V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý – neděle
• V posledním víkendu o prázdninách jsme jeli do Českého Krumlova.
E XKURZE NA SPŠ V T ÁBOŘE. Dne jsme my,9.A -navštívili Střední průmyslovou školu v Táboře. Hned po příchodu nás přivítal pan ředitel Marcel.
Noc s Andersenem 2014 ZŠ Mikulášovice za podpory města Mikulášovice.
VÝLET DO MORAVSKÉHO KRASU
Výlet do Anglie 14. až 19. března 2010.
New York City mistrovství světa v tanci TEREZA SEKAVOVÁ studentka primy.
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
MC Motýlek Rájec-Jestřebí
V pondělí v 1hodinu mám kroužek s p.uč. Najmanovou a pak mám dramaták s paní učitelkou Machalovou. Pak j du ven bobovat.
Návštěva studentů z německého města Hermeskeil Úterý – neděle
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
ZIMNÍ VÝPRAVA BĚŽKY PÁTEK - PŘÍJEZD V pátek jsme statečně odvláčely všechny batohy a lyže do Mařenic. Zastávka byla sice přímo ve vesnici,
Velká Británie školní zájezd 24/9- 29/ Část třetí.
Hodiny a režim dne pro první třídu.
Rumunsko Termín: Účastníci: Petr Chlad Marek Spilko
Polsko – Škola v polských Jankowicích. Natálie Kučerová.
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.
Nizozemí Účastníci: Barbora Jurčíková, Jindřiška Štrymplová,
Školní výlet – Praha 2013/14.
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
Adaptační kurz
Estonsko Účastníci: Angelika Spilko Kateřina Hemková Tereza Vaňhová
ESTONSKO ÚČASTNÍCI: VERONIKA BURIANOVÁ KATEŘINA HEMKOVÁ ANGELIKA SPILKO TEREZA VAŇHOVÁ UČ. ZUZANA JEDLIČKOVÁ UČ. VĚNCESLAVA DRÁBKOVÁ.
Adaptační kurz 1.A Veronika Bystrá Kristýna Kerberová
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
Vypracovala: Týnka Malá A – den – Milano Ráno jsme přijeli do Milana prohlédnout si katedrálu Duomo di Milano. Je to jedna z nejznámějších.
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Nikola Skalová, Berenika Pilařová, Tereza Neitzelová, Karolína Vokálová, Lena Šuláková Adaptační kurz 1.A 2014.
Geologická exkurze ve Vysokých Tatrách. Čtvrtek Večer jsme odjížděli z Blanska vlakem do Brna a z Brna rychlíkem do Ostravy. Zde následovalo jedno-hodinové.
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
Neděle: po příjezdu a obědě (rizoto) jsme si udělali procházku do Plas. Krásnou cestou podél vody jsme dorazili do tohoto starobylého města, prohlédli.
Den 1. Náš dobrodružný výlet jsme započali 8.září odjezdem od našeho gymnázia, kde na nás čekaly první potíže, a to sklerotičtí spolužáci, kteří zapomněli.
1.B Petr Štefek Petr Machej Martin Žák Adam Marcalik.
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
V 5:00 vyjeli současně z konečné stanice MHD autobusy s čísly 1 a 2. Každý další autobus s číslem 1 odjížděl.
 Do Prahy jsme jeli autobusem v 10:35 hod. od,,Mléčných lahůdek“. Jeli jsme tam 93 minut. Cesta byla docela dlouhá. Autobus nás dovezl na konečnou zastávku,,Florenc“
Prohlídka SPŠ.  Hned co jsme přišli do školy nás posadily do zasedací místnosti. První co jsme uviděli byli sušenky a voda hned jsme se do toho vrhli.
…aneb výlet za čertíky do Litoměřic.  Když jsme se šli projít, tak jsme narazili na sochu Karla Hynka Máchy. Prohlíželi jsme si jí.  Ve třídě jsme.
Doprovod: Mgr. Dvořáčková, Mgr. Dolíhalová –
Polsko
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
Turecko Muratli-Tekirdag. Účastníci Aneta Preisslerová Filip Vítek Filip Chmelík Petr Kristen Mgr.Zuzana Jedličková Mgr.Jana Volejníková.
 Jeli jsme tam na 3 dny  Jeli jsme tam přibližně 10 hodin  Je to přibližně 950 km.
Po příjezdu do rekreačního střediska Máj jsme si vybalily a zabydlely jsme se v chatkách. Vypracoval : Jiří Javůrek.
Příběh Bylo jedno krásné místo na Zemi a jmenovalo se Šumava. A bylo tam ještě jedno krásné místo Lesní království. Rostlo tam hodně.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Zájezd do Vídně Zájezd komentují Barbora Štychová a Lenka Škáchová Ve dnech 18. – absolvovaly 8. a 9. třídy zájezd do Vídně.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
STATEK HORNÍ DVORCE Pecinová Václava, Pererka Vojtěch.
VÝLET DO PRAHY PROSINEC 2013.
Mýma očima PETR SCHWARZ student sekundy ANGLIČTINA V TURECKU 2016
ŠKOLA V PŘÍRODĚ II.E – Lhota nad ROHANOVem
Heute Nachbarn, morgen Freunde – interkultureller Schüleraustasch
Cyklistický kurz 2016 Modrý pramen.
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
NAŠE PRÁZDNINY V LLORET DE MAR
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Transkript prezentace:

