktivitách projektu. Počátek čerpání: Konec čerpání: (s možností úhrady způsobilých nákladů do ) Z nadačního příspěvku není možné hradit – DPH – Nepřímé projektové náklady Pokrytí projektových nákladů: 100% Spolufinancování: je možné do výše 25%.

Požadavky na příjemce spolupodílet se na naplnění doplňkových cílů dodržovat evaluační podmínky stanovené nadací - Monitorovací dotazníky zasílané em - Průběžné informace prostřednictví u - Průběžné zprávy - Závěrečná zpráva - Poskytnout NROS plnou součinnost v rámci monitorovacích návštěv vyúčtování bude požadováno v Eurech a současně v Korunách. vést oddělené účetnictví. příjemce je povinen uchovávat a předkládat prvotní účetní doklady související s projektem.

Doplňkové cíle programu Síťování organizací zabývajících se danou problematikou – uskuteční se 4 setkání tzv. Kulaté stoly Sdílení příkladů dobré praxe - Příprava a publikování elektronického sborníku Zvýšení informovanosti o vybraných oblastech natočením a uveřejněním vzdělávacích spotů upozorňujících veřejnost na danou tématiku Krátká diskuze na dané téma.

Jak vyplnit formulář žádosti

Děkujeme za pozornost! Přejeme Vám příjemné sepisování projektových žádostí a úspěch ve veřejném výběrovém řízení. Kontakty Alena Šváchová, manažerka programu Klára Čížková, koordinátorka programu