V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní místo, něco jako naše Svatá Hora v Příbrami.

V neděli dopoledne jsme šli s průvodcem na prohlídku města Prešov. Pan průvodce nám vyprávěl o historii Prešova. Procházeli jsme Prešov asi kolem dvou hodin. Prohlídka byla moc zajímavá a pan průvodce toho opravdu hodně věděl.

V pondělí ráno jsme hned po snídani vyjeli trolejbusem číslo osm na školu Mirka Nešpora. Když jsme tam dorazili, tak tam čekala paní učitelka ze školy. Přivítala nás a hned poté nás provedla po celé škole. Potom nás rozdělili na dvě skupiny a šli jsme tříd.

Naše skupina byla v učebně výtvarné výchovy. Usedli jsme do lavic, a slečny sedmého ročníku základní školy nás učily tkát. Mně to šlo dobře, a vznikla mi z toho taková menší černo bílá deka. Ve třídě měli akvárium a v něm měli jednu velkou a dvě malé želvy, a všude byly také výtvory žáků z celé školy.

Když už všichni dodělali svoji práci, tak nás odvedli před bazén. V místnosti před bazénem byla v akváriu vysoce jedovatá tarantule, která udělala jeden krok za hodinu, a byla velmi chlupatá. Potom nás pustili do šatny, kde jsme si oblékli plavky, a šli jsme plavat. Před vchodem do bazénu nám dali takové gumové čepice do vody. Koupali jsme se asi hodinu a potom jsme se oblékli a šli jsme čekat na trolejbus, který nás odvezl do penzionu.

Odpoledne jsme po obědě vyšli na vodárenskou věž. Vodárenská věž byla něco jako rozhledna. Od našeho penzionu byla vodárenská věž blízko, a hlavně jsme to měli jen rovně ulicí nahoru. Když jsme přišli k Vodárenské věži, tak paní učitelky zaplatily vstup a společně jsme vyšplhali nahoru na věž, odkud byl krásný výhled na Prešov.

Na nejvyšší bod věže jsme vystupovali postupně, po patrech v různých výškách. Ze shora byl výhled na celý Prešov, a také jsme viděli celý velký hřbitov. Ze shora jsme si všechno vyfotografovali a šli jsme do našeho penzionu.

Večer jsme měli, jako každý den, výbornou večeři. Po večeři jsme se vysprchovali, a potom jsme leželi a koukali na hokej, při kterém jsme fandili Čechům.

* V úterý jsem ráno vstali v sedm. V půl osmé jsme šli na snídani. Když jsme se nasnídali, tak jsme jeli trolejbusem do školy. Ta škola se jmenovala Sibírska. Když jsme tam přijeli, tak nás hned uvítali. Čtvrťáci šli k čtvrťákům a sedmáci k šesťákům. Šestá třída nám ukázala výrobu kytičky a čtvrtá výrobu přáníčka ve tvaru květu.

* Dnes ráno k snídani jsme měli párky s kečupem, hořčicí a pečivem. * Po snídani jsme vyšli ven před hotel a čekali jsme na autobus, který nás odvezl do Bardějova. V Bardějově jsme procházeli různé ulice a náměstí. Potom jsme nastoupili do autobusu a ten nás odvezl do druhé části Bardějova. Odvezl nás do lázeňské části. Tam jsme navštívili Bardějovské prameny a skanzen. * Po návratu na hotel jsme zašli na zmrzlinu. Po zmrzlině jsme šli na pokoj, odpočinout si. Po odpočinku jsme zašli do nedalekého parku. Po večeři jsme na pokoji plstili.